VIDEO Controversatul film „The Interview“, lansat online în Ajunul Crăciunului şi piratat imediat după aceea

VIDEO Controversatul film „The
Interview“, lansat online în Ajunul Crăciunului şi piratat imediat după aceea

Afişul comediei „The Interview“ FOTO Getty Images

Controversata comedie „The Interview“, un film despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, a fost lansată online, în Ajunul Crăciunului, de către compania Sony. În plus, chiar FBI a anunţat că se va implica în acţiunile privind distribuirea producţiei americane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiourile Sony au lansat comedia „The Interview“ pe platforme precum Youtube, Google Play, Xbox şi pe site-ul Sony Seetheinterview.com. În prima zi de Crăciun, Sony a lansat pelicula şi în 200 de cinematografe din SUA. Iniţial, studiourile au anulat lansarea lungmetrajului în sălile de cinema, după ce au primit ameninţări privind securitatea celor care ar fi mers să vizioneze pelicula, potrivit Mediafax.

Totuşi, la doar două zile de când filmul a fost distribuit online, au apărut şi primele variante piratate, pe site-uri de tip torente, scrie BBC. 

„A fost dintotdeauna intenţia Sony de a avea o platformă naţională pentru distribuirea acestui film“, a declarat Michael Lynton, preşedintele şi CEO al Sony's Entertainment.

Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, într-un număr limitat de săli din Statele Unite ale Americii, ignorând astfel ameninţările cu represalii prin atacuri informatice ale piraţilor cibernetici care se identifică sub numele de Guardians of Peace (GOP).

Filmul, care prezintă un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a declanşat mânia administraţiei de la Phenian care ar fi în spatele atacului informatic asupra Sony Pictures, potrivit autorităţilor americane. Coreea de Nord a negat implicarea în acest atac, dar i-a lăudat pe autori.

Totodată, FBI a anunţat se va implica în acţiunile privind distribuirea filmului. Mai mulţi agenţi FBI îi vor vizita sau îi vor apela pe responsabilii celor aproximativ 200 de săli de cinema care au acceptat să lanseze filmul, pentru a-i avertiza că se expun unor posibile ameninţări.

Pe 24 noiembrie, Sony Pictures a fost ţinta unui atac informatic masiv revendicat de gruparea de hackeri Guardians of Peace (Gardienii Păcii), atribuit Coreei de Nord. Atacul este unul dintre cele mai grave comise vreodată împotriva unei companii atât de mari precum Sony Pictures Entertainment. Hackerii au expus datele personale, inclusiv adrese, e-mailuri şi numere de securitate socială, ale celor 47.000 de angajaţi de la Sony, dar şi ale unor celebrităţi, printre care Angelina Jolie, Cameron Diaz şi Leonardo DiCaprio. Printre documentele care au fost publicate ilegal se numără şi unele deosebit de stânjenitoare pentru Sony, precum mesajele co-preşedintelui companiei, Amy Pascal, care a scris fraze cu tendinţe rasiste despre liderul american Barack Obama în corespondenţa sa cu un producător de film, scrie Mediafax. Reprezentanţii studiourilor se află de atunci într-o situaţie dificilă, încercând să gestioneze situaţia de criză, mai ales după publicarea unor mesaje insultătoare, în care un producător a decris-o pe Jolie drept „un copil răsfăţat şi prea puţin talentat“, iar pe DiCaprio drept „o persoană josnică.“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: