A murit Marcel Dragomir. Compozitorul avea 70 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Dragomir a compus muzică uşoară, de film şi teatru FOTO Facebook/talenteromane.ro
Marcel Dragomir a compus muzică uşoară, de film şi teatru FOTO Facebook/talenteromane.ro

Compozitorul Marcel Dragomir, celebru pentru şlagăre precum „Un albastru infinit“ şi „Să mori de dragoste rănită“, a murit la vârsta de 70 de ani, scrie Mediafax.

„Cu mare durere în inimă şi în suflet vă anunţ pe toţi cei care l-aţi cunoscut şi i-aţi iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticuţul meu scump, familist până în măduva oaselor, soţ dedicat, tată şi mare creator de muzică ... a plecat la ceruri... acolo unde e «un albastru infinit». Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul, să-ţi lumineze calea şi să te vegheze tăticul meu scump şi iubit!“, a scris, pe pagina de Facebook, Rareş Dragomir, fiul compozitorului, potrivit Mediafax.

A murit Marcel Dragomir. Corina Chiriac: „O pierdere extraordinară“

Cântăreaţa Corina Chiriac a declarat, pentru Mediafax, că decesul compozitorului Marcel Dragomir reprezintă „o pierdere extraordinară“, în timp ce Stela Enache l-a descris drept un om discret şi deosebit şi a dezvăluit că a fost foarte supărat de faptul că piesele lui nu se mai aud la radio.

  

De asemenea, Ministrul Culturii, Ionuţ Vuplescu, şi-a exprimat regretul pentru pierderea lui Marcel Dragomir, afirmând că acesta, alături de Angela Similea, a scris „o pagină de referinţă în istoria muzicii uşoare româneşti.“

A murit Marcel Dragomir. Şlagărele compozitorului

Marcel Dragomir a fost unul din cei mai mari compozitori români ai ultimilor 40 de ani şi a debutat în 1972, cu piesa „N-aştepta“, interpretată de celebrul Aurelian Andreescu. A lucrat cu foarte mulţi interpreţi de muzică uşoară, printre care Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Diţu, Stela Enache, Mihaela Mihai şi Mihaela Runceanu, însă cea mai productivă colaborare a compozitorului a fost cu Angela Similea. De la „Un albastru infinit“ (1976) până la „Să mori de dragoste rănită“ (1995), cei doi au lansat o serie de şlagăre ce au devenit adevărate bijuterii ale muzicii uşoare româneşti. O altă colaborare de succes a fost şi cea cu Mirabela Dauer.

  

Marcel Dragomir a avut o activitate intensă în domeniul muzicii uşoare, printre cele mai cunoscute melodii semnate de acesta numărându-se „Un albastru infinit" (1976), „Eu sunt, tu eşti“ (1976), „De n-ai fi tu“ (1977), „Strada fericirii“ (1978), „Lumea, poarta marelui vis“ (1978), „Cerul este mai albastru“ (1982), „Ce vrei tu, mare albastră“ (1983), „Când vei înceta să mă iubeşti“ (1983), „Să te gândeşti din când în când la mine“ (1983), „Trenul galben fără cai“ (1984), „Nu meriţi tu“ (1985), „Cât te iubesc“ (1985), „Din dragoste să poţi ierta“ (1985), „O iubire imposibilă“ (1994), „Să mori de dragoste rănită“ (1995) şi „Micul meu Paris“.

De asemenea, Marcel Dragomir a scris muzică de teatru şi film, a realizat emisiuni de radio şi de televiziune şi a făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri muzicale şi a fost, la rândul lui, recompensat cu premii de creaţie la festivaluri precum Mamaia, Sopot-Polonia şi Rostock – R.D. Germană şi a fost distins cu premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, mai notează Mediafax.

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite