Bugetul României pentru Eurovision 2013: 200.000 de euro

Bugetul României pentru Eurovision 2013: 200.000 de euro

Ediţia din acest an a concursului Eurovision se va desfăşura la Malmo, în Suedia

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea Televiziunii Române la concursul Eurovision 2013, care se va desfăşura în luna mai, la Malmo, în Suedia, având drept condiţie ca suma maximă alocată să fie de 200.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a recomandat recuperarea din vânzarea de publicitate şi sponsorizări cel puţin a taxei de participare la Eurovision 2013, au declarat reprezentanţii TVR pentru Mediafax.

Dan Manoliu, redactorul-şef al Redacţiei Divertisment din TVR, a fost desemnat să se ocupe de organizarea participării României la ediţia din acest an a concursului Eurovision, care se va desfăşura la Malmo, în Suedia, pe 14, 16 (semifinalele) şi 18 mai (finala).

Reprezentanţii TVR au mai spus că perioada în care va fi organizată competiţia naţională Eurovision va fi anunţată în curând. Suma stabilită de TVR pentru participarea la Eurovision 2013 este similară cu cea alocată pentru participarea României la ediţia din 2012 a concursului.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

În acest an, patru ţări şi-au anunţat retragerea: Bosnia şi Herţegovina, Portugalia şi Slovacia nu vor participa invocând motive financiare, în timp ce Turcia a acuzat regulile de desfăşurare a competiţiei muzicale. 

Televiziunile publice din 39 de ţări europene, între care şi Televiziunea Română, au confirmat prezenţa la ediţia din acest an a concursului. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost obţinute de Luminiţa Anghel şi Sistem (locul 3 în 2005), Paula Seling şi Ovi (locul 3 în 2010) şi Mihai Trăistariu (locul 4 în 2006).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările