Cristi Minculescu şi Nelu Dumitrescu vor un mega-concert pentru aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea trupei Iris

Cristi Minculescu şi Nelu Dumitrescu vor un mega-concert pentru aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea trupei Iris

Solistul Cristi Minculescu a părăsit trupa în septembrie 2012, după 32 de ani de activitate FOTO Facebook

Cristi Minculescu şi Nelu Dumitrescu au discutat despre recenta reîntregire a trupei Iris, în cadrul emisiunii lui Cristian Hrubaru de la Rock FM. Artiştii, care se gândesc să organizeze un concert aniversar de 40 de ani pe Arena Naţională, le-au mulţumit fanilor la presiunea cărora au reluat proiectul muzical comun.

Ştiri pe aceeaşi temă

„S-a întâmplat, nu e de ajuns? Unele lucruri e mai bine să rămână neexplicate. Eu, de când sunt unde ştiţi toţi că sunt, chiar dacă aş fi vrut să şterg nişte chestii, tot n-aş fi putut, pentru că am numai 30 de ani la Iris“, a explicat Minculescu în direct la Rock FM, atunci când Hrubaru l-a rugat să dezvăluie detaliile reunirii.
 
„Am zis de atâtea ori că Nelu şi ceilalţi doi membri fondatori au meritul incontestabil de a duce trupa până la Polivalenta aia dinainte de a pleca Nuţu în armată, când s-au lansat practic în faţa a aproape 8000 de oameni” a mai spus solistul vocal. Minculescu a afirmat că prioritatea o reprezintă colaborarea cu Iris, reîncepută la presiunea fanilor.
 
„Vom fi până la urmă Iris, de asta ne-am adunat, nu să ne jucăm“, a susţinut şi Nelu Dumitrescu. „Rafael şi-a ales drumul lui în viaţă“, a confirmat acesta, neexcluzând o eventuală colaborare cu acesta.
 
Minculescu le-a dezvăluit ascultătorilor Rock FM şi câteva detalii inedite din cariera sa, cum ar fi porecla primită în urmă cu mulţi ani: „Gâţi-de-aur. Aşa mi-a zis George Alexandru, actor, prin '87.“
 
Cristi Minculescu a vorbit şi despre posibilitatea organizării unui super-concert aniversar de 40 de ani al Iris pe Arena Naţională. „Dacă o anunţăm de acuma, o să o facem peste doi ani. Anunţ şi eu retragerea şi atunci o să fie plin. Şi pe urmă mă retrag în fiecare an“, a glumit cântăreţul.
 
„Mă bucur că trupa Iris va merge mai departe, mă bucur că suntem din nou în formulă completă. Să aibă încredere în noi, că nu -i vom dezamăgi şi vom lupta pentru rockul românesc“, a spus Dumitrescu, în timp ce Minculescu a mărturisit că datorită fanilor se află din nou lângă foştii lui colegi. 
 
Cristi Minculescu se va reuni cu foştii săi colegi din trupa Iris pentru două concerte, alături de soprana Felicia Filip, care se vor desfăşura pe 22 mai, la Cluj-Napoca, şi pe 23 mai, la Târgu-Mureş. Anunţul vine în contextul în care Rafael (Cătălin Paul Ciubotaru), care s-a alăturat formaţiei rock în iunie 2013, a dezvăluit că părăseşte legendara trupă „în condiţii de prietenie şi mai ales de respect“.
 

Trupa Iris a apărut în 1976, prima formulă avându-i în componenţă pe Nuţu Olteanu (chitară, vocal), Emil Lechinţeanu (chitară bas) şi Nelu Dumitrescu (baterie). De-a lungul timpului, printre membrii ei s-au numărat nume sonore precum Florin Ochescu, Dan Bitman şi Sorin Chifiriuc. Pe la „Şcoala de rock Iris“, aşa cum a fost supranumită, s-au perindat circa 15 instrumentişti şi vocalişti.

Cea mai recentă plecare din formaţie a avut loc în septembrie 2012, când solistul Cristi Minculescu a părăsit trupa, după 32 de ani de activitate. După ce a anunţat ca părăseşte definitiv grupul alături de care a cunoscut consacrarea deplină, Cristi Minculescu, vocea care a dat marca inconfundabilă a trupei Iris, s-a stabilit în Germania, la Regensburg, împreună cu familia, şi a comunicat public, în repetate rânduri, că este vorba despre o hotarâre definitivă, dar că el rămâne deschis oricăror colaborari artistice şi că va reveni în România ori de câte ori va fi solicitat să susţină concerte.

Iris, în noua formulă, înseamnă Rafael (Cătălin Paul Ciubotaru), un rocker experimentat cu o voce incredibilă, şi veteranii Nelu Dumitrescu (tobe), Valter Popa (chitară), Doru Borobeica (bass) şi Relu Marin (keyboards).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările