VIDEO Topul celor mai bune filme ale anului 2012

VIDEO Topul celor mai bune filme ale anului 2012

Zero Dark Thirty ocupă locul trei în topul celor mai bune filme ale anului 2012

La sfârşit de an, CNN a realizat un top al celor mai bune filme din 2012. Pelicula „Zero Dark Thirty” care prezintă căutarea şi asasinarea lui Osama ben Laden ocupă locul al treilea. În top mai apar filme precum „Skyfall”, „Life of Pi” sau „The Master”.

Pe locul 10 sunt două pelicule: „Frankenweenie”, semnată Tim Burton, şi „The Cabin in the Woods”, un horror considerat de criticii de film ca fiind neobişnuit.

„Frankenweenie” prezintă povestea lui Victor, un băiat care îşi pierde cel mai bun prieten, câinele său, Sparky. Părinţii lui Victor încearcă să îl consoleze pe băiat şi să-l facă să accepte moartea ca pe ceva firesc. Băiatul este, însă, de neconsolat fără prietenul său de joacă aşa că merge să dezgroape câinele şi să încerce să-l readucă la viaţă. Victor are un atelier unde face tot felul de experimente ştiinţifice, iar noul său proiect e de a învia câinele folosindu-se de electricitate, în stilul lui Frankenstein. După ce reuşeşte să-l învie pe Sparky, Victor vrea să-l ţină ascuns, dar câinele scapă şi este văzut de colegii de clasă ai băiatului, de profesori şi de vecini, iar până la urmă tot oraşul află despre monstruozitatea creată acasă de Victor.

The Cabin in the Woods” („Cabana din pădure”) este un film horror în care un grup de tineri merg să petreacă un weekend într-o cabană din pădure. Deşi ei cred că se vor distra de minune, planurile lor se schimbă atunci când găsesc un jurnal în pivniţă. O familie de zombie ucigaşi apare după ce tinerii citesc câteva fraze din jurnal. Din acel moment, începe lupta pentru supravieţuire.


Pe locul 9 îl găsim pe faimosul agent 007, James Bond, cu „Skyfall”, regizat de Sam Mendes şi văzut ca unul dintre cele mai bune filme din serie.
Serviciul Britanic de spionaj MI6, al cărui star e James Bond, luptă acum împotriva ameninţării teroriste. Alaturi de el este şi noua Bond Girl, Severine (Berenice Marlohe) care nu este doar o femeie frumoasă, ci şi curajoasă care nu va ezita niciun moment să se alăture lui James Bond în misiunea împotriva lui Raoul Silva (Javier Bardem). Regizat de Sam Mendes şi produs de studiorile MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), Skyfall îi aduce împreună pe Daniel Craig, Javier Bardem, Berenice Mahlohe, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Judi Dench şi Ben Whishaw. În Romania, premiera filmului „Skyfall” a avut loc pe data de 26 octombrie 2012.

Pe locul 8 se află „Bernie”, un „film mic ce ar fi meritat un public mai numeros”, consideră CNN. Este povestea unui antreprenor de pompe funebre care se împrieteneşte cu cea mai bogată, dar şi cea mai răutăcioasă femeie dintr-un orăşel texan.


„Killing Them Softly” („Ucide-i cu tandreţe”), cu Brad Pitt în rolul principal, este pe locul 7. „O satiră genială, despre capitalism, pe fondul retoricii campaniei Obama-McCain”, notează CNN.
Killing them Softly”, în regia lui Andrew Dominik, il are pe Brad Pitt cap de afis, în rolul unui asasin plătit să răzbune un clan mafiot jefuit în timpul unei partide de poker de doi escroci mărunţi.

Locul 6 este ocupat de „Life of Pi”, povestea unui băiat pierdut pe mare, care are drept companie un tigru. „O fabulă poetică strălucită”.

Cu„Viaţa lui Pi”, regizorul Ang Lee a creat un film revoluţionar despre un tânăr care supravieţuieşte unui dezastru maritim şi se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri şi de descoperiri. Acţiunea filmului  se petrece pe trei continente şi două oceane, de-a lungul unei perioade de mulţi ani, într-un vast univers al imaginaţiei. 


Pe  locul 5 se situează  pelicula „Beasts of the Southern Wild”, o altă poveste magică, dar cu un buget mic, spre deosebire de „Life of Pi”. „Filmul de debut, plin de imaginaţie, al lui Benh Zeitlin este o experienţă euforică”, notează CNN.


Locul 4 este ocupat de „Silver Linings Playbook”, cu Bradley Cooper, Robert DeNiro şi Jennifer Lawrence.
Afecţiunile mintale cu care se confruntă  Pat şi Tiffany, personajele principale ale filmului, îi apropie pe cei doi şi încep să aibă sentimente profunde unul faţă de altul. Filmul lui David O. Russell a fost marele câştigător la cea de-a 17-a ediţie a Satellite Awards, câştigând cinci premii, inclusiv pentru cel mai bun film şi pentru cel mai bun regizor.


Pe locul 3 este mult-aşteptatul „Zero Dark Thirty”, despre căutarea şi asasinarea lui Osama ben Laden. Filmul „Zero Dark Thirty” (al cărui titlu înseamnă în jargonul militar ora 00.30, la care era programată operaţiunea de capturare a lui Bin Laden) care are o durată de două ore şi jumătate, se concentrează asupra unei analiste de la CIA, interpretată de Jessica Chastain, care a jucat un rol decisiv în urmărirea şi uciderea lui Bin Laden, în mai 2011, în Pakistan, de către un comando de elită din Marina americană. Jessica Chastain a fost omagiată de critici pentru rolul interpretat.


Pe locul 2 se află „The Master”, cu Joaquin Phoenix, povestea unui veteran al celui de Al Doilea Război Mondial, „în căutare de hrană spirituală”. „The Master“ este cel mai recent film al regizorului Paul Thomas Anderson, iar directorul de imagine este românul Mihai Mălaimare Jr.

Locul 1 este ocupat de „Django Unchained”, regizat de Quentin Tarantino, un „spaghetti western” provocator, amuzant şi violent.
Filmul, un spaghetti western plasat cu doi ani înainte de izbucnirea Războiului Civil, îl aduce pe Jamie Foxx în rolul lui Django, un sclav cumpărat şi eliberat de un vânător de recompense german interpretat de Christoph Waltz. Cei doi cutreieră Sudul şi elimină criminali pentru recompense, înainte de a ajunge la plantaţia deţinută de Leonardo DiCaprio, anti-eroul, pentru a o elibera pe soţia lui Django.
„Django Unchained” nu tratează cu mănuşi lunga istorie a Americii în sclavie şi rasism, ci „plantează dinamită în acest bagaj nedorit al ţării şi-l detonează pe întreg ecranul”, scrie publicaţia americană „The Hollywood Reporter”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: