Cine poate participa la varianta asiatică a concursului Eurovision: China, Japonia şi Coreea de Nord, eligibile

Cine poate participa la varianta asiatică a concursului Eurovision: China, Japonia şi Coreea de Nord, eligibile

Guy Sebastian a reprezentat Australia la prima participare la Eurovision, anul trecut FOTO Facebook

Concursul Eurovision va avea o versiune asiatică, iar prima ediţie urmează să aibă loc în anul 2017, organizatorii dezvăluind şi numele statelor care pot participa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Postul de televiziune australian SBS a semnat un acord cu European Broadcasting Union (EBU) ce presupune că poate organiza, în exclusivitate, un concurs similar cu Eurovision în regiunea Asia Pacific.
 
Directorul de conţinut al televiziunii SBS, Helen Kellie, a dezvăluit şi numele statelor eligibile pentru a se înscrie la versiunea asiatică a concursului. Acestea sunt: Australia, Bangladesh, Bhutan, Brunei, Cambodgia, China, Timorul de Est, Statele Federate ale Microneziei, Fiji, Hong Kong, India, Indonezia, Japonia, Kiribati, Laos, Macao, Malaezia, Maldive, Insulele Marshall, Mongolia, Myanmar, Nauru, Nepal, Noua Zeelandă, Coreea de Nord, Palau, Papua Noua Guinee, Filipine, Samoa, Singapore, Insulele Solomon, Coreea de Sud, Sri Lanka, Taiwan, Tonga, Tuvalu, Thailanda, Vanuatu şi Vietnam.

Potrivit postului de televiziune Blink TV, care a produs emisiunile Eurovision difuzate de SBS încă din anul 2009, competiţia Eurovision Asia ar putea atinge o audienţă de peste un milliard de telespectatori, în comparaţie cu 200 de milioane de telespectatori pe care concursul Eurovision îi atrage în fiecare an.

Australia va concura în noua competiţie, după ce a debutat la Eurovision în anul 2015, în finală, reprezentantul Australiei, Guy Sebastian, clasându-se pe locul al cincilea. 

   
China a difuzat competiţia Eurovision pentru prima dată în anul 2015, iar un purtător de cuvânt al Hunan Television a spus că ţara ar fi interesată să participe la Eurovision, la fel ca Australia. Totuşi, în luna iunie, EBU a anunţat, pe Twitter, că nu există planuri pentru ca Republica Populară Chineză să participe la Eurovision.
 
La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai, urmând ca marele câştigător să fie desemnat în finala din 14 mai. Anul acesta, România va fi reprezentată de rockerul Ovidiu Anton, cu piesa „Moment of Silence“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea lor la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: