Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei, este câştigătorul Eurovision 2017. Moldova e pe podium. Pe ce loc s-a clasat România VIDEO

Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei, este câştigătorul Eurovision 2017. Moldova e pe podium. Pe ce loc s-a clasat România VIDEO

Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei, împreună cu sora lui, sărbătorind câştigarea celei de-a 62-a ediţie a Eurovisionului FOTO Getty Images

Portughezul Salvador Sobral este câştigătorul Eurovision 2017. Artistul, în vârstă de 27 de ani, a cucerit publicul şi specialiştii cu piesa „Amar Pelos Dois“. Grupul SunStroke Project, care a reprezentat Moldova cu melodia „Hey, Mamma!“, a terminat competiţia pe podium - locul trei, în timp ce Ilinca şi Alex au obţinut cea mai bună clasare a României din ultimii şapte ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Următoarea ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura pentru prima dată în Portugalia, după ce Salvador Sobral a fost desemnat câştigătorul Eurovision 2017, datorită interpretării piesei „Amar Pelos Dois“, care a obţinut un total de 758 de puncte.
 
„Trăim într-o lume a muzicii de unică folosinţă, o muzică de tip fast food, fără substanţă şi cred că aceasta poate fi o victorie a oamenilor care fac piese care chiar înseamnă ceva, reprezintă ceva. Muzica nu înseamnă artificii, muzica înseamnă sentimente, aşa că haideţi să facem muzică, haideţi să readucem muzica adevărată în lumina reflectoarelor, pentru că asta este tot ce contează“, a declarat câştigătorul Eurovision 2017. 
 
„Este efemer, este grozav că am câştigat, dar luna viitoare nimeni nu-şi va mai aminti de tine, pentru că asta este lumea în care trăim. Trebuie să continuăm să muncim, să producem muzică, asta e tot ce contează, nu acest premiu. Dedic această victorie tuturor cântăreţilor şi le sunt profund recunoscător oamenilor care m-au susţinut“, a mai precizat artistul. 

 
 
Poziţia secundă a revenit reprezentantului Bulgariei, Kristian Kostov, cu piesa „Beautiful Mess“, care a strâns 615 puncte. Clasamentul final şi punctajele din semifinale
 
Bulgaria: Kristian Kostov – „Beautiful Mess“ 
 
 
Podiumul a fost completat de Moldova, datorită grupului Sunstroke Project şi piesei „Hey Mamma!“, care a acumulat 374 de puncte, marcând cea mai bună clasare a Moldovei din istoria participărilor la Eurovision 2017.
 

Moldova: Sunstroke Project – „Hey Mamma“

 
După şapte ani, Ilinca Băcilă (18 ani) şi Alex Florea (25 de ani) au reuşit să plaseze din nou România în primele zece ţări în finala concursului. Cei doi s-au clasat pe poziţia a şaptea, cu 282 de puncte, acesta fiind şi cel mai mare punctaj obţinut de ţara noastră în istoria participării la Eurovision.
   
Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul trei (Luminiţa Anghel & Sistem - „Let Me Try“, cu 158 de puncte, Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - „Playing With Fire“, cu 162 de puncte, Oslo, 2010) şi o dată locul patru (Mihai Trăistariu - „Tornero“, cu 172 de puncte, Atena, 2006). 
 

Clasamentul complet din finala Eurovision 2017

Topul 10 al finalei Eurovision 2017 a fost completat de Belgia, Suedia, Italia, Ungaria, Australia şi Norvegia, în timp ce Spania şi Germania au terminat competiţia pe ultimele locuri, cu doar 5, respectiv 6 puncte.

În finala Eurovision 2017 au evoluat reprezentanţi din 26 de ţări: cele cinci mari state finanţatoare ale concursului (Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie), ţara-gazdă Ucraina şi 20 de acte calificate în urma celor două semifinale.
 

Primele ţări calificate în finala Eurovision 2017 au fost Moldova, Armenia, Azerbaijan, Belgia, Cipru, Grecia, Polonia, Portugalia şi Suedia. După a doua semifinală s-au calificat Bulgaria, Belarus, Croaţia, Ungaria, Danemarca, Israel, România, Norvegia, Olanda şi Austria. 

Finala Eurovision 2017 a fost deschisă de israelianul Imri, cu piesa „I Feel Alive“ şi a fost încheiată de reprezentanta Franţei, Alma, cu „Requiem“. Ilinca şi Alex au cântat „Yodel It!“ în a doua parte a show-ului, urcând pe scena din Kiev de pe poziţia 20. 

Prestaţiile finaliştilor Eurovision 2017 în ordinea clasamentului

Belgia: Blanche – „City Lights“
    
 
Suedia: Robin Bengtsson – „I Can't Go On“
 
 
 

Italia: Francesco Gabbani – „Occidentali's Karma“

 

Ungaria: Joci Pápai – „Origo“

Australia: Isaiah – „Don't Come Easy“

Norvegia: Jowst – „Grab The Moment“
 
  
Olanda: Og3ne – „Lights and Shadows“
    
 
Franţa: Alma – „Requiem“
 
 

Croaţia: Jacques Houdek – „My Friend“

Azerbaijan: DiHaj – „Skeletons“

 
Marea Britanie: Lucie Jones – „Never Give Up On You“
 
 

Austria: Isaiah – „Dont Come Easy“

Belarus: Naviband – „Story of My Life“
 

Armenia: Artsvik – „Fly With Me“
 
 

Grecia: Demy – „This Is Love“

 
Danemarca: Anja – „Where I Am“
 
  
Cipru: Hovig – „Gravity“
    
 

Polonia: Kasia Moś – „Flashlight“

 

Israel: IMRI – „I Feel Alive“

 

Ucraina: O. Torvald – „Time“
 
Germania: Levina – „Perfect Life“
    
 

Spania: Manel Navarro – „Do It For Your Love“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: