Cântăreţul american Vic Damone a murit la vârsta de 89 de ani

Cântăreţul american Vic Damone a murit la vârsta de 89 de ani

Vic Damone în anii '40 FOTO AFP

Cântăreţul american Vic Damone a murit la vârsta de 89 de ani, duminică, în oraşul Miami Beach din Florida, în urma unor complicaţii cauzate de o boală respiratorie, scrie Variety.com.

Născut cu numele Vito Farinola într-o familie italiană din Brooklyn, Damone s-a făcut cunoscut interpretând balade cu vocea sa profundă de bariton. El a fost prieten cu Frank Sinatra, care i-a apreciat vocea.
 
Într-o carieră de peste 50 de an, Vic Damone a lansat peste 2.500 de înregistrări şi hituri precum „Again”, „You’re Breaking My Heart”, „My Heart Cries for You” şi „On the Street Where You Live”.

Artistul a apărut în emisiuni de radio, filme, programe de televiziune şi, de asemenea, a cântat în cluburi de noapte. Unul dintre filmele pentru care a colaborat a fost „An Affair to Remember” al lui Cary Grant, pentru care a cântat tema muzicală.
 
Damone a continuat să cânte chiar şi după ce a împlinit vârsta de 70 de ani, până în anul 2002, când a suferit un accident vascular cerebral. Artistul s-a retras în Palm Beach, Florida, alături de cea de-a cincea soţie a sa, creatoarea de modă Rena Rowan.
 
Totuşi, Damone a susţinut un ultim spectacol pe 22 ianuarie 2011 la Kravis Performing Arts Center din West Palm Beach, care a fost sold-out.
citeste totul despre: