Billboard: Bon Jovi, trupa cu cele mai mari încasări din turnee în anul 2013

Billboard: Bon Jovi, trupa cu cele mai mari încasări din turnee în anul 2013

Bon Jovi, trupa de rock din Statele Unite ale Americii, cu celebrul Jon Bon Jovi în calitate de solist, a avut cel mai profitabil turneu muzical internaţional al anului FOTO Reuters

Trupa Bon Jovi, Pink sau Rihanna sunt artiştii cu cele mai mari încasări din turnee în anul 2013, arată topul întocmit de revista „Billboard“, veniturile obţinute fiind de peste 100 de milioane de euro. În schimb, nume precum Roger Waters, One Direction, Justin Bieber, Madonna, Jay Z sau Lady Gaga au câştigat sub 60 de milioane de euro.

Bon Jovi, trupa de rock din Statele Unite ale Americii, cu celebrul Jon Bon Jovi în calitate de solist, a avut cel mai profitabil turneu muzical internaţional al anului, potrivit clasamentului întocmit de revista „Billboard“ pentru anul 2013. Grupul a cântat în faţa a mai bine de două milioane de fani, însumând 90 de concerte cu casa închisă, cu încasări totale de peste 149 de milioane de euro.

Pe locul doi în cadrul topului s-a situat spectacolul-tribut „Michael Jackson The Immortal World“ pus în scenă de Cirque du Soleil (114 milioane de euro), urmat de turneul cântăreţei Pink (106 milioane de euro). Topul cinci a fost completat de Bruce Springsteen, cu 106 milioane de euro, şi de Rihanna, cu încasări totale, din 84 de spectacole cu casa închisă, de peste 99 de milioane de euro.

Este pentru a treia oară când trupa Bon Jovi termină pe primul loc în topul „Billboard“ cu cele mai mari profituri generate după un turneu, după ce în 2008 şi 2010 formaţia a atins aceeaşi poziţie. Anul acesta, turneul „Because We Can“ a început în luna februarie şi s-a terminat marţi pe stadionul Suncorp, din Australia.

Topul zece întocmit de „Billboard“ a fost completat de The Rolling Stones (91 de milioane de euro), Taylor Swift (83 de milioane de euro), Beyonce (75 de milioane de euro), Depeche Mode (71 de milioane de euro) şi Kenny Chesney (65 milioane de euro). Roger Waters, One Direction, Justin Bieber, Madonna, Jay Z, Justin Timberlake, Paul McCartney, Maroon 5, Lady Gaga şi Bruno Mars au înregistrat câştiguri sub 60 de milioane din turnee, fiind înregistraţi în partea a doua a topului.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: