VIDEO „Captain America: The Winter Soldier“, cu românul Sebastian Stan, lider în box office-ul nord-american

VIDEO „Captain
America: The Winter Soldier“, cu românul Sebastian Stan, lider în
box office-ul nord-american

Românul Sebastian Stan are succes peste oceane datorită filmului "Căpitanul America: Războinicul iernii"

Thrillerul SF „Căpitanul America: Războinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier“, de Joss Whedon, Anthony Russo şi Joe Russo, cu Sebastian Stan, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 96,2 milioane de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

După evenimentele din cel mai recent film al francizei „Răzbunătorii“ (2012), Steve Rogers (Chris Evans) trăieşte în Washington, încercând să-şi afle locul în lumea modernă, după ce a petrecut câteva decenii îngheţat în zăpezile Arcticii. Dar, după ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeşte implicat într-un mister ce ar putea pune în pericol întreaga lume. Alături de Văduva Neagră (Scarlett Johansson), eroul încearcă să afle adevărul până nu este prea târziu, ceea ce îl va arunca în luptă împotriva unui adversar redutabil şi în acelaşi timp familiar, Războinicul iernii, interpretat de actorul de origine română Sebastian Stan.

Filmul „Noe/ Noah“, cu Russell Crowe, regizat de Darren Aronofsky, pierde poziţia de lider şi coboară pe locul al doilea, cu încasări de 17 milioane de dolari, potrivit datelor furnizate de boxofficemojo.com. Lungmetrajul este inspirat de povestea biblică a Arcei lui Noe şi spune povestea unui bărbat - Noe - care primeşte misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor. În abordarea regizorului Darren Aronofsky, Noe este un bărbat care iubeşte Pământul şi toate creaturile sale, dar este dezamăgit de felul în care oamenii au tratat planeta. Filmul îi are în distribuţie pe actorii Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman şi Douglas Booth. Recent, filmul „Noe/ Noah“ a fost interzis în mai multe ţări arabe din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite, autorităţile locale considerând că lungmetrajul contravine legii islamice, întrucât prezintă pe marele ecran portretul unui profet.

Locul al treilea în box office-ul nord-american este ocupat de filmul SF „Divergent, în regia lui Neil Burger şi cu Shailene Woodley şi Kate Winslet în rolurile principale, care a avut încasări de 13 milioane de dolari, de vineri până duminică. Bazat pe bestsellerul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul „Divergent“ aduce pe marile ecrane lupta unei adolescente pentru a-şi descoperi adevărata identitate, în ciuda legilor foarte stricte după care se ghidează lumea în care trăieşte. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, societatea este împărţită în categorii clar delimitate în funcţie de personalitatea dominantă a fiecărui individ. Deşi pare o fată obişnuită, Tris Prior află că nu îi poate fi atribuită doar o singură calitate, drept urmare nu va putea aparţine niciodată vreunui grup. Războiul începe atunci când Tris deconspiră faptul că se urmăreşte distrugerea tuturor „divergenţilor“ şi trebuie să înţeleagă de ce sunt periculoşi înainte de a fi prea târziu.

Pe locul al patrulea se situează filmul "God's Not Dead“, cu încasări de 7,7 milioane de dolari. În regia lui Harold Cronk, filmul spune povestea lui Josh Wheaton, un student în anul întâi, care se înscrie la cursul de filosofie, unde predă temutul profesor Radisson. Tiranicul profesor le cere studenţilor să semneze o declaraţie în care să spună că „Dumnezeu a murit“, pentru a trece examenele. Josh refuză să semneze, dar, pentru a îndeplini cerinţele academice, trebuie să absolve acest curs, iar profesorul îl provoacă la o dezbatere pentru a-şi apăra convingerile. Dacă nu va câştiga, îşi va periclita credinţa, relaţiile cu ceilalţi, până şi viitorul şcolar.

Pelicula „Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel“, de Wes Anderson, coboară o poziţie şi ocupă locul al cincilea, cu încasări de 6,3 milioane de dolari. „Hotel Grand Budapest“ descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar administrator la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, un angajat care devine cel mai bun prieten al său. Filmul prezintă un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, pe fundalul schimbărilor dramatice ce au afectat Europa, în pragul celui de-Al Doilea Război Mondial. Alături de Ralph Fiennes, în film joacă actorii F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody şi Tilda Swinton.

Cea mai recentă peliculă dedicată păpuşilor Muppets, „Muppets Most Wanted“, se situează pe locul al şaselea în clasament, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Printre actorii incluşi în această continuare a producţiei din 2011, „Păpuşile Muppets“, cu Amy Adams şi Jason Segel, se află Ricky Gervais, Tina Fey, Ty Burrell şi Ray Liotta. Alături de binecunoscutele păpuşi, ei vor participa la o poveste ce „trimite întreaga bandă Muppets într-un turneu în jurul lumii, care îi aruncă la un moment dat în iţele unei afaceri necurate“.

Filmul de animaţie „Dl. Peabody şi Sherman/ Mr. Peabody & Sherman“, de Rob Minkoff, ocupă locul al şaptelea, cu încasări de 5,3 milioane de dolari. Filmul urmăreşte aventurile câinelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai deşteaptă creatură din lume. Când „stăpânul“ său, băieţelul Sherman (vocea asigurată de Max Charles), alege să folosească fără permisiune maşina timpului, numită WABAC, în istorie încep să apară schimbări, iar lucrurile scapă de sub control, cu consecinţe dezastruoase, dar şi nemaipomenit de amuzante.

Pe poziţia a opta se situează filmul "Sabotaj/ Sabotage", în regia lui David Ayer, cu Arnold Schwarzenegger, Joe Manganiello şi Sam Worthington, care a avut încasări de 1,9 milioane de dolari în weekendul trecut. „Sabotaj“ este un thriller plin de acţiune, care prezintă una dintre cele mai bine pregătite trupe de asalt din lume, formată din zece agenţi ai Agenţiei americane antidrog, ce primeşte misiunea de a face o razie într-una dintre ascunzătorile unui cartel de droguri.

Filmul de acţiune „Need for Speed: Începuturi“, în regia lui Scott Waugh, s-a situat pe locul al nouălea, cu încasări de 1,8 milioane de dolari. Tobey (Aaron Paul), un pilot de curse ilegale, ajunge după gratii când prietenul său cel mai bun moare în timpul unei curse. Dându-şi seama că a fost înşelat şi că a căzut în capcana fostului său asociat, Tobey îşi ispăşeşte pedeapsa gândindu-se continuu la răzbunare. După eliberare, se înscrie în cea mai periculoasă cursă ilegală, ce are loc pe întreg teritoriul Statelor Unite. De parcă pericolul întrecerilor fără reguli între bolizi nu ar fi de ajuns, fostul său asociat promite o imensă sumă de bani pentru scoaterea lui Tobey din joc. Alături de Aaron Paul, în film mai apar actorii Dominic Cooper, Imogen Poots şi Dakota Johnson.

Pe locul al zecelea în clasament se menţine thrillerul „Non Stop“, cu Liam Neeson în rolul principal, care a obţinut încasări de 1,8 milioane de dolari. În timpul unui zbor transatlantic New York - Londra, ofiţerul de zbor Bill Marks (Liam Neeson) primeşte mai multe mesaje criptate prin care este instruit să convingă linia aeriană să transfere 150 de milioane de dolari într-un cont secret. În caz contrar, câte un pasager din avion va fi omorât la fiecare 20 de minute. Cu un spaţiu de desfăşurare limitat, un inamic necunoscut şi multe dovezi care îl incriminează, Marks trebuie să salveze atât pasagerii din avion, cât şi propria reputaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: