VIDEO Ben Affleck, noul Batman, trebuie să lupte cu fanii benzilor desenate

VIDEO Ben Affleck, noul Batman, trebuie să lupte cu fanii benzilor desenate

De la Oscar la rolul Batman nu a fost decât un pas pentru Ben Affleck FOTO Reuters

Americanii au fost foarte surprinşi de faptul că Ben Affleck va fi noul Batman. Un val de comentarii răutăcioase a venit după anunţul făcut de Warner Bros. Fanii filmelor cu eroi din benzi desenate au sărit ca arşi şi protestele cu ajuns până la Casa Albă, unde a fost trimisă o petiţie online pentru preşedintele Barack Obama, care trebuie să împiedice „blasfemia”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Ştirea că Ben Affleck a semnat contractul cu Warner Bros pentru următorul film cu Superman şi Batman ţine prima pagină de câteva zile. Chiar dacă reacţia fanilor e viscerală, anunţul a coalizat mii de iubitori ai benzilor desenate şi ai supereroilor. Toată povestea a luat amploare, cu atât mai mult cu cât negocierile s-au desfăşurat în mare secret, iar anunţul s-a făcut după semnarea contractului. Adică, pe noi nu ne întreabă nimeni?, au zis fanii supăraţi, noi plătim biletul la cinema. Hollywood Reportera săpat în istoria acestui contract şi a venit cu detalii.

Batman şi Superman

După succesul din primăvară al lui Man of Steel: Eroul”, cu încasări de 649 de milioane dolari, la un buget de 225 de milioane, capetele decizionale de la Warner Bros s-au gândit la continuarea seriei. Cu atât mai mult era importantă o strategie, cu cât următorul film cu Superman trebuie să introducă Justice League, o adunare de eroi DC Comics, care să rivalizeze cu Avengers, eroii de la Marvel.

Henry Cavill e bun în rolul Superman, dar încă nu este un actor de mare calibru, care să conducă o asemenea operaţiune. Dacă pentru Avengers îl avem pe Robert Downey Jr. în rolul lui Iron Man, care adună toate forţele actoriceşti, Justice League era în căutare de şef.

Christian Bale, care a fost Batman în ultimele trei filme, realizate de Christopher Nolan, a anunţat că nu vrea să continue seria, vrea alte roluri. Nolan, la rândul lui, s-a implicat în scrierea scenariului şi ca producător pentru “Man of Steel:Eroul”, dar acum are treabă cu proiectul lui, Interstellar”, un SF care se filmează în Canada.

Warner Bros şi Zack Snyder, care a regizat Man of Steel:Eroul”, au început să caute o vedetă care să fie Batman. Josh Brolin şi Ryan Gosling au refuzat, iar Ben Affleck a acceptat.

Zvonurile care îl legau pe Affleck de acest proiect sunt mai vechi. Christopher Nolan i-a propus să regizeze Man of Steel: Eroul”, dar Ben avea treabă cu Argo”, filmul care i-a adus un Oscar pentru Cel mai bun film din 2013. Nolan l-a ales pe Zack Snyder ca regizor, iar Henry Cavill a câştigat rolul de Superman.

Având în vedere amploarea proiectului Justice League, Ben Affleck e potrivit ca vedetă. După ce au apărut reacţiile inflamate ale fanilor, toată lumea şi-a adus aminte că şi distribuirea lui Robert Downey Jr. în rolul Iron Man a trezit reacţii asemănătoare. Ce să caute un actor dramatic într-un rol cu muşchi? Acum, Iron Man 3” a avut încasări de peste 1,5 miliarde dolari, iar Robert Downey Jr este cel mai bine plătit actor.  

O reacţie asemănătoare a trezit şi alegerea lui Heath Ledger în rolul Joker din Dark Night”, după care a fost considerată performanţa actoricească a anului. Nici Michael Keaton nu a fost primit cu urale când a fost distribuit în rolul lui Batman din filmul regizat de Tim Burton în 1989.

De la Daredevil la Batman

Ben Affleck are un precedent ca supererou, rolul lui Daredevil", din 2003. În filmul regizat de Mark Steven Johnson (“Ghost Rider”), Ben a jucat împreuna cu Jennifer Garner - Elektra şi Colin Farrell - Bullseye. Filmul “Daredevil” n-a avut prea mare succes de casă. La un buget de 78 de milioane dolari, a avut încasări de 102 milioane, ceea ce, din punctul de vedere al casei de producţie de atunci, Marvel Enterprises, a însemnat pierderi. Intriga cusută cu aţă albă şi imaginea forţată a lui Ben ca supererou n-au adus spectatori în sala de cinema.

Când a fost vorba de o continuare a poveştii, Affleck a renunţat la rol. Începuse activitatea ca regizor şi, după succesul de critică cu “Gone Baby Gone - Dispărută fără urmă”, realizase The Town - Oraşul”, aşa că n-a fost tentat să reia un rol pentru care fusese criticat.

Chiar dacă este pasionat de benzile desenate, Affleck a declinat şi propunerea lui Nolan de a regiza Man of Steel: Eroul”. A preferat să facă “Argo” şi decizia a fost bună.

Acum a fost de acord să joace în rolul lui Batman. Christopher Nolan şi Christian Bale au creat o imagine destul de întunecată pentru eroul cu capa şi mască, aşa că faţa de băiat bun a lui Ben Affleck pare a fi în contradicţie cu rolul. Înaintea lui, Batman a fost interpretat de Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney sau Christian Bale. George Clooney şi-a pus o poză cu el, costumat în Batman, în biroul de la casa lui de producţie Smoke House Productions şi e ţinta preferată a glumelor.

Pe de altă parte, în viitorul film cu Batman şi Superman, care încă nu are titlu, riscurile nu sunt prea mari, nici pentru producători, nici pentru Affleck. Echipa de la Man of Steel: Eroul” este, în mare parte, aceeaşi. David S.Goyer scrie scenariul, Zack Snyder va regiza, Henry Cavill este Superman. Diane Lane revine ca mama lui Clark Kent, iar Amy Adams ca iubita lui, Lois Lane. Din păcate, au dispărut doi actori cu greutate, Russell Crowe şi Kevin Costner, ale căror personaje au murit în primul film. Echilibrul de forţe în distribuţie e asigurat acum de Ben Affleck.

Ben va începe în septembrie filmările pentru Gone Girl”, în regia lui David Fincher, unde joacă împreună cu Rosamund Pike. Din februarie 2014 va începe filmările pentru Man of Steel 2”, după care, din august 2014, trece la propriul lui proiect, “Live by Night”, o poveste cu gangsteri din perioada Prohibiţiei, pentru care a scris scenariul, va fi regizor şi are rolul principal.

Sursele de la Hollywood Reporter dau de înţeles că Ben Affleck ar putea fi şi regizor pentru anunţata poveste “Justice League” şi ăsta ar fi motivul principal pentru care ar fi acceptat contractul cu Warner Bros.

Nu ştim ce părere au soţia Jennifer Garner şi cei trei copii despre agenda încărcată a lui Ben, dar, după cum merg lucrurile în familia Affleck, credem că a avut accordul lor. Jennifer este acum la fimări împreună cu Al Pacino pentru drama Imagine”, care va apărea anul viitor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările