Compozitorul piesei câştigătoare la Eurovision România 2017, declaraţie-surpriză: melodia trebuia să fie cântată de un grup ce va rivaliza cu Ilinca şi Alex

Compozitorul piesei câştigătoare la Eurovision România 2017, declaraţie-surpriză: melodia trebuia să fie cântată de un grup ce va rivaliza cu Ilinca şi Alex

Ilinca şi Alex Florea au fost preferaţii românilor în finala Eurovision 2017 FOTO TVR

Compozitorul Mihai Alexandru, autorul piesei „Yodel It!“, aleasă de români să ne reprezinte ţara la Eurovision 2017, a dezvăluit că iniţial piesa nu era destinată duo-ului format din Ilinca şi Alex Florea. Melodia a fost gândită pentru o trupă care va rivaliza cu reprezentanţii României pe scena din Kiev. Ilinca şi Alex Florea au ieşit învingători din finala Eurovision România 2017, câştigând detaşat cu peste 10.000 de voturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017 cu piesa „Yodel It!“, o combinaţie între mai multe stiluri muzicale, printre care yodelling, rap şi rock. Totuşi, nu cei doi au fost prima alegere a compozitorului. 
 
În conferinţa de presă ce a urmat finalei Eurovision România 2017, compozitorul Mihai Alexandru a făcut o dezvăluire surprinzătoare: piesa „Yodel It!“ trebuia să fie cântată de grupul Timebelle, din care fac parte Miruna Mănescu (voce), Emanuel Daniel Andriescu (saxofon şi pian) şi Samuel Forster (tobe) şi care va reprezenta Elveţia la Eurovision 2017, cu piesa „Apollo“.
 
 
„O să fac o declaraţie în premieră. Această piesă („Yodel It!“ – n.red.) a fost făcută pentru Timebelle, care va reprezenta Elveţia la Eurovision 2017. Pe Miruna eu am dus-o în Elveţia. Ce v-am spus acum este o bombă şi nici presa internaţională nu ştie chestia asta, chiar dacă am tot fost întrebat. Timebelle a primit o piesă din Suedia şi, la preisunea casei de discuri, a managerilor şi având o garanţie mai mare din partea compozitorilor respectivi, au optat pentru acea şi au renunţat la piesa compusă de mine. A trebuit să fac ceva cu ea până la urmă“, a dezvăluit celebrul compozitor. 
 
 
Vorbind despre reprezentarea României la Eurovision 2017, Mihai Alexandru (foto dreapta, credit andreipartos.ro) a precizat că îşi doreşte un show nemaipomenit: „Trebuie să ne gândim la ceva fantastic, trebuie să avem o idee foarte bună pentru a putea ţine capul sus acolo. Vreau să mă gândesc şi la faptul că  poate am o partitură prea grea, poate ar trebui să mai simplific pe ici, pe colo, pentru a-i ajuta pe Ilinca şi pe Alex să ducă la bun sfârşit momentul.“

De asemenea, compozitorul a subliniat că piesa „Yodel It!“ se bucură şi de aprecierea publicului din străinătate: „Nebunia asta de piesă se potriveşte foarte bine cu motto-ul Eurovision – „celebrăm diversitatea“ –, am observat că suntem apreciaţi în afara ţării. M-am gândit să facem o nebunie de piesă pentru Eurovision 2017, chiar dacă eram convins că radiourile comerciale nu o vor difuza, dar sunt altele interesate de ea. Eu mă bucur că am reuşit să facem o nebunie de piesă şi e cântată cât se poate de bine de aceşti doi copii. Ilinca are 18 ani şi probabil va fi cea mai mică concurentă de la Eurovision 2017.“

Interesant este şi faptul că, în urma tragerilor la sorţi, reprezentanţii României şi ai Elveţiei vor evolua în a doua semifinală Eurovision 2017, de pe 11 mai, când vor lupta pentru un loc în finala Eurovision 2017, ce se va desfăşura pe 13 mai la Kiev. 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: