Beyoncé şi Jay-Z, desemnaţi cele mai puternice personalităţi din industria muzicală actuală

Beyoncé şi Jay-Z, desemnaţi cele mai puternice personalităţi din industria muzicală actuală

Atât Jay-Z, cât şi Beyoncé au propriile companii, Roc Nation, respectiv Beyoncé Parkwood Entertainment, aceştia formând o familie din anul 2008 şi având un copil, pe Blue Ivy FOTO Reuters

Cântăreţii Beyoncé şi Jay-Z au fost desemnaţi, de către revista Billboard, drept cei mai puternici oameni din industria muzicală, arată BBC. Elementul surpriză în lansarea unui nou material a fost factorul care i-a dus pe primul loc în Billboard Power 100.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce este puterea? La baza conceptului stă capacitatea de a remodela lumea în jurul propriei persoane şi potrivit viziunii personale. Şi cine din industria muzicală a făcut asta mai bine în ultimul an decât unul dintre cele mai cunoscute cupluri ale muzicii internaţionale, se arată într-un articol marca Billboard.

Beneficiind de puterea garantată de statutul de vedetă, Beyoncé (32 de ani) şi Jay-Z (44 de ani) au lansat albume noi în moduri fără precedent. Jay-Z a încheiat o înţelegere cu gigantul Samsung sau Beyoncé a avut un acord cu iTunes. Prin acestea, cei doi au schimbat modul în care fanii şi industria muzicală în general au început să interacţioneze cu muzica. Jay-Z a dat primele un milion de copii ale albumului „Magna Carta Holy Grail“ pe gratis şi a primit din partea Samsung cinci milioane de dolari, iar Beyoncé a cerut un preţ minim.

Chiar şi aşa, cei doi au folosit elementul surpriză pentru a restabili entuziasmul care acompania, de obicei, lansarea pe piaţă a unui nou material, înainte de impactul nesfârşitelor campanii de promovare. Acesta se pare că a fost argumentul suprem care i-a propulsat pe prima poziţie în Billboard Power 100.

Celebrul cuplu a ajuns în topul listei Billboard Power 100 după ce editorii revistei au stabilit de comun acord că, din punct de vedere al cotei de piaţă, al veniturilor şi a altor date, cei doi au parte de cele mai bune cifre. Atât Jay-Z, cât şi Beyoncé au propriile companii, Roc Nation, respectiv Beyoncé Parkwood Entertainment, aceştia formând o familie din anul 2008 şi având un copil, pe Blue Ivy.

Lucian Grainge, directorul general al Universal Music Group, şi Coran Capshaw, fondatorul Red Light Management, sunt următorii clasaţi în topul anual al celor mai înfluente persoane în industria muzicală americană, arată şi Mediafax.

Pe primele zece poziţii se situează, în ordine, Michael Rapino, directorul general al Live Nation Entertainment, Martin Bandier, preşedintele şi directorul general al Sony/ATV Music Publishing, Doug Morris, preşedintele şi directorul general al Sony Music Entertainment, Irving Azoff, preşedintele şi directorul general al Azoff MSG Entertainment, Len Blavatnik, vicepreşedinte şi proprietar al Warner Music Group, Rob Light, managing partner la Creative Artists Agency, şi Jimmy Iovine, preşedinte al Interscope Geffen A&M şi cofondatorul şi directorul general al Beats Electronics.

Producătorul de televiziune britanic Simon Cowell se situează pe locul al 58-lea, în timp ce fostul său coleg de la ediţia americană a emisiunii „X Factor“ LA Reid, se află pe locul al 56-lea.

Topul Billboard Power 100 se află la cea de-a treia ediţie şi este alcătuit cu scopul de a-i identifica pe cei mai influenţi producători din industria muzicală actuală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările