Cine este Ester Peony, câştigătoarea-surpriză a finalei Eurovision România: s-a remarcat prin coveruri inedite VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019 după ce a marcat o victorie surprinzătoare în finala Selecţiei Naţionale, ea nefiind printre principalele favorite.

Ester Peony, cu piesa „On a Sunday“, a adunat cele mai multe puncte din partea juriului internaţional în spectacolul organizat de TVR duminică pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti. Tânăra va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai în Tel Aviv.

Victoria ei este una surprinzătoare, având în vedere că ocupantele locurilor 2 şi 3, respectiv Laura Bretan şi Bella Santiago, erau considerate marile favorite în finala Eurovision România 2019. 

  

Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este cântăreaţă şi compozitoare. 

Pasiunea ei pentru muzică a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada. În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România. 

   

   

  

Un an mai târziu, Ester Peony a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta“ (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasându-se săptămâni la rând în topurile radiourilor şi posturilor TV de muzică din România. 

În aceeaşi perioadă, câştigătoarea Eurovision România 2019 a început să concerteze atât solo, cât şi în cadrul unui turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. 

În 2018 lansează primul EP, „Dig It“, unde Ester se numără printre principalii compozitori. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea, ea a compus şi piesa „On a Sunday“, care se va auzi pe scena Eurovision 2019. În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.

CITEŞTE ŞI

Ester Peony este câştigătoarea Eurovision România 2019 şi ne va reprezenta la Tel Aviv, după o răsturnare de situaţie VIDEO

Trăistariu e fericit şi dur după finala Eurovision România: Juriul internaţional a făcut dreptate. Suntem un popor de oi!

Primele declaraţii ale reprezentantei României la Eurovision 2019: „A fost o mare încercare pentru mine“ VIDEO

Clasamentul final şi toate interpretările din finala Eurovision România 2019 VIDEO

Cum s-a votat în finala Eurovision România. Diferenţe mari între ce şi-au dorit românii şi ce a preferat juriul internaţional

Niciun an fără scandal. Reacţii şi acuzaţii dure după finala Eurovision România: „E ca în politică, votul nostru nu valorează nimic“

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite