VIDEO Premieră: „Love Building“ sau cum să repari un amor stricat

VIDEO Premieră:
„Love Building“ sau cum să repari un amor stricat

Alexandru Papadopol, Dragoş Bucur şi Dorian Boguţă, trei variante pentru Cupidon propuse de "Love Building"              FOTO  MediaPro Distribution

Comedia românească „Love Building” are premiera pe 13 septembrie. Filmul e regizat de Iulia Rugină şi are trei cupidoni celebri, care repară problemele de amor - Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Love Building” este o nouă comedie românească, pentru că intră în cinematografe de vineri, 13 septembrie, dar nouă şi ca mod de a spune o poveste cinematografică.

Trei specialişti în sexologie, dezvoltare personală şi terapie de cuplu sunt traineri într-o tabără de 7 zile, la care se înscriu 14 cupluri. Tabăra “Love Building” se desfăşoară în mijlocul naturii, pentru ca nimic altceva să nu intervină în procesul de reparare a unor relaţii amoroase cu probleme. Participanţii vin din tot felul de medii şi au probleme diferite. Unii au o relaţie mai îndelungată care a ajuns la rutină, alţii au un copil mic şi se ocupă mai mult de el decât de propria iubire. Un cuplu de lesbiene are probleme cu acceptarea, iar alte cupluri au probleme cu sexualitatea, excesivă sau absentă. Un tânăr student la Facultatea de film îşi tratează iubita cu dispreţ pentru că nu ştie cine e Cristi Puiu. Trimiterea are umor implicit, pentru că Dragoş Bucur şi Papadopol au debutat în filmul “Marfa şi banii” regizat de Cristi Puiu.

Team building pentru Love

E un puzzle uman care are un punct comun - dorinţa de a depăşi obstacolele şi de a reveni la bucuria amorului împărtăşit. Nimic nu e simplu, mai ales când e vorba de Love, cum stă scris pe multe tricouri. Cei trei traineri, care dau sfaturi bune şi aleg metoda potrivită pentru fiecare cuplu, sunt ei buni în meserie, dar, conform zicalei “cizmarul nu are pingele”, nici ei n-o duc prea bine cu propriile amoruri.

Personajul lui Alexandru Papadopol este timid şi împiedicat într-o relaţie romantică. „Un astfel de personaj este destul de periculos, pentru că poţi să-l parodiezi foarte uşor şi poate pica într-o ironie facilă. Am încercat să ajustăm mijloacele artistice şi să nu ne abatem de la problemele reale ale acestui băiat timid. Este revenirea mea la cinema cu acest rol. Mai joc un rol secundar în „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, regizat de Corneliu Porumboiu, care va avea premiera în curând. Un alt film, „Acasă la tata”, în care joc rolul principal, va avea premiera în 2014”, ne-a spus Papadopol.

Toată această adunare de oameni îşi pune la vedere probleme, iar cel mai greu trec de Ziua secretelor. Totul e spus cu umor şi emoţie, cu empatie pentru personaje. De un haz nebun este scena elegant parodică a vizitei starului de televiziune, care vine în Tabăra Love Building ca să-şi promoveze o carte cu sfaturi pentru îndrăgostiţi.

Reacţia sălii l-a determinat pe Dragoş Bucur să spună că n-a mai văzut de mult timp un răspuns atât de prompt la umorul din film. După vizionarea de presă, s-a vorbit cu entuziasm despre posibilitatea de a avea „Love Building 2”.

3 + 3 = Love Building

Realizarea filmului este ea însăşi o poveste de iubire împărtăşită. Pasiunea pentru film i-a determinat pe actorii Dorian Boguţă („Portretul luptătorului la tinereţe”), Dragoş Bucur („Poliţist, adjectiv”) şi Alexandru Papadopol („Occident”) să deschidă proiectul ActoriedeFilm.ro, unde se înscriu oamenii care aspira la statul de actor de film.

Pentru ca stagiul de pregătire să aibă o finalitate, cei trei profesori au stabilit cu echipa de scenariste Oana Răsuceanu, Ana Agopian şi Iulia Rugină să scrie un scenariu de film pentru  31 de studenţi şi 3 profesori. Iulia Rugină trebuia să regizeze filmul. Ana Agopian ne-a spus cum a început povestea. „Când Iulia a venit şi ne-a propus proiectul, mi s-a părut o nebunie totală. Ştiam că ActoriedeFilm.ro vrea nişte exerciţii pentru cursanţi, nişte scurtmetraje, dar lucrurile au crescut. „Love Building” este o nebunie frumoasă şi ne dorim să o repetăm.”

Scenarista Oana Rasuceanu ne-a vorbit despre felul în care s-au împlinit lucrurile. „Cred că mixul dintre noi trei şi cei trei actori de la ActoriedeFilm.ro a funcţionat foarte bine şi asta se vede. Fără implicarea tuturor oamenilor din proiect nu s-ar fi putut face filmul. Faptul că acum va fi văzut în toată ţara este un vis care prinde contur.”

Început ca o joacă, proiectul a evoluat şi s-a transformat în lungmetrajul de debut al Iuliei Rugină, care până acum a realizat scurtmetraje ca „Bună, Cristina! Pa, Cristina”, „Captivi de Crăciun” sau „Sink”. Iulia Rugină are un debut neaşteptat cu acest lungmetraj. „Mă iau prin surprindere toate etapele prin care trecem cu filmul ăsta. De la hai să vedem dacă putem să scriem un scenariu pentru 34 de oameni, hai să vedem dacă putem să terminăm filmarea, apoi să terminăm de montat, până la hai să vedem dacă poate să ajungă în sala de cinema. Fiecare etapă e ceva nou, frumos şi o dovadă că energia cu care a fost făcut filmul continuă.”

Tot Iulia ne-a povestit că „Love Building” este titlul de lucru, pe care l-a găsit Dragoş Bucur, pornind de la ideea că tabăra este un team building pe probleme de amor. Titlul s-a potrivit atât de bine cu povestea, încât a rămas definitiv şi a ajuns acum pe afiş.

Cei trei actori sunt producătorii filmului şi joacă alături de cursanţii de la ActoriedeFilm.ro. Filmul a avut un buget minuscul, de 50.000 de euro, iar filmările s-au făcut la complexul Laguna verde şi au durat 10 zile. Rezultatul este, însă, „de milioane” şi se datorează pasiunii celor implicaţi în proiect.

Dorian Boguţă e încântat de rezultat. „Tot ce e legat de amor e frumos, pentru că el te împinge înainte, să faci lucrurile deschis şi curat. Îmi doresc foarte mult să lucrăm un alt proiect cu Iulia Rugină, Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, care sunt talentate şi ştiu ce vor, aşa că e uşor să lucrezi cu ele. Ne dorim să facem „Love Building 2”, a mărturisit Boguţă.

Directorul de imagine Marius Iacob a găsit diferite formule vizuale pentru segmentele poveştii, iar camera de filmat trăieşte starea de emoţie a personajelor. Marius Iacob e şi un premiat documentarist, care a realizat „24 găleţi, 7 şoareci, 18 ani”, iar acum filmează documentarul „Starea de bine”, scenariu care a câştigat un premiu HBO, despre staţiunea Herculane. A mai lucrat cu Iulia Rugina la scurtmetrajul „Captivi de Crăciun”. Andrada Chiriac a realizat decorul cu mult roz şi inimioare pentru „Love Building”, iar Vlad Voinescu s-a ocupat de sunet. Regizoarea Iulia Rugină a realizat şi mare parte din montajul filmului.

„Love Building” este produs de ActoriedeFilm.ro, Dakino Film - producător Dan Chişu, Digital Cube, Papaya Advertising, Zbang Film şi este distribuit de MediaPro Distribution.

Filmul are o aplicaţie haioasă pe facebook, în care Cupidon poate fi Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol sau Dragoş Bucur.

 

Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol, Dragoş Bucur, traineri în tabăra "Love Building

Imagini din aceeasi galerie
  • Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol, Dragoş Bucur, traineri în tabăra
  • Dorian Boguţă
  • Alexandru Papadopol
  • Dragoş Bucur
  • Tabăra Love Building
  • Regizoarea Iulia Rugină la filmări
  • Iulia Rugină, co-scenarist şi regizor la "Love Building
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările