UDDI se vede colaborând cu Stevie Wonder, Nas, DMX sau Damien Marley

Cine sunt Adam şi Eva? UDDI ne cântă povestea lor, la Adevărul Live 

Dragoş Udilă, UDDI, se vede colaborând cu artişti internaţionali precum Stevie Wonder, Nas sau Damien Marley. De asemenea, acesta pregăteşte numeroase surprize, printre care un mega concert la Sala Palatului de juniori.


Uddi (Dragoş Udilă) este un artist în plină ascensiune pe scena muzicală din România, care la mai puţin de un an de la lansare a reuşit să cucerească topurile muzicale cu piese precum „Ipotecat“ (Delia Matache featuring Uddi), „Scumpă domnişoară“ (featuring What’s Up) şi recent „Lasă-mă pe mine“ featuring Jo şi „Seară de seară“ (DJ Rynno feat Sylvia & Uddi).

Uddi, ce te reprezintă?

Muzica vie şi simplă, cu cât e mai simplă, cu atât o trăiesc mai mult.

Ai lansat de curând „Adam şi Eva. De ce ai ales numele acesta?

Pentru că sună foarte bine. Refrenul e uşor biblic („Întorc şi celălat obraz“), de aici a venit şi povestea de dragoste, acţiunea, de fapt.

Videoclipul e oarecum violent. De ce atât de dramatic?

Nu e chiar atât de dramatic. Eu am vrut să subliniez ceva ce, cu ajutorul domnului regizor Dan Petcan, am reuşit. Oamenii se înţeleg din ce în ce mai greu şi cred că ar trebui să încercăm să ne înţelegem şi să fim mai umani. Într-o relaţie trebuie să treci peste certuri şi să ierţi.

Povesteşte-mi despre echipă.

A fost vorba de o colaborare Famous Production şi CatMusic, l-am avut pe Dan Petcan ca regizor, piesa e compusă de Randi şi What´s Up care e vecin, e în cartier cu noi şi se apropie mai mult de stilul meu, reggae, jazz, fusion, rap.

Ai colaborat cu Joe şi Randi. Te gândeşti la o colaborare cu un artist care să fie pe aceeaşi lungime de undă cu tine?

Da, m-am gândit la câteva persoane, câţiva artişti. Nu dau nume pentru că nu vreau să supăr pe nimeni, îi apreciez pe toţi în egală măsură.

Te vezi cântând reggae toată viaţa?

Eu nu aş gândi aşa. Nu trebuie să creem nişte nişe, trebuie să înţelegem toate genurile muzicale aşa cum şi oamenii se înţeleg între ei. Genurile muzicale trebuie să se unească, trebuie să preţuim muzica, să o respectăm. Mă văd făcând muzică toată viaţa, nu doar reggae.

Referitor la declaraţiile tale anterioare, mai vrei să devii fermier?

Da, absolut, nu am minţit. Mă gândesc foarte mult la o bucată de pământ aproape de munte, unde să am şapte oiţe, poţi să îţi faci un fes, găteşti nişte ciuperci, zacuscă. Viziunea mea e „liber şi independent”, cum spunea şi Kennedy.

Ai vreun model sau visezi la vreo colaborare cu un artist internaţional?

Da. Nu i-aş spune colaborare. Mă gândesc la Stevie Wonder, Nas, DMX, Damien Marley, mai mulţi artişti. Sunt mulţi artişti pe străzi care cântă mai bine ca artiştii unui întreg continent. Nu îmi place birocraţia în muzică: poţi să cânţi, cântă. Dacă nu, du-te şi plantează nişte roşii, ia-ţi un teren lângă al meu.

Pregăteşti concerte în viitor?

Vreau să fie o surpriză. Pregătesc un mega concert la Sala Palatului de juniori. Înainte de asta, anunţ. Mă găsiţi pe facebook, Uddiofficial.

Un mesaj pentru fanii tăi.

Din suflet, fiţi sănătoşi, bucuroşi. Muzica e pentru voi, ascultaţi mai multă muzică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările