VIDEO Regizorul Alan Parker, BAFTA pentru întreaga carieră

VIDEO
Regizorul
Alan Parker, BAFTA pentru întreaga
carieră

Alan Parker a regizat peliculele „Evita“ şi „Expresul de la miezul nopţii“ (Midnight Express). FOTO Getty

Regizorul britanic Alan Parker va primi premiul BAFTA pentru o carieră de peste 40 de ani. Distincţia îi va fi acordată la ceremonia ce se va desfăşura pe 10 februarie, la Royal Opera House din Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Reuters, Parker (68 de ani) va fi răsplătit pentru „contribuţia excepţională“ din lumea cinematografică, printre care peliculele „Expresul de la miezul nopţii“, „Mississippi în flăcări“ şi „Evita“. Traiectoria sa este comparabilă cu cea a experţilor din lumea filmului, Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg şi Laurence Olivier, care au câştigat acest trofeu înainte. Anul trecut, distincţia BAFTA Fellowship i-a revenit lui Martin Scorsese.  

Parker, care a strâns de-a lungul timpului 19 premii BAFTA, 10 Globuri de Aur şi 10 Oscaruri, a mărturisit că se simte flatat de această veste. „Când regizezi primul tău film eşti sigur că nu va fi şi ultimul. „Domnul Alan Parker este un cineast special, un om cu o viziune şi cu o personalitate care nu acceptă compromisul“, a declarat preşedintele Academiei Britanice, John Willis.
Alan Parker a mai fost preşedintele Institutului Britanic de Film, membru fondator al Sindicatului Regizorilor din Marea Britanie şi Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse industriei de film britanice, în 2002. Parker şi-a început cariera în calitate de scenarist şi regizor al reclamelor de la TV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările