Bătălia hiturilor: BZN şi Boney M, pe aceeaşi scenă, la Bucureşti

Bătălia hiturilor: BZN şi Boney M, pe aceeaşi scenă, la Bucureşti

Două formaţii la modă în anii ‘80 vor sosi în România cu echipa completă, pentru prima confruntare a hiturilor, eveniment ce va avea loc pe data de 4 decembrie la Sala Palatului, începând cu ora 20.00.

Aşadar, mai e fix o lună până la întâlnirea cu Bătălia Hiturilor, un spectacol de peste 120 de minute în care cei de la BZN şi Boney M vor interpreta cele mai frumoase melodii de acum trei decenii.

Fiecare trupă va oferi un concert de câte 60 de minute, în care publicul va avea ocazia să asculte live cele mai îndrăgite hituri semnate de Boney M şi de BZN. „Intenţionăm ca acest proiect, Bătălia Hiturilor, să fie unul anual, poziţionat undeva spre iarnă, ca să mai încălzim puţin atmosfera, în fiecare ediţie având invitate două nume celebre ale scenei muzicale internaţionale. Acum că Anny se simte din ce în ce mai bine, cei de la BZN îşi doresc enorm să mai concerteze în România, ne-am gândit să inaugurăm alături de ei acest nou proiect“, a declarat CEO German Quality Entertainment, Christian Raetscher. 
 
Preţul unui bilet este de 199 de lei, iar biletele se găsesc pe eventim.ro.
 
Despre BZN
 
În vara lui 1965, se pun bazele formaţiei BZN. Grupul a devenit foarte popular în Ţările de Jos şi în zone destul de îndepărtate,  cum ar fi Africa de Sud şi Asia. Formula de început: Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitară), Evert Woestenburg (chitară), Jan Tuyp (bass) şi Gerrit Woestenburg (percuţie). După puţin timp, au schimbat genul, abordând hard-rock-ul. Suferind câteva schimbări de componenţă, au început să cânte pop comercial, vocalista Anny Schilder având un cuvânt greu de spus în această privinţă. Această formulă a fost cea care le-a adus succesul, în timp ei devenind cea mai populară formaţie olandeză a tuturor timpurilor.
Primul single de succes a fost „Mon Amour“, rezistând foarte multe săptămâni pe locul 1 în topul olandez. Astfel, faima lor a depăşit curând graniţele, mai ales că versurile lor erau în limba engleză.
 
Despre Boney M
 
Boney M este un grup pop creat de producătorul german Frank Farian, a cărui perioadă de glorie s-a petrecut la sfârşitul anilor '70. La vremea respectivă, Boney M. a fost unul dintre puţinele grupuri occidentale ce au devenit apreciate în regiuni mai puţin circulate, precum: Africa, Iran, Asia de Sud-Est şi chiar Europa de Est.
 
Farian înregistrează în decembrie 1974 „Baby Do You Wanna Bump?“. Melodia este difuzată ca fiind interpretată de Boney M. Şi, astfel, va deveni un succes în Olanda şi Belgia. Acesta decide să angajeze o trupă care să devină imaginea grupului în apariţiile TV şi spectacole. O agenţie de închiriere le găseşte pe Maizie Williams şi pe prietena ei, jamaicana Sheyla Bonnick, precum şi un dansator Mike. În 1975 o altă fată, Nathalie, se alatură, înlocuită mai apoi cu Claudja Barry. Sheila şi Mike pleacă, iar Maizie Williams aduce un dansator exotic din Aruba, cel pe care îl ştim: Bobby Farrell. Cântăreaţa Marcia Barrett din Jamaica se alatură grupului, care suferă încă o schimbare când Claudja Barry, sătula de play-back, părăseşte grupul în februarie 1976 pentru a urma o carieră solo. Într-un final, Liz Mitchell, fosta solistă a trupei Les Humphries Singers, se alătură, componenţa devenind Maizie Williams, Marcia Barrett, Liz Mitchell şi Bobby Farrell.
 
În 1978 single-ul Rivers of Babylon devine #1 în topurile britanice şi este inclus în următorul album, Nightflight to Venus, care conţine şi hiturile Rasputin, Brown Girl in the Ring şi Painterman. Formaţia face un turneu în Uniunea Sovietică, care a contribuit la popularitatea lor în această parte al lumii, deşi piesa Rasputin era oficial interzisă de autorităţi, din cauza versurilor.
 
Deşi se cunoştea faptul că formaţia face play-back, acest aspect nu a deranjat fanii din acea perioadă, spre deosebire de cazul Milli Vanilli, lansaţi tot de Farian, zece ani mai târziu, în 1988.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: