VIDEO Predicţii pentru premiile BAFTA 2013

VIDEO
Predicţii pentru premiile BAFTA
2013

„Life of Pi“ are nouă şanse de câştig la „Oscarurile britanice“

„Lincoln“, „Les Misérables“ şi „Life of Pi“ sunt favoriţii evenimentului ce se va desfăşura duminică seara la Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai bun film, cel mai bun actor şi cel mai bun scenariu adaptat sunt doar trei din cele zece secţiuni la care „Lincoln“ a fost nominalizat anul acesta.

Producţia regizată de Steven Spielberg prezintă eforturile depuse de fostul preşedinte american Abraham Lincoln (interpretat de Daniel Day-Lewis) pentru a pune capăt sclaviei. Filmul a mai fost distins cu şapte nominalizări şi un premiu la Globurile de Aur de anul acesta.

Pelicula „Les Misérables“, inspirată după romanul omonim al lui Victor Hugo, este, de asemenea, un adversar puternic, cu nouă nominalizări, printre care, la secţiunile cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal (Hugh Jackman), cea mai bună actriţă în rol secundar (Anne Hathaway) şi cel mai bun scenariu adaptat (Tony Kushner).

Acelaşi număr de nominalizări a primit şi „Life of Pi“, printre care şi la categoriile cel mai bun film şi cel mai bun scenariu adaptat (David Magee).

Şi cel de-al 23-lea film din franciza James Bond are şanse mari de câştig, cu şapte nominalizări. Pe lângă titlul de cel mai bun film britanic, „Skyfall: coordonata 007“ mai are doi concurenţi puternici: Judi Dench, ce mizează pe titlul de cea mai bună actriţă în rol secundar, şi Javier Bardem, care concurează la secţiunea cel mai bun actor în rol secundar. 

Thrillerul „Argo“, regizat de Ben Affleck, a primit şapte nominalizări, după ce la Globurile de Aur a fost desemnat cel mai bun film al anului 2012, aducându-i lui Ben Affleck titlul de cel mai bun regizor. 

Adaptarea cinematografică a romanului „Anna Karenina“ concurează la şase categorii, având şansa de a câştiga inclusiv titlul de cel mai bun film britanic.

Evenimentul va fi difuzat în direct pe BBC1, de la ora 23.00 a României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările