Zmeura de Aur, cel mai detestat trofeu de la Hollywood. Cine „concurează“ în acest an

Zmeura de Aur, cel mai detestat trofeu de la Hollywood. Cine „concurează“ în acest an

Actorul american Adam Sandler a stabilit, în 2012, un adevărat record negativ, fiind „recompensat“ cu zece trofee Zmeura de Aur pentru performanţele actoriceşti FOTO AFP

Cea de-a 34-a ediţie a Premiilor Zmeura de Aur va vea loc pe 1 martie 2014, cu o zi înainte de decernarea Premiilor Oscar. Astăzi vor fi anunţaţi nominalizaţii la cele mai detestate premii de la Hollywood, după ce lista scurtă a fost stabilită pe 26 decembrie 2013. Printre aceştia se numără staruri precum Robert De Niro şi Halle Berry.

Organizatorii ceremoniei Zmeura de Aur, eveniment care desemnează cele mai proaste filme şi prestaţii ale actorilor din timpul anului trecut, vor alege în cursul zilei de astăzi nominalizaţii. Astfel, la nivelul voturilor preliminarii, la categoria Cel mai prost film, „concurează“ pelicule precum „Grown Ups 2“, „47 Ronin“, „Grudge Match“ sau „The Lone Ranger“, în timp ce la categoria Cel mai prost actor au fost remarcaţi Robert De Niro („Grudge Match“), Ashton Kutcher („Jobs“), Keanu Reevs (147 Ronin“) sau Adam Sandler („Grown Ups 2“). La categoria Cea mai proastă actriţă ar putea fi nominalizate Halle Berry („The Call“), Jennifer Hudson („Winnie Mandela“), Lindsay Lohan („The Canyons“) sau Naomi Watts („Diana“).

La categoria Cel mai prost actor în rol secundar au fost pre-nominalizate nume precum Chris Brown („Battle of the Year“), Harrison Ford („Ender’s Game“), Mel Gibson („Machete Kills“) sau Rob Schneider („InAPPropriate Comedy“), iar pentru titlul de Cea mai proastă actriţă în rol secundar concurează Salma Hayek („Grown Ups 2“), Lady Gaga („Machete Kills“) sau Kate Winslet („Movie 43“).

Alte nume din cadrul listei scurte:

Cea mai proastă combinaţie: Chris Brown şi pantofii săi de dans („Battle of the Year“), Johnny Depp şi pasărea moartă de pe capul lui („The Lone Ranger“), întreaga echipă de la „Grown Ups 2“, întreaga echipă de la „The Hangover 2“ sau Lindsay Lohan şi Charlie Sheen („Scary Movie 5“).

Cel mai prost remake/cea mai proastă continuare: „G.I. Joe: Retaliation“, „Grudge Match“, „The Hangover Part III“, „Scary Movie 5“, „Texas Chainsaw 3D“.

Cel mai prost regizor: Denis Dugan („Grown Ups 2“), Carl Rinsch („47 Ronin“), Ben Stiller (The Secret Life of Walter Mitty), Gore Verbinski („The Lone Ranger“).

Cel mai prost scenariu: „After Earth“, „Grown Ups 2“, „The Lone Ranger“, „Machete Kills“, „Scary Movie 5“, „The Secret Life of Walter Mitty“.

Anul trecut, filmul „Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2“ a avut un număr record de nominalizări, 11, însă a reuşit să „câştige“ doar şapte premii pentru categoriile: Cel mai prost film, Cea mai proastă actriţă (Kristen Stewart), Cel mai prost actor în rol secundar (Taylor Latner), Cel mai nereuşit cuplu, pe ecran (Lautner şi Mackenzie Foy, în vârstă de 12 ani) şi Cea mai proastă distribuţie.

Istoric

Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârţită, au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca un „antidot“ la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul trofeelor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala Oscar.

Gala Zmeura de Aur a revenit anul trecut la data ei tradiţională, cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar. În 2012, aceste premii au fost decernate pe 1 aprilie, de Ziua Păcălelilor.

Câştigătorii acestor premii sunt aleşi în urma voturilor exprimate de cei 657 de membri ai Fundaţiei Zmeura de Aur. De asemenea, câştigătorul premiului pentru „Cel mai prost remake/cea mai proastă continuare“ este ales în urma unui sondaj realizat pe site-ul Rotten Tomatoes. Oricine poate vota, atât timp cât plăteşte o taxă anuală de 35 de dolari.

Adam Sandler, zece premii Zmeura de Aur

Câştigătorii premiilor Zmeura de Aur participă rareori la gală. Printre premianţii Zmeura de Aur de la ediţiile precedente se numără Sandra Bullock, care a primit titlul de „Cea mai proastă actriţă“, în 2010, pentru „All About Steve“, în acelaşi weeekend în care a luat Premiul Oscarul pentru „The Blind Side“. Dovedind că are simţul umorului, Bullock chiar a venit la gală pentru a-şi accepta statueta.

Pe de altă parte, actorul american Adam Sandler a stabilit, în 2012, un adevărat record negativ, fiind „recompensat“ cu zece trofee Zmeura de Aur pentru „performanţele“actoriceşti. Filmul distins cu Zmeura de Aur a fost „Jack and Jill“, peliculă în care Sandler a fost producător, actor şi regizor. Totodată, filmul a marcat o premieră câştigând cele mai multe trofee în istoria de 32 de ani a premiilor.  Anul trecut, la categoria Cel mai prost actor, Adam Sandler a „excelat“ din nou, odată cu rolul din „That’s My Boy“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările