Un nou documentar despre procesul lui Ceauşescu făcut în Franţa, desfiinţat de un cineast român: „Filmul începe cu un interviu cu Petre Roman“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Procesul lui Ceauşescu - O Revoluţie furată“ are premiera în România pe 23 decembrie
„Procesul lui Ceauşescu - O Revoluţie furată“ are premiera în România pe 23 decembrie

Noul documentar despre liderul comunist Nicolae Ceauşescu, „Procesul lui Ceauşescu - O revoluţie furată“, va avea premiera în România în decembrie 2019. Producţia, realizată de  francezi, a atras deja critici din partea cineastului Dan Alexe (58 de ani).

Un nou documentar despre Ceauşescu, „Procesul lui Ceauşescu - O revoluţie furată“, va avea premiea în România pe 23 decembrie, de la 22.00, pe postul Viasat History, potrivit Paginademedia.ro.

Produs în 2019, la 30 de ani de la Revoluţie, documentarul este o producţie a companiei franceze Flach Film Production, realizată de Vincent de Cointet şi de Adam Leibovitz şi Jean-François Lepetit.

Cineastul român Dan Alexe a desfiinţat noua producţie, acesta considerând că documentarul este „o ruşine totală, şocantă“. Alexe pune accentul şi pe faptul că „filmul începe cu un interviu cu Petre Roman, după care trece la mărturia opozanţilor Stelian Tănase şi Gelu-Voican Voiculescu“.

Cineastul acuză astfel că documentarul este făcut superficial şi privilegiază mărturia unor persoane considerate beneficiare directe ale morţii cuplului dictatorial.

 „Mă uit chiar în acest moment, în direct la TV, la un documentar franţuzesc nou despre Revoluţie şi căderea lui Ceauşescu -«LE PROCÈS DES CEAUSESCU : UNE RÉVOLUTION VOLÉE» (un documentaire de Vincent DE COINTET, 2019). O ruşine totală, şocantă. Nu doar că vocea actorului care citeşte comentariul nu ştie să pronunţe corect Ceauşescu şi Tökes, dar filmul începe cu un interviu cu Petre Roman, după care trece la mărturia opozanţilor Stelian Tănase şi Gelu-Voican Voiculescu...

30 de ani şi adevărul a murit odată cu minciunile pronunţate la TV în Franţa cu viclenie pompoasă de Petrică Roman, Stelică Tănase şi sinistrul ocultist Voiculescu. Ei sunt acum eroii şi vocea adevărului pentru milioane de francezi şi belgieni. Şi iată cum accesul la totalitatea informaţiei ne-a împins în epoca post-truth... într-adevăr“, a scris Dan Alexe pe Facebook. 

   

Despre „Procesul lui Ceauşescu - O revoluţie furată“, noul documentar despre liderul comunist

La 30 de ani după căderea lui Ceauşescu, filmul explorează unul dintre cele mai violente evenimente din perioada prăbuşirii dictaturilor socialiste: o lovitură de stat deghizată sub forma revoluţiei populare, scrie Media Expres.

   

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite