Clasament Eurovision 2019: câştigătorul nu a fost pe primul loc nici la jurii, nici la public. Cum s-a votat

Clasament Eurovision 2019: câştigătorul nu a fost pe primul loc nici la jurii, nici la public. Cum s-a votat

Duncan Lawrence a adus victoria Olandei la Eurovision după 44 de ani FOTO Guliver/Getty Images

Conform rezultatelor dezvăluite de organizatori, câştigătorul Eurovision 2019, olandezul Duncan Lawrence, a dominat şi semifinalele. Totuşi, în finală el nu a fost pe primul loc nici în preferinţele publicului, nici în ale juriilor, chiar dacă votul telespectatorilor a fost cel care i-a adus victoria. Vă prezentăm clasamentul detaliat din finala Eurovision 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a cincea oară în istoria Eurovision, Olanda reuşeşte să cucerească trofeul după ce cântăreţul Duncan Lawrence a cucerit publicul cu interpretarea piesei de dragoste „Arcade“.

Podiumul a fost completat de Italia, reprezentată de Mahmood cu piesa „Soldi“, care a strâns 465 de puncte, şi de reprezentantul Rusiei, Sergey Lazarev, a cărui piesă, „Scream“, a acumulat 369 de puncte.

Câştigătorul Eurovision 2019 a fost ales de juriile din toate cele 41 de ţări participante la ediţia din acest an şi de telespectatori, proporţia fiind de 50%-50%.

Preferinţele publicului au dat peste cap viziunea specialiştilor. Marea surpriză a fost că după votul juriilor, Macedonia de Nord se afla în topul clasamentului, cu 237 de puncte, la doar două puncte după Suedia (239 de puncte) şi urmată de Olanda (231 de puncte).

Ierarhia a fost schimbată definitiv de televoting, care l-a dat câştigător pe olandez, cu 261 de puncte. Nu el a fost însă favoritul, ci norvegienii, care au primit 291 de puncte din partea telespctatorilor, dar acestea nu au fost suficiente pentru a compensa faptul că juriile i-au plasat pe locul 16, cu doar 47 de puncte. Aşadar, în clasamentul final Eurovision 2019 Norvegia a ieşit pe locul cinci. 

Podiumul publicului a fost ocupat de Italia, cu 253 de puncte, care în preferinţele juriului s-a clasat pe o poziţie mai jos, cu 212 puncte, iar în clasamentul final a fost pe locul doi.

Pe ultimul loc în finala Eurovision 2019 s-a clasat Marea Britanie, cu un total de doar 16 puncte, în timp ce Germania a înregistrat un record negativ după ce nu a primit nici măcar un punct din partea telespectatorilor. Ambele ţări sunt parte din „Big Five“, grupul celo cinci mari state finanţatoare care se califică anual direct în finala concursului.

Clasamentul din finala Eurovision 2019

Prestaţiile finaliştilor Eurovision 2019 în ordinea clasării

1. Olanda

 

2. Italia

 

3. Rusia

4. Elveţia

5. Norvegia

6. Suedia

7. Azerbaijan

8. Macedonia de Nord

9. Australia

10. Islanda

11. Cehia

12. Danemarca

13. Slovenia

14. Franţa

 

15. Cipru


16. Malta


17. Serbia


18. Albania


19. Estonia


20. San Marino

21. Grecia

 

22. Spania


23. Israel

24. Germania


25. Belarus

26. Marea Britanie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: