Cine este cântăreaţa de 17 ani din Albania care a câştigat Cerbul de Aur 2018: câteva interpretări de excepţie ale tinerei VIDEO

Cine este cântăreaţa de 17 ani din Albania care a câştigat Cerbul de Aur 2018: câteva interpretări de excepţie ale tinerei VIDEO

Inis Neziri îşi doreşte ca în viitor să-şi reprezinte ţara şi la Eurovision FOTO Ionuţ Paraschiv/InfoMusic

La 50 de ani de la debutul Cerbul de Aur, marele trofeu ajunge în Albania, după ce Inis Neziri, în vârstă de 17 ani, a reuşit să cucerească juriul. Tânăra cântă de la 12 ani şi a câştigat de-a lungul timpului mai multe premii importante, însă consideră că trofeul de la Braşov reprezintă un pas important în cariera sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inis Neziri este marea câştigătoare a ediţiei aniversare Cerbul de Aur şi a premiului de 25.000 de euro, tânăra fiind preferata juriului dintre cei 18 concurenţi ai ediţiei. 
 
Artista a interpretat piesele „Dau viaţa mea pentru o iubire“, compusă de Marius Ţeicu, pe versuri de Eugen Rotaru, şi „Piedestal“, compoziţie proprie. 
 
„Vreau să mulţumesc Teleziunii Române pentru ocazia de a participa la Festival ca reprezentant al ţării mele. Victoria din această seară, în faţa unor concurenţi atât de buni, este o experienţă incredibilă. A fost o competiţie extraordinară, un moment de răscruce în cariera mea. Dedic această victorie familiei şi echipei mele“, a declarat artista albaneză.
 
   
 
Inis Neziri, toată un zâmbet după ce a câştigat trofeul Cerbul de Aur 2018 FOTO Dorin Constanda/Adevărul
 
Inis Neziri are 17 ani şi s-a născut pe 12 ianuarie 2001 la Tirana, Albania. Ea a cântat de când a învăţat să vorbească, dar şi-a început în mod oficial cariera muzicală pe când avea 12 ani. 
 
Copila a participat şi a câştigat show-ul de talente „Gjeniu I Vogel 5“. Ulterior victoriei, Inis a avut mai multe apariţii în emisiuni de televiziune. 
   
 
În 2013 a fost protagonista unui musical, „We Will Rock You“, în care a interpretat aproape toate melodiile legendarei trupe Queen.
 
 
Din 2013 a început să participe la programele Gala Night de la TV Klan şi RTSH, în fiecare an. În 2015, a fost invitat special la Festivali I Kenges 54, cel mai mare şi cel mai important eveniment al anului. A cântat două piese devenite celebre la Eurovision, „A Million Voices“ şi „Euphoria“. 
 
 
După o mică pauză, în 2017, Inis a decis să facă un pas foarte important în cariera sa muzicală. A participat la Festivali I Kenges 56 cu melodia compoziţie proprie „Piedestal“ şi a fost cel mai tânăr concurent (16 ani). A terminat pe podium. 
 
„Pot spune că a fost un adevărat succes pentru mine, fiindcă toată presa naţională şi internaţională şi bloggerii m-au susţinut enorm şi m-au considerat câştigătoare. La acest festival am ocupat locul al III-lea, dar există aşteptări din partea celorlalţi să mai concurez şi la ediţiile următoare şi să încerc să reprezint Albania la Eurovision“, spunea Inis.
   
 
A fost, de asemenea, invitată la festivaluri internaţionale din Balcani şi Europa. „Planurile mele curente ţin de participări la festivaluri precum Kenga Magjike, cu o piesă de-a mea în lucru, prezenţa la Festivali Tra La La din Oher, Macedonia“, spune Inis.
   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările