Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxen a lansat deja un hit, „You Don't Love Me“ FOTO TVR
Roxen a lansat deja un hit, „You Don't Love Me“ FOTO TVR

Televiziunea Română şi Global Records au hotărât că Roxen, o tânără de 20 de ani, va reprezenta România la Eurovision 2020, concurs ce se va desfăşura în Olanda, în luna mai.

În acest an, Televiziunea Română a schimbat mecanismul Selecţiei Naţionale şi a încheiat în acest sens un parteneriat exclusiv cu studioul de producţie Global Records. 

Aşadar, cele două entităţi au hotărât ca la Eurovision 2020 România să meargă cu o piesă interpretată de Roxen, descrisă drept „o artistă complexă, cu un timbru vocal special şi o prezenţă scenică memorabilă“. Pentru vocea desemnată să reprezinte România au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2020, care va avea loc pe 1 martie, la Sala Sporturilor din Buzău. 

Roxen, pe numele real Larisa Roxana Giurgiu, s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. A participat la numeroase concursuri şi a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă.

„În copilărie, am participat la diverse concursuri şi festivaluri, însă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel şi visam să cânt pe scene mari şi să mă adresez publicului. Acum, sunt emoţionată şi provocată în acelaşi timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simţit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viaţa mea. Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia şi atenţia îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine“, a declarat Roxen.

   

Roxen, considerată „protejata“ celebrei Inna şi asemănată cu artiste internaţionale precum Dua Lipa şi Billie Eilish, s-a făcut remarcată în industria muzicală anul trecut, datorită colaborării cu producătorul Sickotoy pentru piesa „You Don’t Love Me“ (2019), care a ajuns rapid în topurile din ţară, dar şi la radiourile din străinătate - Franţa, Mexic, Statele Unite, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova, însumând peste opt milioane de vizualizăripe YouTube.

Single-ul ei de debut, „Ce-ţi cântă dragostea“, lansat tot anul trecut, a ajuns pe locul 32 în topurile muzicale. 

Cu un aer visător şi un look cosmic, Roxen consideră că muzica este terapie, atât pentru ea, cât şi pentru cei care o ascultă. Precum mulţi tineri din generaţia ei, este preocupată de soarta planetei şi de impactul pe care oamenii îl au asupra mediului. Artista îndrăgeşte şi alte forme de exprimare artistică:  pictură, teatru, dans, literatură. 

Se relaxează meditând şi călătorind şi i-ar plăcea ca oamenii să vadă şi să înţeleagă mult mai clar imaginea de ansamblu şi să renunţe să mai caute imperfecţiuni în orice. „Vreau să fiu scânteia aia care aprinde o flacără în vieţile altor oameni. Vreau ca toţi să încerce să facă asta. Lumea ar fi mult mai bună“, a mai spus ea. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite