Concertele anului 2016: Queen cu Adam Lambert, Charles Aznavour şi Brian May, pentru prima oară în România

Concertele anului 2016: Queen cu Adam Lambert, Charles Aznavour şi Brian May, pentru prima oară în România

Trupa Queen, cu solistul Adam Lamber, dar fără Brian May, vine în iunie în România FOTO GettyImages/Gulliver

Concerte 2016. România va marca în premieră în 2016 o serie de concerte cu artişti internaţionali de renume. Cele mai cunoscute nume care vin pentru prima oară în ţară sunt trupa Queen cu noul solist Adam Lambert, Charles Aznavour şi chitaristul legendar Brian May. „Adevărul“ prezinte toate concertele importante ale anului 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ianuarie: românii dau tonul

Artiştii români deschid seria concertelor din 2016. Pe 3 ianuarie, Ada Milea şi invitaţii săi, Anca Hanu, Cristi Rigman şi Bobo Burlăcianu, apar cu un spectacol la Sala Majestic a Teatrului Odeon. Programul pe care îl vor prezenta conţine „cântece de iarnă“ şi cântece din spectacole de teatru pentru care Ada Milea şi Anca Hanu au creat partea muzicală. Anca Hanu a primit în 2015 Premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă.

Gheorghe Zamfir, supranumit „maestrul naiului“, va concerta împreună cu trupa sa pe 13 ianuarie la Hard Rock Cafe. Artistul a pregătit un program plin de piese proprii care vor fi interpretate cu trupa, dar şi multe momente în care va combina melodii clasice cu muzică pop sau muzică de film.

Trupa Zob şi Zdub revine pe 17 ianuarie la Bucureşti, într-un concert la Arenele Romane. Spectacolul fusese programat iniţial pe 20 noiembrie, dar a fost reprogramat din cauza tragicului incendiu de la club Colectiv.

O premieră în lumea spectacolelor live din România va avea loc pe 18 ianuarie, la TNB, unde Alexandra Uşurelu va folosi, în cadrul concertului „#PUR“, videoproiecţii pe toate cele trei laturi ale scenei, creând în acest fel iluzia unui „film 3D“. Artista va fi însoţită pe scenă de band-ul său şi de Muse Orchestra. Concertul va fi filmat şi lansat, în ediţie limitată, în format BluRay, dar şi pe DVD.

Primul artist străin care va concerta în 2016, pentru prima dată în România, va fi Lura, considerată urmaşa celebrei Cesaria Evora. Ea va avea un spectacol pe 24 ianuarie, la Hard Rock Cafe. Născută în Portugalia şi cu origini în Capul Verde, cu cinci albume la activ, primul lansat în 1996, iar cel mai recent în urmă cu câţiva ani, cântăreaţa s-a consacrat în industria muzicală internaţională după ce a cântat alături de Cesaria Evora piesa „Moda Bo“, abordând acelaşi stil inconfundabil şi unic în lume - „morna“.

Pe 29 ianuarie, iubitorii muzicii rock au ocazia să participe la Gala Metalhead Alternative Rock Awards 2015, care va avea loc la Arenele Romane. Luna ianuarie se va încheia cu show-ul pe care canadianul Paul Anka, „cel mai şarmant artist din toate timpurile“, îl va susţine pe data de 30, la Sala Palatului.

Februarie: ultimul turneu al lui Charles Aznavour

Trupa Viţa-de-Vie îşi va aniversa, pe 20 februarie, 20 de ani de activitate printr-un concert care va avea loc la Arenele Romane. Vor fi incluse în playlist atât piese de pe primul album, cât şi demo-urile din 1996 care l-au precedat, dar şi piese noi, în primă audiţie, de pe albumul preconizat să apară în toamna lui 2016.

Tot pe 20 februarie, în premieră, va concerta, la Bucureşti, Charles Aznavour, artistul supranumit Frank Sinatra al Franţei. Cu zeci de premii în palmares, în muzică şi cinematografie, Charles Aznavour se va afla la Bucureşti în cadrul ultimului său turneu din carieră.

Charles Aznavour FOTO GettyImages/Gulliver

Martie: venirea lui Brian May şi concertul special de Ziua Femeii al lui Richard Clayderman

În luna martie, spectacolele se concentrează în Capitală. Pe 3 martie, la Sala Palatului, maestrul Tudor Gheorghe îi invită pe români la aniversarea a 15 ani de la lansarea albumului „Primăvara Simfonic“. Artistul va fi acompaniat de instrumentiştii Orchestrei Naţionale Radio şi de Corul Naţional Madrigal, reuniţi sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu.

Nana Mouskouri revine la Bucureşti, într-un concert la Sala Palatului pe 5 martie. Din playlistul artistei nu vor lipsi piese precum „Amazing Grace“, „Only Love“ sau „I Have A Dream“. În aceeaşi zi, la Arenele Romane, bucureştenii vor putea fi martorii unui eveniment semnat TrancENDancE, cu unul dintre artiştii care şi-a dedicat întreaga carieră muzicii trance - Ferry Corsten.

De Ziua Femeii, trupa Direcţia 5 le oferă doamnelor „cel mai frumos cadou“ muzical într-un concert care va avea loc la Sala Palatului.

Apoi pe 9 martie celebrul pianist Richard Clayderman revine, la Bucureşti, într-un concert cu un repertoriu diferit, ales special pentru a celebra Ziua Internaţională a Femeii. Spectacolul „Balade pour elle“ este o producţie grandioasă, completată cu decoruri impresionante şi efecte de lumini care vor transpune publicul într-un univers al tandreţii, susţin organizatorii. Invitat special va fi Gheorghe Zamfir.

O altă premieră pentru România este pe 14 martie, atunci când celebrul Brian May, chitaristul legendarei trupe Queen, vine într-un show la Sala Palatului. Artistul va urca pe scena Sălii Palatului împreună cu Kerry Ellis, una dintre noile senzaţii de pe Broadway şi West End-ul londonez. Show-ul de la Bucureşti face parte din cea de a doua parte a turneului „One Voice“, care cuprinde alte 11 concerte în Europa de Est. Alături de nelipsitele piese Queen, concertul de la Bucureşti va cuprinde şi interpretări ale unor hituri clasice, inclusiv piese The Beatles.

Brian May FOTO AP

Fostul proiect The Straits, intitulat acum The Dire Straits Experience, va putea fi văzut pe 20 martie la Sala Palatului din Capitală, iar pe 24 martie Joshua Redman Trio va concerta în premieră în România la Sala Radio, în cadrul Jazz Night Out.

Aprilie: Lara Fabian revine

Pe 14 aprilie revine în România Alessandro Safina, „unul dintre cei mai populari tenori ai lumii“, cu un concert care ar fi trebuit să aibă loc iniţial pe 21 decembrie. Artistul va fi acompaniat de 74 de muzicieni profesionişti, cunoscuţi sub titulatura „The Alexander Symphony Orchestra“.

Lara Fabian revine în România pe 22 aprilie pentru un concert care va fi susţinut în cadrul turneului „Un Soir Autour Du Monde“. De asemenea, artista va susţine un concert şi la Cluj-Napoca pe 20 aprilie.

Lara Fabian FOTO GettyImages/Gulliver

Iunie: Queen, pentru prima dată în România

Cea de a cincea ediţie a festivalului Metalhead Meeting, o ediţie aniversară, va avea loc între 3 şi 5 iunie, la Arenele Romane din Bucureşti. Fanii vor avea din nou ocazia să asculte unele dintre cele mai tari nume ale scenei internaţionale de metal, printre numele deja confirmate numărându-se trupa Eluveitie, care vine la Bucureşti cu un setlist extins, ce va trece prin toată cariera de aproape 15 ani a formaţiei, Dragonforce, care vor concerta în premieră în România la festival, şi Kreator - trupă emblematică a thrash metalului mondial, cu 33 de ani la activ şi 13 albume de studio.

Unul dintre concertele aşteptate de bucureşteni va fi cel al celebrului violonist Andre Rieu, care revine, la Bucureşti, cu un spectacol pe 11 iunie, însoţit de Orchestra Johann Strauss.

Pe 21 iunie, în Piaţa Constituţiei din Capitală, publicul bucureştean va avea ocazia să vadă live, pentru prima oară, legendara trupă Queen cu Adam Lambert.

Adam Lambert FOTO AP

August, luna lui UNTOLD

De asemenea, între 4 şi 7 august va avea loc la Cluj-Napoca, probabil cel mai aşteptat festival al anului, UNTOLD, ai cărui invitaţi-surpriză încă nu se cunosc.

Septembrie: Ana Moura la Sala Palatului

Solista de muzică fado Ana Moura va aduce, pe 27 septembrie, la Sala Palatului din Capitală, sonorităţi portugheze rafinate. Ea va interpreta şi cântece de pe noul material „Moura“, dar şi compoziţii deja cunoscute de publicul român, precum „Leva-me aos Fados“, „Ate ao Verao“ sau „O Fado da Procura“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: