VIDEO „Contagion“, filmul „în oglindă“ al pandemiei, difuzat de AMC

VIDEO „Contagion“, filmul „în oglindă“ al pandemiei, difuzat de AMC

Jude Law în „Contagion“ FOTO Cinemagia

Filmul „Contagion“, apărut în urmă cu nouă ani, creaţia regizorului Steven Soderberg, este singurul film artistic care prezintă realistic apariţia şi extinderea unei pandemii mondiale de coronavirus. Producţia va fi difuzată de AMC în campania #StaiAcasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

AMC se alătură iniţiativei #StaiAcasă şi a pregătit o serie de filme emblematice pentru telespectatori, de la Matrix la Harry Potter, cu actori de la Al Pacino la Arnold Schwarzenegger.
 
„Nothing spreads like fear“ este supratitlul de pe afişul filmului Contagion (din 2011). El va fi difuzat de AMC duminică, 3 mai. 
 

Premiera filmului „Contagion” a avut loc în 2011, însă în contextul apariţiei coronavirsului Covid-19, care a îmbolnăvit peste 110.000 de persoane şi a provocat aproape 4.000 de decese în toată lumea, acesta a revenit în atenţia publicului. 

În distribuţia filmului regăsim mari actori precum Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, sau Marion Cotillard.
 
Creaţia regizorului Steven Soderberg este singurul film artistic care prezintă realistic apariţia şi paşii prin care se extinde o pandemie de coronavirus.
 
Producătorul Michael Shamberg a declarat pentru BuzzFeed că s-a lucrat foarte mult ca filmul să fie cât mai realist, au fost consultaţi numeroşi specialişti, iar filmul a fost apreciat la vremea aceea chiar şi de lumea ştiinţifică.

 
Scenaristul Scott Z.Burns a spus pentru revista Fortune că deşi virusul din film este mult mai mortal decât Covid-19, intenţia a fost ca povestea să scoată la iveală implicaţiile sociale ale unei pandemii, cum răspund oamenii la provocare, cum pune stăpânire frica pe ei. 
 
„Legătura virusului cu coronavirusul de acum este pur întâmplătoare, nici nu este importantă. Ceea ce este cu adevărat important şi prezentat exact în film este răspunsul pe care-l oferă societatea, cum se răspândeşte frica, cum e efectul de domino. Acest lucru s-a dovedit foarte precis în acest film“, a spus Scott Z.Burns.

 
Jude Law joacă rolul personajului Alan Krumwiede, un jurnalist care şi-a propus să obţină notorietate prin răspândirea de ştiri false şi zvonuri îngrozitoare care provoacă panică în rândurile oamenilor.  
 
Pentru ca cineva să fie infectat cu virus, este nevoie să se întâlnească cu o persoană infectată sau să atingă obiectele care au fost infectate. Însă, pentru ca cineva să fie infectat „cu frică“, este suficient să se întâlnească cu un fake news, spune în film un oficial al ministerului Sănătăţii, jucat de Laurence Fishburne.

 
Producătorul Michael Shamberg a mai spus că de la bun început scopul acestui film a fost legat de latura ce ţine de sănătate publică în timpul epidemiei, să arate care sunt şi consecinţele lăsate de tragedie. „Contagion“ a prevăzut destul de clar ceea ce a produs noului coronavirus chinezesc, anume o veritabilă epidemie de ştiri false, golirea magazinelor şi frica. 

 
Shamberg a adăugat că a produs un thriller în care regizorul şi-a propus, fără îndoială, să şocheze oamenii, dar din care se pot trage şi învăţăminte.  
 
„În final, filmul arată că există soluţii, că omenirea se poate vindeca. Dacă filmul este alarmant, este pentru ca oamenii să îşi ia măsuri de precauţie, autorităţile să fim pregătite şi din punct de vedere al infrastructurii, pentru a face faţă dificultăţilor. Nu vrem să speriem oamenii că vor muri, ci îi pregătim să ştie să facă ceva“, a mai spus Michael Shamberg.
 


 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările