Câte puncte a primit fiecare concurent în prima semifinală Eurovision România 2018: unul dintre participanţi nu a mai urcat pe scenă VIDEO

Câte puncte a primit fiecare concurent în prima semifinală Eurovision România 2018: unul dintre participanţi nu a mai urcat pe scenă VIDEO

Alexia & Matei au obţinut cele mai multe puncte din partea juriului Eurovision România 2018 FOTO TVR

Primii trei finalişti Eurovision România 2018 au fost aleşi de juriu, iar TVR a făcut publice şi punctele obţinute de fiecare concurent care a evoluat în semifinala desfăşurată la Focşani. Unul dintre participanţi i-a anunţat pe organizatori că se retrage din concurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexia & Matei, Echoes şi Eduard Santha sunt primii finalişti Eurovision România 2018, după show-ul desfăşurat duminică pe scena Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia“ din Foşcani. 
 
În prima semifinală Eurovision România 2018 au urcat pe scenă 11 concurenţi, iar câştigătorii au fost aleşi exclusiv de juriu – format din Liliana Ştefan, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Marian Ionescu şi Viorel Gavrilă.
 
Tom Hartis, care trebuia să concureze în semifinala de la Focşani cu piesa „Teardrop Rain“, a anunţat organizatorii că se retrage din concurs din cauza unor probleme medicale. 
 
Alex Florea, care a reprezentat România la Eurovision 2017, alături de Ilinca Băcilă (acum membră a juriului), cu piesa „Yodel it!“, nu s-a clasat de această dată nici măcar printre finaliştii Selecţiei Naţionale. El s-a întors anul acesta în concurs cu piesa „Nobody Told Me It Would Hurt“, care a fost pe locul patru în preferinţele juriului, cu 28 de puncte. 
 
TVR, organizatorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2018, a făcut public clasamentul primei semifinale:
 
Alexia & Matei („Walking On Water“) - 53 de puncte
 
 
Echoes („Mirror“) - 38 de puncte
 

Eduard Santha („Mesom Romales“) - 35 de puncte
 
 
Johnny Bădulescu („Devoted“) - 34 de puncte
 
 
Alex Florea („Nobody Told Me It Would Hurt“) - 28 de puncte
 
 
Elena Turcu („The Perfect Fall“) - 27 de puncte
 
 
Lina („A Love Worth Falling For“) - 24 de puncte
 
 
Hellen („From Underneath“) - 22 de puncte
 
 
Liviu Anghel („Rise Up”) - 20 de puncte
 
 
Waleska („Renacer“) - 7 puncte
 
 
CornEL („Take Me Away“) - 2 puncte
 
Următoarelor patru semifinale Eurovision România 2018, în vom afla numele celorlalţi 12 finalişti, vor avea loc la Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie). Finala Eurovision România 2018 va avea loc la Bucureşti, în Sala Polivalentă, pe 25 februarie. În ultimul act publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona.

Citeşte şi:


    
  
citeste totul despre: