Cât a costat realizarea Eurovision 2017: o investigaţie a unui post TV din Ucraina a scos la iveală sumele astronomice

Cât a costat realizarea Eurovision 2017: o investigaţie a unui post TV din Ucraina a scos la iveală sumele astronomice

Show-ul desfăşurat la Eurovision a avut o „notă de plată“ uriaşă FOTO Arhivă

Costurile de producţie pentru Eurovision 2017 sunt cu adevărat astronomice, o investigaţie recentă scoţând la iveală cât s-a investit în realizarea evenimentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

O investigaţie a scos la iveală „nota de plată“ pentru Eurovision 2017 

Portugalia şi-a câştigat dreptul de a organiza concursul Eurovision pentru anul 2018, dar trebuie să ţină seama că odată cu responsabilităţile vin şi costuri uriaşe. O investigaţie a costurilor Eurovision 2017, concurs ţinut în Ucraina, prezentată de site-ul wiwibloggs, a arătat că suma de bani investită în show este cu adevărat mare. Astfel, la final, costul total pentru Eurovision 2017 a fost de 18,5 milioane de euro. De altfel, în august 2016, EBU, organizatorul campionatului european al cântecului, stabilise un buget de 15 milioane de euro, dar cu timpul acesta a crescut şi chiar a fost depăşit.

„Nota de plată“ pentru Eurovision 2017 a fost dezvăluită printr-o investigaţie realizată de postul de televiziune ucrainean Channel 24, care a s-a folosit de sistemul ProZorro pentru a afla cheltuielile publice în acest sens. De altfel, sistemul menţionat permite cetăţenilor să vadă în timp real ce sume de bani sunt cheltuite.

Până acum, Channel 24 a scos la iveală peste 500 de plăţi legate de concurs, de aceea costul final este departe de a fi cel menţionat. Sumele indicate până acum arată că pentru un show de succes trebuie să plăteşti.

Folosind un curs de schimb de 0,34 hrivne, moneda naţională a Ucrainei, la un euro, iată o parte dintre plăţile pentru Eurovision 2017. 

O parte dintre sumele investite pentru realizarea Eurovision 2017 

2.686.535 de euro - Echipamente de iluminat

1.101.348 de euro - Proiectoare şi ecrane

1.039.463 de euro - Construirea scenei

913.564 de euro - Producţie video TV

784.510 de euro - Standurile spectatorilor

679.230 de euro - Zboruri

530.737  de euro - Servici de design pentru clipuri video proiectate pe ecranele LED

529.595  de euro - Echipamente de sunet

484.357 de euro - Supraveghere video

Poate că acestea pari costurile mari, dar şi sumele considerate mai mici par... mari! De exemplu, ceremonia covorului roşu a costat 19.517 de euro. Totodată, Jamala, care a câştigat ediţia din 2016 a concursului, a primit 32.850 de euro pentru reprezentaţiile ei din timpul show-ului. 

Portugalia a învins în Ucraina 

Portugalia a câştigat finala Eurovision 2017 cu melodia „Amar Pelos Dois“, interpretată de Salvador Sobral, obţinând 758 de puncte. Admirator al trompetistului şi cântăreţului american Chat Baker, Sobral a păstrat un registru simplu, fără artificii şi extravaganţe, în prezentarea sa de la Eurovision. Piesa, scrisă de Luisa Sobral, sora artistului, a devenit un hit în topurile din 11 ţări. Sobral a spus că nu a cântat şi realizat piesa pentru radiouri, ci pentru a face muzică bună. În seara finalei, cântăreaţa braziliană Caetano Veloso a mărturisit că Sobral merită să câştige pur şi simplu pentru că este „prea bun“.

În finala Eurovision 2017, România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa „Yodel It!“, a ocupat poziţia a şaptea, cu 282 de puncte, iar Republica Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu melodia „Hey Mamma“, a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările