Ultimul capitol din „Jocurile foamei“, filmul preferat al românilor: Topul producţiilor cu cele mai mari încasări în weekendul trecut VIDEO

Ultimul capitol din „Jocurile foamei“, filmul preferat al românilor: Topul producţiilor cu cele mai mari încasări în weekendul trecut VIDEO

Actriţa Jennifer Lawrence a portretizat-o pe eroina Katniss în franciza de succes „Jocurile foamei“ FOTO cinemagia.ro

Ultimul film din franciza „Jocurile foamei/ The Hunger Games“ ocupă primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de  696.897 de lei şi 31.124 de spectatori, potrivit datelor furnizate de cinemagia.ro. În topul lungmetrajelor preferate de români în weekendul trecut (27-29 noiembrie) se regăsesc şi cel mai recent film cu James Bond, precum şi ultimul film al lui Steven Spielberg, „Podul spionilor/ Bridge of Spies“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a/ The Hunger Games: Mockingjay – Part 2“ domină şi box office-ul nord american. Deşi nu a avut parte de încasări mici, apetitul publicului pentru aventurile personajului Katniss Everdeen, interpretat de Jennifer Lawrence, pare să fi ajuns la saturaţie. „Jocurile foamei: Revolta - Partea a II-a“, produs cu un buget de 200 de milioane de dolari, a înregistrat, în urmă cu zece zile, cel mai slab debut - 101 milioane de dolari - dintre toate filmele din seria „Jocurile foamei“, care a început în 2012, potrivit „Entertainment Weekly“. Primul film din serie a obţinut 152 milioane de dolari în weekendul de debut, al doilea film a stabilit recordul francizei cu 158 milioane de dolari, iar cel de-al treilea opus a generat în primul weekend de proiecţii încasări de 121,8 milioane de dolari.
 

„Jocurile foamei: Revolta - Partea a II-a“ este o epopee SF regizată de Francis Lawrence, după un scenariu de Peter Craig şi Danny Strong. Este a doua parte cinematografică bazată pe romanul „Mockingjay“, ultima carte a trilogiei „Jocurile foamei“, scrisă de Suzanne Collins, şi a patra şi ultima parte a seriei de filme. Acest nou film este o continuare a adaptării „Jocurile foamei: Revolta - Partea I“, lansată pe 21 noiembrie 2014.

Din distribuţie fac parte Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), Elizabeth Banks (Effie Trinket), Julianne Moore (preşedintele Alma Coin), Sam Claflin, Jena Malone, Natalie Dormer (Cressida), Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee - în ultimul său rol) şi Donald Sutherland (preşedintele Snow).

În centrul districtelor răzvrătite se află în continuare Capitoliul, reşedinţa preşedintelui Snow. Devine evident că numai moartea acestuia va sfârşi tirania în Panem, aşa că un commando condus de Katniss are ca ţintă capturarea inamicului lor de moarte. O misiune plină de primejdii, care nu se va sfârşi fără victime, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

Pe locul al doilea în box office-ul de weekend se află „Haos de Crăciun/ Love the Coopers“, de Jessie Nelson şi distribuit de Freeman Entertainment, cu încasări de 666.152 de lei şi 35.408 de spectatori. Din distribuţia filmului fac parte, între alţii, Diane Keaton, Marisa Tomei şi John Goodman. Charlotte Cooper (Diane Keaton) are o dorinţă simplă - ca familia ei să aibă amintirea unui Crăciun perfect. Dar, de patru generaţii, adunarea clanului Cooper sub acelaşi acoperiş a fost oricum, numai perfectă, nu.

„Podul spionilor/ Bridge of Spies“, de Steven Spielberg, cu Tom Hanks în rol principal, a debutat pe locul al treilea în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 645.482 de lei şi 31.595 de spectatori.

Filmul „Bridge of Spies/ Podul spionilor“, considerat unul dintre cele mai frumoase din cariera regizorului Steven Spielberg, dublat şi de rolul de excepţie făcut de Tom Hanks, este un thriller istoric după un scenariu de scris de Matt Charman, alături de Ethan Coen şi Joel Coen. Din distribuţie mai fac parte Mark Rylance (Rudolf Abel), Amy Ryan (Mary Donovan) şi Alan Alda (Thomas Watters Jr.).

Podul la care se face referire titlul filmului este unul real, ce face legătura între periferia fostului Berlin de Vest şi centrul oraşului Postdam, aflat anterior sub controlul Germaniei de Est. A primit numele de „pod al spionilor” în ani ’60, când serviciile secrete ale sovieticilor şi ale americanilor schimbau prizonieri în numitul loc.

Lungmetrajul spune povestea primului schimb de prizonieri făcut pe pod, dar şi a încercărilor avocatului James Donovan (Tom Hanks) de a negocia eliberarea pilotului Francis Gary Powers după ce avionul său a fost doborât pe teritoriul Uniunii Sovietice. Astfel, „Bridge of Spies“ spune povestea lui James Donovan, un avocat din Brooklyn care se trezeşte aruncat în centrul Războiului Rece, când CIA îl trimite cu sarcina aproape imposibilă să negocieze eliberarea unui pilot american U-2 capturat. Scenariştii Matt Charman, Ethan Coen şi Joel Coen transformat această experienţă remarcabilă din viaţa lui Donovan într-o poveste inspirată din fapte reale, ce surprinde esenţa unui om care riscă în această călătorie, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

Filmul de animaţie „Bunul dinozaur/ The Good Dinosaur“, de Peter Sohn, distribuit de Forum Film România, a încasat 530.234 de lei şi a fost vizionat de 27.703 de spectatori. După ce un eveniment traumatic tulbură un Apatosaurus plin de viaţă pe nume Arlo, acesta porneşte într-o călătorie remarcabilă, câştigând un companion surprinzător de-a lungul drumului - un băieţel. A 15-a producţie animată marca PIXAR, avându-l ca regizor pe Bob Peterson („Up“, „Finding Nemo“) şi producător pe John Walker („The incredibles“, „The Iron Giant“), are ca subiect era dinozaurilor privită dintr-o altă perspectivă. Asteroidul ce se presupune a fi lovit Pământul, ducând la dispariţia dinozaurilor, ocoleşte planeta, iar giganţii cu sânge rece continuă să trăiască.

Pe poziţia a cincea în box office-ul românesc s-a situat cel mai recent film cu James Bond, „Spectre“, cu încasări de 330.394 de lei şi 16.540 de spectatori, potrivit site-ului specializat cinemagia.ro. Filmul „Spectre“, al 24-lea film al francizei cinematografice „James Bond“, este considerat o versiune actualizată a unuia dintre filmele cu Sean Connery ale seriei. În „Spectre“, actorul Daniel Craig interpretează pentru a patra oară rolul agentului 007. Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista şi Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuţia acestui film, al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes. Printre ceilalţi actori din distribuţie se mai află Naomie Harris, Ben Whishaw şi Ralph Fiennes.

Potrivit producătorilor, intriga noului film este dominată de „un mesaj codat din trecutul lui Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizaţii sinistre, «Spectre» (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion)“. Craig, cel de-al şaselea Bond din istoria francizei, revine după ce a apărut în „Casino Royale“ (2008), „Quantum of Solace“ (2008) şi „Skyfall“ (2012). Daniel Craig este primul actor care îl joacă pe agentul 007 şi care să fie născut după începerea seriei, demarată odată cu „Dr. No“, în 1962. De asemenea, el este primul „Bond“ născut după moartea lui Ian Fleming, romancierul care l-a inventat pe spionul secret britanic.

În jurul filmului „Spectre“ circulă zvonul potrivit căruia ar fi avut un cost de producţie de 350 de milioane de dolari. Dacă zvonul s-ar adeveri, „Spectre“ ar fi unul dintre cele mai scumpe filme produse vreodată, adunând laolaltă bugetele primelor nouă filme ale seriei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările