„Transformers: Exterminarea“, fruntaşul box-office-ului american. Topul filmelor cu cele mai mari încasări

„Transformers: Exterminarea“, fruntaşul box-office-ului american. Topul filmelor cu cele mai mari încasări

„Transformers: Exterminarea“ conduce topul filmelor din box-office-ul american, cu încasări de 36,4 milioane de dolari FOTO cinemagia.ro

Filmul SF „Transformers: Exterminarea“, regizat de Michael Bay, se menţine pe primul loc în box office-ul nord-american pentru a doua săptămână consecutiv, cu încasări de 36,4 milioane de dolari, conform datelor furnizate de boxfficemojo.com. Pe locul al doilea se situează comedia „Tammy“,  a regizorului Ben Falcone, urmată de „Şi ne izbăveşte de cel rău/ Deliver Us from Evil“, de Scott Derrickson.

Ştiri pe aceeaşi temă

După evenimentele din „Transformers 3“, rasa umană încearcă să se refacă, iar Autoboţii şi Decepticonii au dispărut cu toţii de pe faţa Pământului. Însă un grup influent de oameni de afaceri şi cercetători, convinşi că este cazul ca omenirea să înveţe ceva din incursiunile Transformerilor pe Terra, forţează limitele tehnologiei dincolo de ceea ce poate fi controlat, în vreme ce Pământul devine centrul de interes al unei ameninţări străvechi a Transformerilor.

„Transformers: Exterminarea“ este parţial filmat în China, în regim de coproducţie între Paramount Pictures şi compania chineză de stat China Movie Channel. Pe lângă distribuţia hollywoodiană - Nicola Peltz, Jack Reynor, Sophia Myles, Stanley Tucci şi Kelsey Grammer -, în film au jucat şi actori din China, printre care Li Bingbing.

Comedia „Tammy“, de Ben Falcone, cu Melissa McCarthy şi Susan Sarandon în rolurile principale, debutează direct pe locul al doilea în box office, cu încasări de 21,1 milioane de dolari. După ce şi-a pierdut slujba şi a aflat că soţul o înşală, Tammy (Melissa McCarthy) porneşte într-o călătorie alături de bunica ei alcoolică (Susan Sarandon), în timpul căreia redescoperă bucuria de a trăi.

Filmul „Şi ne izbăveşte de cel rău/ Deliver Us from Evil“, de Scott Derrickson, intră în clasament pe locul al treilea, cu încasări de 9,5 milioane de dolari. Bazat pe relatările unui fost ofiţer al Departamentului de poliţie din New York, filmul îl are în centru pe detectivul Ralph Sarchie (Eric Bana), care trebuie să investigheze o serie de crime terifiante şi inexplicabile. Detectivul va face în cele din urmă echipă cu un preot neconvenţional (Edgar Ramirez), specializat în ritualuri de exorcizare, pentru a lupta împotriva şirului de posedări înfricoşătoare ce terorizează întregul oraş.

Comedia de acţiune „O altă adresă de pomină/ 22 Jump Street“, de Michael Bacall, Phil Lord şi Christopher Miller, coboară două poziţii şi ajunge pe locul al patrulea, cu încasări de 9,4 milioane de dolari. În această continuare a filmului „21 Jump Street - O adresă de pomină“ (2012), poliţiştii Schmidt (Jonah Hill) şi Jenko (Channing Tatum) înfruntă de această dată provocările colegiului pentru a descoperi cine se află în spatele traficului de droguri printre studenţi. Eroii vor avea de înfruntat aventuri încă şi mai mari în acerba luptă pentru popularitate din frăţiile studenţeşti, vânând în acelaşi timp indicii pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit. Dave Franco revine în distribuţia filmului, iar pe afişul peliculei figurează şi actorul Brad Pitt, într-o apariţie specială.

Filmul de animaţie „Cum să îţi dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2“, de Dean DeBlois, se situează pe locul al cincilea în clasament, cu încasări de 8,7 milioane de dolari. Au trecut cinci ani de când vikingii şi dragonii trăiesc în bună pace pe insula Berk. În timp ce prietenii lor se întrec în curse pe dragoni, Sughiţ (cu vocea lui Jay Baruchel) şi Ştirbul (cu vocea lui Jonah Hill) cutreieră cerurile, călătorind unde nimeni din neamul lor n-a mai ajuns. Una din aventurile lor îi aduce la o peşteră plină de dragoni sălbatici conduşi de un lider misterios, iar pacea este din nou pusă în pericol. Sughiţ şi Ştirbul trebuie iarăşi să lupte pentru ceea ce cred, dându-şi seama că numai împreună au puterea de a schimba odată pentru totdeauna viitorul oamenilor şi al dragonilor deopotrivă. Printre actorii care asigură vocea personajelor din acest film se numără Gerard Butler (Stoick cel Mare), Kristen Wiig (Ruffnut), Cate Blanchett (Valka) şi Djimon Hounsou (Drago Bludvist).

Lungmetrajul „Earth to Echo“, de Dave Green, intră în clasament pe locul al şaselea, cu încasări de 8,2 milioane de dolari. Un grup de prieteni (interpretaţi de Astro, Ella Wahlestedt, Reese Hartwig şi Teo Halm) investighează o serie de mesaje bizare pe care le primesc după ce un proiect de construcţie începe în vecinătatea lor.

Pe locul al şaptelea se situează filmul „Maleficent“, cu încasări de 6,1 milioane de dolari. Pelicula, regizată de Peter Stromberg, reprezintă o ecranizare live-action a celebrului basm „Frumoasa din pădurea adormită“, prezentat din punctul de vedere al personajului negativ.

Frumoasa şi tânăra Maleficent (Angelina Jolie) trăieşte o viaţă idilică în regatul ei acoperit de păduri, visând să devină o puternică zână bună. Dar într-o bună zi, armata unui rege invadator îi atacă semenii şi o trădare de temut face inima zânei să se transforme în piatră. Câţiva ani mai târziu, mânată de setea de răzbunare, Maleficent va arunca un crunt blestem asupra Aurorei (Elle Fanning), fiica succesorului la tron al regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora creşte, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deţine cheia unui viitor paşnic al întregului ţinut.

Cea mai recentă producţie regizată de Clint Eastwood, musicalul „Jersey Boys“, ocupă locul al optulea în clasament, cu încasări de 5,1 milioane de dolari. Filmul spune povestea a patru tineri certaţi cu legea din New Jersey, care vor forma împreună legendarul grup rock din anii '60 The Four Seasons. În rolurile principale joacă Vincent Piazza, John Lloyd Young, Erich Bergen, alături de Christopher Walken şi Michael Lomenda.

Comedia „Nebunie în Las Vegas/ Think Like a Man Too“, de Tim Story, se situează pe locul al nouălea, cu încasări de 4,9 milioane de dolari. Continuare a comediei de mare succes „Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat“ (2012), filmul „Nebunie în Las Vegas“ spune povestea lui Zeke, Dominic şi Cedric, care sunt gata pentru o distracţie de pomină în Las Vegas. Cei trei prieteni sunt invitaţi la o petrecere a burlacilor, dar în calea distracţiei se vor afla chiar iubitele acestora, Candace, Kristen şi Lauren, hotărâte să le arate că petrecerea burlăciţelor poate fi de două ori mai straşnică.

Filmul SF „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp 3D“, de Doug Liman şi cu Tom Cruise în rolul principal, pierde trei poziţii şi se situează pe locul al zecelea, cu încasări de 3,6 milioane de dolari. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, Pământul este atacat de Mimics, o distrugătoare rasă extraterestră. Cu oraşe distruse şi milioane de victime umane, armatele din toate ţările îşi unesc eforturile într-o ultimă defensivă. Locotenent-colonelul Bill Cage (Tom Cruise) nu a participat niciodată la lupte pe front, dar este trimis direct în bătaia armelor. Deşi este ucis în doar câteva minute, Bill Cage se trezeşte în mod inexplicabil la începutul zilei fatidice, retrăind în mod repetat aceleaşi experienţe care s-au încheiat cu moartea sa. Însă, cu fiecare bătălie purtată, Cage devine din ce în ce mai experimentat şi, împreună cu ofiţerul Rita Vrataski (Emily Blunt), ajunge din ce în ce mai aproape de înfrângerea extratereştrilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările