Care era amenda maximă pe care o putea primi Andreea Antonescu pentru apelul fals la 112

Care era amenda maximă pe care o putea primi Andreea Antonescu pentru apelul fals la 112

Andreea Antonescu a apelat nejustificat la 112

Andreea Antonescu putea primi o amendă maximă de 5.000 de lei pentru că a apelat abuziv numărul 112, reclamând că este sechestrată în apartament.

Amenda maximă pentru astfel de acţiuni a fost mărită recent, tocmai pentru a descuraja folosirea nejustificată a numărului de urgenţă 112.Cuantumul maxim al amenzii a fost mărit de 5 ori în timpul guvernului condus de Viorica Dăncilă, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei.

Andreea Antoneescu, 37 de ani,  a primit o amendă mai mică, de doar 4.000 de lei pentru că a apelat numărul de urgenţă, după un conflict cu iubitul ei, Ştefan Manolache, reclamând că este sechestrată în apartamentul său, în Iaşi.

Ulterior, vedeta le-a spus poliţiştilor că nu-şi aminteşte să fi sunat la 112. Totuşi, numărul a fost apelat de pe telefonul prietenului său.

Sute de mii de oameni au instalat aplicaţia 112 pe telefon, tocmai pentru a apela rapid numărul de urgenţă şi  de a beneficia de noul serviciu de localizare.

De vină ar fi fost un copil

Andreea Antonescu a declarat ulterior, după primirea amenzii, că în vizită la ea şi pritenul ei s-ar fi aflat o familie cu un copil, iar cel mic ar fi sunat la 112, totul fiind o neînţelegere, deşi convorbirea cu operatorul de la 112 nu confirmă acest lucru.

După ce a fost amendată cu 4.000 de lei pentru că a sunat nejustificat la numărul unic de urgenţă, Andreea Antonescu a venit cu precizări, spunând că a fost vorba de o neînţelegere.

Potrivit poliţiştilor, cântăreaţa ar fi susţinut că, în urma unui conflict cu iubitul ei, Ştefan Manolache, ar fi sechestrată într-un apartament din Iaşi. După mai bine de două ore în care au încercat să o localizeze, agenţii au ajuns la adresă şi au constatat că lucrurile nu erau deloc aşa. Cântăreaţa era binedispusă şi nu prezenta urme de violenţă. 

Antonescu a explicat că, de fapt, un copil aflat în vizită s-ar fi jucat cu telefonul ei şi ar fi apelat la 112. „Am invitat nişte prieteni cu un copilaş care când se plictiseşte cere un telefon, singurul apel care s-a putut face e cel de la 112, iar pe fundal am fost auzită eu care îi spuneam lui Ştefan că vreau să-mi iau ţigările, că aş vrea să cobor la maşina să-mi iau ţigările. Nu-mi găseam telefonul şi cheile, pe fundal se auzeau aceste rugăminţi ale mele de a-mi primi telefonul şi cheile. (...) Partea care m-a bucurat, şi spun sincer, a fost faptul că autorităţile şi-au făcut datoria şi am fost vizitaţi de poliţie, domnii poliţişti erau destul de îngrijoraţi şi m-au luat şi pe mine de o parte tocmai pentru a discuta. Partea proastă e că s-a lăsat cu o amendă destul de usturătoare“, a declarat Andreea Antonescu, la PRO TV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: