Cine este Netta Barzilai, câştigătoarea Eurovision 2018, şi cum explică israeliana „sunetele de găină“ din piesa ei VIDEO

Cine este Netta Barzilai, câştigătoarea Eurovision 2018, şi cum explică israeliana „sunetele de găină“ din piesa ei VIDEO

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, este câştigătoarea Eurovision Song Contest 2018 FOTO Getty Images

Netta Barzilai, în vârstă de 25 de ani, care i-a adus Israelului trofelul Eurovision 2018, a înregistrat primul ei succes din carieră odată cu câştigarea competiţiei muzicale, după ce anterior a fost înrolată în armată. Tânăra a lămurit şi semnificaţia ineditelor „sunete de găină“ din piesa „Toy“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Netta s-a născut pe 22 ianuarie 1993 în oraşul Hod HaSharon, unde locuieşte şi astăzi. La o vârstă fragedă, s-a mutat împreună cu familia ei în Nigeria, unde a locuit patru ani, pentru ca, ulterior, să se întoarcă în Israel. Înainte de înscrierea obligatorie în Forţele Armate Israeliene, Netta a făcut un an de voluntariat pentru Nahal, un program paramilitar al armatei israeliene, iar mai apoi s-a înrolat în Marina israeliană.
 
Netta s-a remarcat în ţara de origine după ce a câştigat concursul televizat HaKokhav HaBa, echivalentul Next Star-ului românesc, iar în luna februarie s-a decis să participle la Eurovision. Înainte de Eurovision, ea nu a semnat single-uri de mare succes, acesta fiind primul ei mare hit. 
 
Artista a cântat piesa „Toy“ cu un mesaj puternic despre condiţia femeii în societatea de astăzi, însă, ceea ce a atras atenţia fanilor au fost sunetele de găină pe care Netta le-a imitat în timpul prestaţiei, pe scenă.
 
Într-un interviu pentru Wiwibloggs, cântăreaţa a explicat care este semnificaţia respectivelor sunete: „Este atât de amuzant că oamenii sunt interesaţi de acest detaliu. Sunetele imitate au un dublu sens. Zgomotele fac trimitere la persoanele laşe care nu acţionează aşa cum simt, se folosesc de alţi oameni şi îi tratează ca pe nişte jucării sau marionete. De asemenea, «baka» înseamnă şi «prost» în japoneză. Cântecul are un mesaj important: renaşterea puterii feminine şi a justiţiei sociale“, a explicat artista.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: