„Transformers: Exterminarea“, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, în China

„Transformers: Exterminarea“, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, în China

Actriţa de origine chineză Li BingBing, în „Exterminarea“ FOTO Paramount Pictures

Filmul SF „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“ a devenit pelicula cu cele mai mari încasări din China, cu 222,74 milioane de dolari, depăşind recordul deţinut de „Avatar“ (221,9 milioane de dolari), după cum relatează publicaţia „The Hollywood Reporter“.

Filmul lui Michael Bay, care are în spate o puternică strategie de marketing menită să atragă spectatorii din China, a depăşit performanţa de la box office-ul nord american. Pelicula a înregistrat 338,793 de proiecţii şi a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie la box-office-ul din China. 
 
La nivel mondial, „Exterminarea“ a atras încasări de 575,6 milioane de dolari în primele 12 zile de la lansare. Succesul filmului în China a fost ridicat şi prin includerea în distribuţie a doi actori foarte populari, Han Geng şi Li Bingbing, dar şi datorită plasării de produse, de la lapte chinezesc şi calculatoare până la Red Bull şi alte elemente specifice culturii chineze, mai scrie „THR“.
 
De asemenea, filmul a avut premiera în Hong Kong şi a fost proiectat în încheierea Festivalului Internaţional de Film de la Shanghai. Tototdată, printr-o mişcare de marketing foarte inspirată, protagoniştii au realizat materiale video în care le urau succes la examenele de admitere la facultate celor zece milioane de elevi chinezi. În plus, echipa a folosit pentru promovate multe site-uri extrem de vizibile în Beijing şi Hong Kong. 
 
 
Este aproape de necrezut cum un film de asemenea calibru produs de un studio de la Hollywood să stabilească un record al încasărilor într-o ţară străină, mai ales cum este China, care ia de multe ori măsuri de protecţie în ceea ce priveşte filmele care urmează să fie difuzate în cinematografele sale. Pe de altă parte, Paramount Pictures a depus eforturi considerabile pentru a încorpora elemente specifice culturii chineze în cadrul pelicului, două dintre cele mai importante fiind aducerea în distribuţie a actriţei chineze Li Bingbing, precum şi asocierea cu firme locale pentru promovarea producţiei. 
 
China Movie Media Group, cel mai mare distribuitor şi promotor de film din China, a colaborat pentru prima dată cu un studio din Statele Unite ale Americii, în ceea ce priveşte promovarea peliculei şi vânzarea de biletele online. Precedentul film „Transformers“ a avut încasări de 165 de milioane de dolari în China.
 
În „Age of Extinction“, Mark Wahlberg i-a luat locul problematicului Shia LaBeouf, regia fiind semnată de acelaşi Michael Bay, iar producătorul executiv este Steven Spielberg, fiind o continuare a peliculei „Dark of the Moon“. „Age of Extinction“ este primul film al seriei care introduce o nouă serie de personaje umane şi o nouă specie de roboţi, Dinoboţii (n.r. - roboţi care se pot transforma în dinozauri). Un al cincilea film al seriei este programat şi planificat spre lansare pentru anul 2017.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările