Cântecul „satanic“ ales de Cipru pentru Eurovision a provocat controverse. Un anonim a ameninţat că dă foc clădirii radio-televiziunii publice - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cipru eurovision

Cântecul ales pentru a reprezenta Cipru la Eurovision a creat polemică în insula mediteraneană, după un apel anonim în care o persoană a ameninţat "să ardă clădirea" radio-televiziunii publice CyBC şi critici dure din partea profesorilor de educaţie religioasă, informează AFP.

Melodia, intitulată "El Diablo" şi interpretată de cântăreaţa de origine greacească Elena Tsagrinou, a fost difuzat miercuri pentru prima dată pe CyBC în Cipru, unde majoritatea locuitorilor sunt creştini ortodocşi. 

CyBC a informat poliţia despre apelul ameninţător de a arde clădirea în semn de protest, a precizat vineri agenţia de presă cipriotă. Poliţia anchetează incidentul. 

În plus, un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă din licee a publicat un comunicat, vineri, cerând CyBC să renunţe la cântec. Acesta şi-a exprimat "oroarea" în legătură cu subiectul cântecului selecţionat pentru competiţia europeană prevăzut în mai, argumentând că artista "îl laudă pe Satan, dedicându-i viaţa şi iubindu-l". 

CyBC a răspuns explicând că acest cântec a fost greşit înţeles şi că inspiră la "lupta eternă dintre bine şi rău". 

Cipru a ajuns pe locul doi la concursul Eurovision din 2018, cea mai bună clasare. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite