VIDEO Olanda a câştigat Eurovision 2019 cu o piesă de dragoste şi cel mai simplu show

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câştigătorul Eurovision 2019 FOTO EBU
Câştigătorul Eurovision 2019 FOTO EBU

Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, este câştigătorul Eurovision 2019. Artistul, în vârstă de 25 de ani, a cucerit publicul şi specialiştii cu piesa „Arcade“ şi marchează astfel prima victorie a ţării sale după 44 de ani.

Următoarea ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura în Olanda, după ce Duncan Lawrence a fost desemnat câştigătorul Eurovision 2019, graţie interpretării piesei „Arcade“, care a obţinut un total de 492 de puncte. 

Juriile din toate cele 41 de ţări participante la Eurovision 2019 au votat, iar punctajul acordat de ele a contat în proporţie de 50%. Votul publicului a însemnat jumătate din punctajul final. 

Olanda a fost marea favorită a caselor de pariuri şi a primit cele mai multe voturi din partea publicului. Clasamentul detaliat - cum au votat juriile şi cum a votat publicul - poate fi consultat AICI. 

O piesă de dragoste şi un spectacol extrem de simplu, fără dansatori sau efecte speciale, i-au adus victoria lui Lawrence. 

Clasamentul finalei Eurovision 2019

image

„Această victorie o dedic visurilor măreţe şi, în primul rând, muzicii, întotdeauna muzicii“, a declarat câştigătorul Eurovision 2019. 

Ultima dată când Olanda a câştigat concursul Eurovision a fost în anul 1975. Toate prestaţiile din finala Eurovision 2019 pot fi văzute AICI. 

Poziţia secundă i-a revenit Italiei, reprezentată de Mahmood cu piesa „Soldi“, care a strâns 465 de puncte. 

Podiumul a fost completat de reprezentantul Rusiei, Sergey Lazarev, a cărui piesă, „Scream“, a acumulat 369 de puncte.

Ester Peony, care a reprezentat România cu piesa „On a Sunday“, nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, marcând astfel al doilea eşec consecutiv al ţării noastre în concursul internaţional. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite