Cei pe care îi voi enumera în rândurile următoare sunt dovada vie că un artist nu trebuie să fie 100% cizelat pentru a deveni superstar în mediul digital sau pentru a fi luat în vizor de marile case de discuri. Am inclus aici pe de o parte artişti care s-au bucurat de suportul lui Ed Sheeran sau chiar Apple, iar la polul opus se află cei a căror popularitate a crescut odată ce piesa lor s-a auzit întâmplător pe contul de Snapchat al lui Kylie Jenner.

Vă recomand să parcurgeţi articolul cu mintea, dar mai ales cu urechile deschise. Şi da, poate că viitorul unora nu include şi un covor roşu. Dar vorba aceea, nu ştii niciodată pe ce culmi te poate purta propriul talent.

Kiiara

E imposibil să nu fi auzit “Gold” în ultimul an oriunde în România. Este una dintre cele mai underrated piese pop care a dominat radiourile româneşti, însă care nu s-a bucurat de un succes la fel de răsunător şi în restul Europei. Melodia se remarcă tocmai prin izul calm şi refrenul neinteligibil care simbolizează confuzia ce apare într-o relaţie în momentul în care aceasta se destramă. Simplu, dar de mare efect (ţi-a rămas în minte refrenul, nu?). Recent a colaborat cu trupa Linkin Park şi ce să vezi – au scorat împreună încă un hit care, încet-încet, domină topurile muzicale.

Marian Hill

În ianuarie 2017 Apple şi-a lansat noua reclamă pentru gama de căşti wireless (AirPods) ce avea drept soundtrack piesa ”Down”, aparţinând duo-ului Marian Hill. Reclama îmbina perfect vizualul cu auditivul şi a generat astfel o reacţie în lanţ de tipul ”Cine cântă piesa asta?”, iar în prezent piesa a adunat peste 22 milioane de vizualizări, iar asta doar pe YouTube.

Anne Marie

Anne Marie este ceea ce putem numi cu lejeritate un pop star în plină ascensiune. Single-urile sale ”Alarm” (piesă compusă alături de Ed Sheeran), ”Rockabye” (featuring cu Sean Paul) sau ”Ciao Adios” au ajuns cu siguranţă la urechile multor români. Albumul său de debut este încă în lucru, însă ne putem aştepta la o colecţie muzicală reuşită din partea ei. Ce nu ştiaţi este că Anne Marie este triplă campioană mondială la karate – ba chiar mai mult de atât, are şi o piesă intitulată ”Karate”.

Khalid

Khalid este un tânăr de doar 18 ani care abia a absolvit liceul în El Paso, Texas. Ideea de a face muzică a luat-o în serios abia din 2015. Single-ul său ”Location” a debutat pe locul 77 în topul Billboard Hot 100, a fost stream-uit de peste 30 de milioane de ori doar pe Spotify – toate acestea după ce a fost auzit fugitiv într-unul din Snap-urile lui Kylie Jenner, care face deseori cunoştinţă audienţei sale cu diverşi tineri artişti.

Julia Michaels

Julia şi-a petrecut toată viaţa scriind poezii şi cântece, iar la 17 ani a atins pentru prima dată succesul mainstream, fiind co-autoarea piesei tematice pentru serialul Disney ”Austin & Ally”. La doar 23 de ani, Julia Michaels are deja un CV muzical impresionant. A compus pentru (şi alături) de Justin Bieber, Selena Gomez şi Britney Spears, printre mulţi alţii. Faptul că anul acesta şi-a lansat şi single-ul de debut, ”Issues”, şi are deja un mega-succes, este doar cireaşa de pe tort.

ThiDaniel

ThiDaniel a abandonat Berklee School of Music pentru că şi-a dat seama că nu avea nevoie de formare oricum. Este un maestru în mânuirea chitării încă de la o vârstă fragedă şi a ales să îşi dezvolte talentul pe cont propriu în studiourile din Los Angeles în loc să irosească timpul învăţând cum să devină un muzician desăvârşit. A fost un risc major, însă şi răsplata a venit pe măsură, căci a fost luat sub aripa lui Mr. Tricky Stewart, omul care a co-creat mega-hit-urile ”Umbrella” (Rihanna) şi ”Single Ladies” (Beyoncé). Şansele par a fi de partea lui în 2017.

Raye

Aclamată de faimoasa Ellie Goulding, cântăreaţa londoneză Raye ia cu asalt detaşat scena R&B şi electro cu vocea sa sensibilă şi în acelaşi timp puternică. Calităţile sale vocale au fost remarcate şi de producătorul Jax Jones, alături de care a colaborat pentru piesa care de curând ne-a cam acaparat playlist-urile: ”You don’t know me”.  

 Elena Munteanu
 Studentă An II Masterat Social Media şi Marketing Online, SNSPA
 linkedin.com/in/elena-munteanu-a0141149/