VIDEO Criminale, răzbunătoare şi nonconformiste: anti-eroinele care le-au schimbat pe fetele bune din filme

VIDEO
Criminale, răzbunătoare şi nonconformiste: anti-eroinele care
le-au schimbat pe fetele bune din filme

Angelina Jolie in rolul personajului Lara Croft FOTO outnow.ch

De la răzbunătoarea Uma Thurman din „Kill Bill“ la temperamentala Noomi Rapace din „Fata cu un dragon tatuat“, protagonistele curajoase s-au dezis de tiparul feminin clasic, reuşind să pună în valoare caractere puternice, plurivalente şi ancorate în realitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

La aniversarea a 20 de ani de la clasicul „Leon“, thrillerul din 1994, cu Natalie Portman în rolul inocentei Mathilda în vârstă de 12 ani ce se împrieteneşte cu asasinul profesionist Leon, am realizat un colaj cu protagonistele atipice, suficient de curajoase şi ispiraţionale pentru predecesoare.

Bonnie Parker în ƒ„Bonnie şi Clyde“ 

Filmul bazat pe un caz real prezintă povestea îndrăgostiţilor spărgători de bănci ce terorizează America. Neînfricată, frumoasa anti-eroină ştie să folosească şi pistolul atunci când e nevoie. 

Nikita în „La Femme Nikita“

Protagonista interpretată de Peta Wilson este nevoită să se alieze cu Secţiunea 1, o organizaţie de elită ce se ocupă de combaterea terorismului, pentru a nu fi ştearsă de pe faţa pământului.

Beatrix Kiddo în „Kill Bill“

Thrillerul regizat de Quentin Tarantino o prezintă pe Uma Thurman într-un rol iconic, Mamba Neagră, „Mireasa“ fostă membră a unei echipe de asasine ce vrea să se răzbune pe colegele care i-au ucis pe invitaţii de la nuntă şi au încercat să o elimine şi pe ea.

„Lara Croft: Jefuitoarea de Morminte“
Filmul bazat pe seria de jocuri „Tomb Raider“ o aduce în prim plan pe Angelina Jolie, o jefuitoare de morminte pasionată să colecţioneze artefactele din ruinele templelor de pe mapamond. Pentru îndeplinirea scopurilor, poliglota cu o condiţie fizică admirabilă trece dintr-o aventură într-alta.

Lisbeth Salander în „Fata cu un dragon tatuat“
Rooney Mara este hackeriţa Lisbeth Salander în ecranizarea romanului semnat de Stieg Larsson. Cu o înfăţişare menită să-i exprime încrederea în sine (stil punk, piercinguri), anti-eroina îşi riscă viaţa pentru a o găsi pe Harietei Vanger, o rudă de sânge cu marele clan Vanger, dispărut în urmă cu 40 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările