Boris Johnson: Ucraina „merită” să organizeze concursul Eurovision 2023

Boris Johnson: Ucraina „merită” să organizeze concursul Eurovision 2023

Kalush Orchestra, câştigătorii Eurivision 2022 FOTO Profimedia

Prim-ministrul britanic Boris Johnson susţine că este bine ca în Ucraina să aibă loc concursul cântecului european Eurovision 2023.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul în care Marea Britanie a fost prezentată ca putând găzdui ceremonia în ciuda unei victorii a Ucrainei la cea mai recentă ediţie, prim-ministrul britanic a spus sâmbătă că se opune. 
 
„Evident că mi-ar plăcea ca Eurovision să se desfăşoarea în ţara noastră, dar e drept că au câştigat şi că merită să-l organizeze şi cred că ei pot şi că trebuie”, a declarat Johnson la Londra, revenit dintr-o vizită la Kiev, potrivit Reuters. 
 
„Eu cred că atât Kievul sau oricare alt oraş ucrainean sigur ar fi un loc fantastic pentru a organiza”, a adăugat el. „Într-un an, situaţia va fi bună în momentul în care va avea loc concursul Eurovision şi sper că ucrainenii îl vor obţine”. 
 
Potrivit regulamentului, ţara care câştigă Eurovision este gazda următoarei ediţii. Victoria grupului ucrainean Kalush Orchestra în luna mai la Torino, în plină ofensiva rusă împotriva Ucrainei, a pus problema capacităţii Ucrainei de a organiza ediţia din 2023 în deplină siguranţă.
 
Autorităţile şi-au exprimat imediat dorinţa de a organiza Eurovision 2023 pe teritoriul lor. Cu toate acestea, Uniunea Europeană de Radiodifuziune a anunţat vineri că nu au fost îndeplinite condiţiile de securitate pentru a lua în considerare un concurs 2023 în Ucraina şi că au fost lansate discuţii cu postul britanic BBC. 
 
Sam Ryder, candidatul Regatului Unit la ediţia din 2022, a ocupat locul al doilea. 
 
Ucraina a criticat imediat această decizie: „Solicităm negocieri suplimentare pentru găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina”, a declarat vineri seară Oleksandr Tkacenko, ministrul ucrainean al Culturii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările