FOTO VIDEO Concert Depeche Mode: a doua oară nu te mai înfioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dave Gahan, solistul trupei FOTOGRAFII Marian Iliescu
Dave Gahan, solistul trupei FOTOGRAFII Marian Iliescu

Cel de-al doilea concert Depeche Mode în România nu a mai trezit entuziasmul din 2006, când trupa a cântat pentru prima oară la Bucureşti, în faţa unui stadion plin de fani în extaz. Concertul susţinut miercuri seara, pe Arena Naţională, nu a mai adunat nici un public atât de numeros, unii spectatori plecând înainte de bis.

45.000 de oameni au fost prezenţi la show-ul Depeche Mode, români şi străini, copii şi bunici. Nu toţi, însă, au simţit în acelaşi fel emoţia întâlnirii cu artiştii britanici. De altfel, nici David Gahan, solistul formaţiei, nu a fost cel mai comunicativ artist care a ajuns vreodată la Bucureşti. 

Dacă unii spectatori au trăit la maximum cel de-al doilea concert Depeche Mode în România, alţii au fost mai puţin entuziasmaţi şi au plecat înainte de final.

Vă prezentăm cele mai importante momente ale show-ului de pe Arena Naţională.

După o zi de relaxare, pentru cei trei membrii ai trupei – Dave Gahan, Martin Gore şi Andrew Fletcher s-au întâlnit pentru a doua oară cu fanii români. Trupa, care a împlinit visul generaţiei de depeşari din anii ’90 cu un prim concert susţinut pe stadionul „Lia Manoliu“ în 2006, urma să revină la noi în ţară în 2009, dar spectacolul de atunci a fost anulat din cauza problemelor de sănătate ale solistului Dave Gahan.

Lumea a început să vină la Arena Naţională chiar de la deschiderea porţilor, la ora 17.00. La intrarea în stadion se ascultă piesele formaţiei, publicul este eterogen, de la copii de 5 ani până la persoane de 60 de ani, iar oameni sunt veniţi din toată ţara, dar şi din străinătate. 

Depeche Mode are un public de toate vârstele FOTO Marian Iliescu

 Atmosfera înaintea concertului susţinut de Depeche Mode

„Tatăl meu mi-a insuflat gustul pentru Depeche Mode. Regret că nu e şi el aici, e în Afganistan. Pentru mine, Depeche Mode înseamnă toată copilăria mea şi toate amintirile mele“, a declarat pentru „Adevărul“ o adolescentă din Buzău, venită cu mama ei. 

În faţa stadionului, bişniţarii au încercat să-şi vândă ultimele bilete. Unii norocoşi le-au căpătat pe gratis şi chiar mai au timp să prindă showul de la început. 

Agitaţie la stadion, agitaţie şi în reţelele sociale. Cei ajunşi printre primii au profitat de faptul că reţelele de telefonie şi de internet nu au picat şi au postat poze pe Facebook. „Primul rând! All I ever need is here“, scrie Camelia Gahan în dreptul pozei postate pe grupul Depeche Mode România, parafrazând un vers din hitul din 1990 „Enjoy the Silence“, de pe albumul „Violator“.

depeche mode foto corina cosmescu

În timpul concertului susţinut de F.O.X.. FOTO Corina Cosmescu

La 19.30, în aşteptarea concertului, cei sosiţi la stadion au profitat de timp pentru a mânca hotdog şi pentru bere. Arena Naţională era ocupată doar pe sfert.  

Recitalul trupei britanice F.O.X. nu a atras aplauzele publicului, mulţi dintre spectatori preferând să stea la discuţi ori dă se retragă de pe stadion, pentru a-şi întâmpina prietenii. 

Pe ecranele de pe scenă au apărut proiecţii cu mesaje pentru a încuraja consumul responsabil de apă şi a diminua poluarea, un proiect susţinut de Depeche Mode. 

depeche mode corina cosmescu

Apa murdară ucide mai mulţi oameni decât războiul. FOTO Corina Cosmescu

Cu puţin timp înainte de urcarea pe scenă, colegul nostru Andrei Gherghe a estimat că pe Arena Naţională sunt prezenţi aproximativ 30.000 de spectatori. 

stadion depeche mode foto andreo gherghe

Arena Naţională. FOTO Andrei Gherghe

Luminile s-au stins pe stadion, rămânând doar vibraţia boxelor. Unii spectatori au început să danseze pentru a face aşteptarea mai uşoară. Totuşi, în tribune, au rămas zeci de locuri neocupate.

Cu doar câteva minute înainte de ora 21.00, Depeche Mode şi-a făcut apariţia pe scenă. Prima piesă: „Welcome to My world“. Mii de spectatori au încercat să imortalizeze momentul cu aparate foto şi telefoane.

concert depeche mode foto marian iliescu

Fanii au surprins primele momente ale concertului. FOTO Marian Iliescu

depeche mode foto emagic

În primele secunde ale concertului solistul a fost îmbrăcat la costum. FOTO Emagic

Pe scenă, David Gahan e un zeu. Ştie asta şi profită. Şi-a dat jos sacoul şi a rămas doar în vestă spre deliciul fanelor trecute de prima tinereţe, care dansează lasciv pe cea de-a doua melodie din setlist, „Angel“. 

depeche mode foto emagic

Gahan a arătat că la 51 de ani este într-o formă de zile mari. FOTO Emagic

După un intro de chitară şi tobe, solistul a adresat primele cuvinte publicului, căruia îi mulţumeşte. „Try walking in my Shoes“ a spus solistul, în aplauzele publicului. 

Pe acordurile melodiei „Precious“, muzicianul le-a reamintit fanilor care sunt lucrurile importante în viaţă, pe fundalul unor proiecţii cu câini. 

depeche mode corina cosmescu

Dave Gahan, proiectat pe scena de la Arena Naţională. FOTO Corina Cosmescu

Un hit din perioada de aur, „Black Celebration“, de pe albumul cu acelaşi nume – o capodoperă de synthpop - a alterat întregul stadionul, în timp ce de pe acoperişul scenei au coborât aparate similare cu navele extraterestre. 

„Depeche. Tinereţe“, comentează pe Facebook bloggerul nostru Claudiu Leonte, aflat la concert. 

Spectatorii au fost la extreme: unii foarte exuberanţi, alţii impasibili. 

„Policy of Truth“ a fost hitul pe care o generaţie întreagă a exersat mişcările Depeche. Admiratoarele nu l-au uitat, unduindu-se pe stadion. Bărbaţii s-au mulţumit doar să urmărească showul.

depeche mode foto emagic

Gahan, imortalizat simultan de zeci de aparate de filmat. FOTO Emagic

„Should Be Higher“, i-a îndemnat solistul pe spectatori. Câţiva spectatori mai tineri mai nonconformişti i-au ascultat îndemnul aprinzând nişte ţigări... speciale. Aplaudat de public, Dave Gahan a continuat cu „Barrel of a Gun“.

concert depeche mode romania 2013 foto corina cosmescu

Solistul proiectat pe ecranele de pe stadion. FOTO Corina Cosmescu

Martin Gore a dovedit că nu e doar un foarte bun chitarist, ci şi un interpret vocal extrem de sensibil, cu o piesă la care Andrew Fletcher l-a acompaniat la clape. 

În ciuda problemelor cu sonorizarea, pe melodia „Soothe My Soul“ şi-au ridicat iubitele pe umeri. Spectatorii au fost la extreme: unii foarte exuberanţi, alţii impasibili. 

Transpirat, solistul a intrat în atmosfera piesei „A Pain That I’m Used To“, deschizându-şi apoi nasturii de la vestă. Proiecţiile de lumini au devenit tot mai agresive. Însă a fost doar „o chestiune de timp“ până când fanii au început să aplaude. 

Proiecţiile roşii şi laserele verzi au amplificat emoţiile de pe melodia „Secret to the End“. Publicul a fost destul de liniştit, aşa că solistul le-a dat celor prezenţi un sfat: „Enjoy the Silence“.

În pofida titlului, aceasta a fost cea mai zgomotoasă piesă, care le-a amintit fanilor de tinereţea şi de adolescenţa lor, aşa cum au mărturisit înainte, în discuţiile cu reporterul „Adevărul“. În timp ce pe ecrane s-au derulat proiecţii cu trupuri umane, Gahan a profitat pentru a dansa lasciv, aşa cum a făcut şi în urmă cu 20 de ani. 

concert depeche mode romania 2013 foto corina cosmescu

Imagini senzuale cu trupuri dezgolite, în timpul piesei „Enjoy the Silence“. FOTO Corina Cosmescu

După ce a băut câteva guri de apă, Dave Gahan, destul de zgârcit la vorbă de-a lungul show-ului a defilat pe un fundal albastru interpretând o variantă lentă a hitului „Personal Jesus“, una dintre cele mai controversate piese ale formaţiei. Publicul a reacţionat şi a început să danseze abia când Dave a cântat varianta originală, care le-a trezit multe nostalgii. . 

dave gahan foto marian iliescu

Dave Gahan, solistul Depeche Mode, le-a reamintit fanilor de prima tinereţe. FOTO Marian Iliescu

„Goodbye“ a fost piesa pe care cei trei artişti au lăsat impresia că vor pleca, însă aceasta a fost doar o strategie. În strigăte şi aplauze,unii spectatori au părăsit Arena Naţională, dar după vreo 3 minute, artiştii au revenit.   

Martin Gore a continuat cu o interpretare solo, sentimentală, după care Dave a atacat cu hitul anilor ’80, „I Just Can’t Get Enough“. Fanii au dansat şi au ţopăit, călcându-se în picioare. Dorind să încheie apoteotic, Dave a rămas la bustul gol pe ritmurile piesei „I Feel You“, care nu s-a auzit foarte bine, instrumentele acoperind vocea sa. 

concert depeche mode romania 2013 foto corina cosmescu

Imagini artistice, electrizante la finalul showului, aproape de ora 23.00. FOTO Corina Cosmescu

„Never Let Me Down“ a fost piesa care a încheiat al doilea concert de la Depeche Mode de la Bucureşti. Solistul şi-a luat la revedere de la fani, făcându-le cu mâna. Admiratorii i-au răspuns la fel, preţ de câteva minute „dansând“ cu braţele în aer.

Fanii s-au înghesuit la plecare, unii amorţiţi de berile concumate, alţii bucuroşi că şi-au întâlnit idolii tinereţii. Pentru unii distracţia a continuat la terasele din jurul Arenei Naţionale, evenimentul fiind unul profitabil pentru vânzători, dar şi pentru taximetriştii care au profitat ca să-şi mărească taxele. 


Concert Depeche Mode, Arena Naţională

Citeşte toate materialele despre concertul Depeche Mode din Bucureşi

Ce au făcut membrii trupei Depeche Mode în ziua concertului

Trupa Depeche Mode a sosit marţi în România, iar în această seară va susţine un concert pe Arena Naţională din Bucureşti, inclus în cel mai recent turneu al trupei, „Delta Machine“. În ziua spectacolului, membrii trupei s-au relaxat fie în camera de hotel, fie făcând sport.

VIDEO Playlistul concertului Depeche Mode la Bucureşti

Mai sunt doar câteva ore până va începe unul dintre cele mai aşteptate concerte din acest an. Spectacolul de promovare a albumului „Delta Machine“ va aduce publicului atât piesele noi ale trupei, cât şi hiturile vechi, după cum arată playlistul.

VIDEO Depeche Mode: Băieţii care au grăbit moda

În 1981, nişte băieţi şi sintetizatoarele lor fermecate băteau la porţile celebrităţii. Aproape 12 ani mai târziu, trupa acelor băieţi era sinonimă cu istoria unui gen muzical: genul „Depeche Mode“.

FOTO VIDEO Amintiri de depeşar: cum şi-a trăit tinereţea generaţia anilor ’90

Blugii nu mai sunt largi şi nici nu mai au desenat cu pixul un trandafir roşu, părul nu mai e retezat la nivelul urechilor (sau nu prea mai e deloc), bocancii cu blacheuri metalice au ieşit de mult din modă, pentru că, nu-i aşa, moda e grăbită. Dar ei, fanii, vor fi astăzi acolo, vor umple Arena Naţională şi vor cânta la unison cu glasuri de depeşari.

Peste 300 de jandarmi vor fi mobilizaţi la concertul trupei „Depeche Mode“ de pe „Arena Naţională“

Peste 300 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la concertul trupei „Depeche Mode“ care va avea loc miercuri, între orele 19.45-23.00, pe stadionul „Arena Naţională“. Brigada Rutieră de Poliţie nu a anunţat restricţii în trafic.

Trupa Depeche Mode a ajuns în România

Membrii formaţiei britanice au sosit marţi după-amiază pe aeroportul Henri Coandă, cu o aeronavă privată. Până mâine seară, artiştii vor pune la punct ultimele detalii ale concertului pe care îl vor susţine pe Arena Naţională.

FOTO Cum arată megascena unică în lume pe care vor cânta cei de la Depeche Mode

Pe Arena Naţională este forfotă mare deoarece pregătirile pentru concertul Depeche Mode, de miercuri, sunt pe ultima sută de metri. Scena unică în lume este montată pe gazonul stadionului, urmând să fie puse la punct ultimele detalii tehnice, înainte de marea întâlnire dintre trupă şi artişti.

Concertul Depeche Mode: 12 tiruri, 5 autocare şi peste 2000 de angajaţi în echipa de organizare

Mai sunt cinci zile până când Dave Gahan, Martin Gore si Andy Fletcher vor susţine concertul de la Arena Naţională. Acesta va fi un eveniment superlativ atât pe scenă, cât şi în culise, după cum arată şi datele oficiale.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite