A murit Frankie Knuckles, „naşul muzicii house“

A
murit Frankie
Knuckles, „naşul
muzicii house“

Frankie Knuckles era supranumit "naşul muzicii house". FOTO Facebook

DJ-ul Frankie Knuckles, unul dintre pionierii muzicii house, care a mixat piese interpretate de Michael Jackson şi Whitney Houston, a murit la vârsta de 59 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decesul său, cauzat de o serie de complicaţii medicale generate de diabet, a fost confirmat pentru Chicago Tribune de partenerul lui de afaceri, Frederic Dunson. Considerat unul dintre fondatorii muzicii house, Frankie Knuckles a mixat piesele artiştilor pop şi soul, precum Whitney Houston, Michael Jackson şi  Depeche Mode.

După ce şi-a început cariera de DJ la New York, Knuckles s-a mutat la Chicago la sfârşitul anilor '70, în momentul în care muzica disco intra în declin. DJ-ul a devenit foarte repede una dintre figurile cele mai influente ale muzicii dance. La sfârşitul anilor '80, Frankie Knuckles şi colegii săi deveniseră veritabile staruri ale scenei rave din Europa.

Knuckles, care putea să se plimbe pe străzile din Chicago fără a fi recunoscut, era asaltat de fani în momentul în care sosea în aeroporturile din Europa. În 1997, Frankie Knuckles a câştigat un premiu Grammy, iar în 2005 a fost inclus în Dance Music Hall of Fame.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: