VIDEO Topul filmelor cu cele mai mari încasări din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelina Jolie, în rolul eroinei negative din basmul cinematografic „Maleficent“ FOTO Disney
Angelina Jolie, în rolul eroinei negative din basmul cinematografic „Maleficent“ FOTO Disney

Anul 2014 a fost unul fantastic pentru filmele since-fiction şi cele cu supereroi, „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“ şi „Guardians of the Galaxy/ Gardienii Galaxiei“ ocupând primele locuri în topul filmelor cu cele mai mari încasări din 2014.

Filmul SF „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“ ocupă locul fruntaş în clasament, fiind prima producţie din 2014 care obţine încasări de peste un miliard de dolari (1.087) la nivel mondial, în bună parte datorită succesului avut în China, unde este filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Filmul lui Michael Bay a avut în spate o puternică strategie de marketing menită să atragă spectatorii din China, succesul fiind ridicat şi prin includerea în distribuţie a doi actori chinezi foarte populari, Han Geng şi Li Bingbing, dar şi datorită plasării de produse, de la lapte chinezesc şi calculatoare până la Red Bull şi alte elemente specifice culturii chineze.

Mai mult decât atât, „Exterminarea“ este al doilea film cu cele mai mari încasări din franciza de succes „Transformers“, fiind întrecut doar de „Transformers: Dark of the Moon“ (1.124 miliarde), film lansat în 2011.

Locul al doilea în box office-ul mondial a revenit peliculei cu supereroi „Guardians of the Galaxy/ Gardienii Galaxiei“, care a înregistrat încasări de 772 de milioane de dolari. Podiumul este completat de basmul cinematografic „Maleficent“, cu încasări de 757.8 milioane de dolari la nivel mondial. Filmul Disney, în care Angelina Jolie aduce în prim plan punctul de vedere al eroinei negative din basmul „Frumoasa din pădurea adormită“, a devenit producţia cu cele mai mari încasări din cariera artistei. Totodată, „Maleficent“ a reuşit să surclaseze o altă producţie Disney, blockbusterul „Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii“. 

Vă prezentăm în continuare Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări din 2014. Lista completă poate fi găsit pe Boxofficemojo.com.

1. „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“ - 1.087 miliarde de dolari

Producţia „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“ îl are în rolul principal pe Mark Wahlberg (Cade Yeager), acţiunea desfăşurându-se la patru ani după ce oraşul Chicago a fost invadat. Acesta este primul film al seriei care introduce o nouă serie de personaje umane şi o nouă specie de roboţi, Dinoboţii (roboţi care se pot transforma în dinozauri - n.r.). Printre roboţi îi vom regăsi pe Optimus Prime, Bumblebee, Ratchet, Leadfoot şi Brains, iar personajele umane sunt interpretate de Nicola Peltz, Jack Reynor, Sophia Myles şi Stanley Tucci.

Rasa umană încearcă să se refacă după evenimentele din „Transformers: Dark of the Moon“, Autoboţii şi Decepticonii dispărând cu toţii de pe faţa Pământului, după ce autorităţile americane au pornit o „cruciadă“ de exterminare a acestora la nivel global. Cu toate acestea, un grup puternic de oameni de afaceri şi cercetători, convinşi că este cazul ca oamenii să înveţe din evenimentele marcante din trecut, forţează limitele tehnologiei peste ceea ce poate fi controlat, în vreme ce planeta Pământ devine centrul de interes al unei străvechi ameninţări a roboţilor Transformers, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor din peliculă.

2. „Guardians of the Galaxy/ Gardienii Galaxiei“ - 772.6 de milioane de dolari

În „Guardians of the Galaxy/ Gardienii galaxiei“, Peter Quill formează o alianţă incomodă cu un grup de paria spaţiali care vor deveni, cu sau fără voia lor, apărătorii universului odată cu descoperirea unui glob cu puteri misterioase care devine obiectul de interes al unui răufăcător cu puteri inimaginabile, Ronan Quill încearcă să dejoace planurile lui Ronan, astfel că va forma o echipă cu invincibilul Drax, mortala Gamora, umanoidul cu formă de copac Groot şi ratonul Rocket. Atunci când adevărata putere a globului este descoperită, Peter Quill sesizează ameninţarea pe care o reprezintă la adresa galaxiei, urmând o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a salva lumea aşa cum o ştim, scrie cinemagia.ro despre desfăşurarea acţiunii.

3. „Maleficent“ - 757.8 de milioane de dolari

În „Maleficent“ este exploatată povestea nespusă a unuia dintre cei mai cunoscuţi răufăcători ai universului Disney şi este evidenţiat faptul că trădarea a fost motivul transformării ei. Fermecătoarea Maleficent duce o viaţă perfectă în paşnicul ei regat, dar când armata unui rege invadator îi atacă semenii, zâna îşi schimbă radical atitudinea. Motivată de răzbunare şi de dorinţa aprigă de a proteja regatul peste care prezidează, Maleficent aruncă un blestem asupra Aurorei, fiica succesorului la tron a împăratului ce i-a pustiit regatul.

  

4. „X-Men: Days of Future Past/X-Men: Viitorul este trecut“ - 746 milioane de dolari

Filmul cu supereroi „X-Men: Days of Future Past/X-Men: Viitorul este trecut“, bazat pe personajele Marvel şi o poveste realizată în 1981 de Chris Claremont şi John Byrne, este regizat de Bryan Singer şi distribuit de 20th Century Fox. Cea mai populară echipă „X-Men“ duce o bătălie pentru supravieţuirea speciei în două perioade de timp diferite. Eroii din trilogia originală „X-Men“ se alătură eforturilor depuse de versiunile lor mai tinere din trecutul explorat de „X-Men: First Class“ pentru a schimba un eveniment istoric ce ar putea pecetlui soarta tuturor purtătorilor genei X, arată cinemagia.ro povestea care stă la baza peliculei.

5. „Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii“ - 714.1 milioane de dolari

Noul thriller de spionaj Marvel „Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii“, continuarea peliculei „Căpitanul America: Primul Răzbunător“, îl are în prim-plan pe Steve Rogers/ Căpitanul America, care, după evenimentele din „The Avengers“ şi după ce a stat decenii îngheţat în zăpezile Arcticii, se află la Washington unde încearcă să-şi contureze un rol în lumea modernă. Dar, după ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeşte implicat într-un mister ce ar putea pune în pericol întreaga lume. Alături de Văduva Neagră, eroul încearcă să dezlege iţele până când nu este prea târziu, iar asta îl va arunca împotriva unui redutabil adversar, Războinicul iernii.

6. „The Amazing Spider-Man 2/Uimitorul Om-Păianjen 2“ - 709 milioane de dolari

După cum se ştie, cel mai important conflict al Omului-Păianjen a fost dintotdeauna cu el însuşi: lupta dintre îndatoririle obişnuite ale lui Peter Parker şi responsabilităţile ieşite din comun ale Omului-Păianjen. Însă, în „The Amazing Spider-Man 2/ Uimitorul Om-Păianjen 2“ lupta cea mai mare este abia pe cale să înceapă, arată cinemagia.ro desfăşurătorul evenimentelor din film.


Pentru Peter Parker nimic nu este mai minunat decât să sară de pe un zgârie-nori pe altul, să fie considerat un erou şi să aibă o iubită precum Gwen. Dar toate acestea au un preţ: Spider-Man este singurul care îşi poate proteja concetăţenii şi oraşul de indivizii periculoşi cu intenţii rele care ameninţă New York-ul. De data aceasta, el are de înfruntat un adversar mult mai puternic decât el, pe nume Electro. Odată cu reapariţia vechiului său prieten, Harry Osborn, Peter realizează că toţi duşmanii săi au un punct în comun: laboratoarele OsCorp.

  

7. „Dawn of the Planet of the Apes/ Planeta Maimuţelor: Revoluţie“ - 708.3 milioane de dolari

Filmul SF „Dawn of the Planet of the Apes/ Planeta Maimuţelor: Revoluţie“ este o continuare care virează spre o parte mai întunecată, atât din punct de vedere vizual, cât şi în ceea ce priveşte povestea. Eroii trebuie să facă faţă unor forţe care împing totul spre haos şi distrugere, în ciuda intenţiilor bune şi a eforturilor de a căuta pacea şi dreptatea. Prieteniile sunt supuse testului şi sunt distruse, se realizează alianţe care se destramă repede, iar motivele ascunse subminează orice progres. 

O populaţie aflată în dezvoltare, maimuţele evoluate genetic, conduse de Caesar, sunt ameninţate de un grup de oameni supravieţuitori ai devastatorului virus care a făcut ravagii în urmă cu zece ani. Cele două părţi reuşesc să facă pace, însă aceasta se dovedeşte fragilă şi de scurtă durată, căci taberele se află pe picior de război, un război ce va hotărî care va fi specia dominantă de pe Pământ, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

8. „The Hunger Games: Mockingjay Part 1/ Jocurile foamei: Revolta I“ - 679.2 milioane de dolari

„The Hunger Games: Mockingjay Part 1/ Jocurile foamei: Revolta I“ urmăreşte noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen, interpretată de laureata premiului Oscar Jennifer Lawrence, care se întoarce în locul său natal, Districtul 12, pe care îl găseşte devastat de Capitoliu – guvernul central. Singură şi îngrozită, eroina rătăceşte printre ruine, încercând să se recupereze după extenuantele Jocuri ale Foamei. Plutarch Heavensbee, jucat de Philip Seymour Hoffman, îi spune preşedinte Coin, interpretată de Julianne Moore, că Everdeen trebuie motivată să se răzbune pe Capitoliu. Cu toate acestea, Coin se întreabă dacă eroina poate duce o luptă împotriva guvernului după ce „jocurile au distrus-o“. Heavensbee, pe de altă parte, este convins că „nimeni nu poate face acest lucru în afară de ea“. Fără ţel, însă, Katniss priveşte cum cei din jur se pregătesc pentru ofensiva ce ar putea distruge o dată pentru totdeauna tirania din Panem şi se lasă, fără prea mult entuziasm, prinsă în luptă, devenind simbolul rezistenţei şi al speranţei. Curând, tânăra va realiza că este prinsă într-un joc mortal, alături de cele mai importante persoane din viaţa ei, arată şi cinemagia.ro.

9. „The Hobbit: The Battle of the Five Armies/ Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“ - 656.7 milioane de dolari

„The Hobbit: The Battle of the Five Armies/ Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“ este ultima parte a trilogiei bazată pe romanul „Hobbitul“ (1937), semnat de J.R.R. Tolkien. În ultimul episod, soarta Pământului de Mijloc este decisă de o bătălie ce durează 45 de minute. Cu efecte speciale impresionante, răsturnări de situaţie şi o suită de confruntări, regizorul Peter Jackson „face ultima plecăciune pe altarul lui Tolkien.“ Filmul continuă firul narativ al primelor două părţi ale seriei, ajungând în punctul în care Thorin, Bilbo şi gnomii se pregătesc de bătălia finală cu dragonul Smaug, dar şi cu alte forţe ale răului, de la care vor să recucerească regatul pierdut Erebor.

10. „Interstellar/ Interstellar: Călătorind prin Univers“ - 651 milioane de dolari

Filmul SF „Interstellar/ Interstellar: Călătorind prin univers“, cu actorii Matthew McConaughey şi Anne Hathaway în rolurile principale, prezintă povestea unei echipe de exploratori spaţiali care călătoresc printr-o gaură de vierme în căutarea unei noi planete, în contextul în care existenţa omenirii pe Terra este ameninţată. Alături de laureaţii premiului Oscar Anne Hathaway (Cea mai bună actriţă în rol secundar – „Les Misérables/ Mizerabilii“) şi Matthew McConaughey (Cel mai bun actor în rol principal – „Dallas Buyers Club“), din distribuţie mai fac parte actorii Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn şi Michael Caine. Regizorul Christopher Nolan a recunoscut că „Interstellar“ este puternic influenţat de pietrele de temelie ale cinemaului SF: „Metropolis“ (1927), „2001: A Space Odyssey/ Odiseea spaţială 2001“ (1968) şi „Blade Runner/ Vânătorul de recompense“ (1982).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite