„Transformers 4“, încasări de peste 300 de milioane de dolari la nivel mondial după primul weekend de proiecţii

„Transformers 4“, încasări de peste 300 de milioane de dolari la nivel mondial după primul weekend de proiecţii

În „Transformers: Age of Extinction“, Optimus Prime are de înfruntat o nouă rasă de roboţi, Dinoboţi FOTO cinemagia.ro

„Transformers: Age of Extinction/Transformers: Exterminarea“ a strâns la nivel mondial peste 300 de milioane de dolari după primul weekend de vizionări, marcând unul dintre cele mai bune debuturi la box office din acest an. Atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în China, pelicula a generat sume uriaşe, mulţumind oficialii Paramount, compania care a produs filmul.

Pelicula SF „Transformers: Age of Extinction“ a adunat după primul weekend de proiecţii 100 de milioane de dolari în Statele Unite ale Americii, cea mai bună sumă strânsă de un film lansat în 2014 până în prezent, revigorând astfel franciza în care roboţii fac legea. Peste ocean, filmul a avut încasări duble, de 201,3 milioane de dolari, ceea ce face ca, la nivel mondial, „Transformers“ să iasă în evidenţă cu 301,3 milioane de dolari.

În aceste condiţii, costul de producţie de 210 milioane de dolari pare deja amortizat. Una dintre cele mai profitabile pieţe de deschidere a fost China, care a generat 90 de milioane de dolari. Succesul din acea zonă poate fi un semn al atracţiei publicului spre acţiunea cu roboţi care are unele dintre cele mai importante scene filmate la obiective turistice precum Marele Zid. Mai mult, filmul 3D poate marca unul dintre cele mai bune debuturi ale anului pe plan internaţional după ce acesta va pătrunde în toate pieţele din Europa şi America Latină, lansările fiind programate după terminarea Cupei Mondiale de Fotbal din Brazilia.

În „Age of Extinction“, Mark Wahlberg i-a luat locul problematicului Shia LaBeouf, regia fiind semnată de acelaşi Michael Bay, iar producătorul executiv este Steven Spielberg, fiind o continuare a peliculei „Dark of the Moon“. „Age of Extinction“ este primul film al seriei care introduce o nouă serie de personaje umane şi o nouă specie de roboţi, Dinoboţii (n.r. - roboţi care se pot transforma în dinozauri).

Rasa umană încearcă să se refacă după evenimentele din „Transformers: Dark of the Moon“, Autoboţii şi Decepticonii dispărând cu toţii de pe faţa Pământului, după ce autorităţile americane au pornit o „cruciadă“ de exterminare a acestora la nivel global. Cu toate acestea, un grup puternic de oameni de afaceri şi cercetători, convinşi că este cazul ca oamenii să înveţe din evenimentele marcante din trecut, forţează limitele tehnologiei peste ceea ce poate fi controlat, în vreme ce planeta Pământ devine centrul de interes al unei străvechi ameninţări a roboţilor Transformers, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor din peliculă.

Rob Moore, vicepreşedintele Paramount, compania care a produc filmul, spune că Mark Wahlberg şi Michael Bay au dus franciza într-o nouă eră, fiind încântat de încasările aduse de roboţi. „Mark este incredibil de simpatic, iar alături de Michael au reîmprospătat franciza. Puteţi vedea, cu siguranţă, chimia dintre ei“, a declarat Moore. În ceea ce priveşte performanţa remarcabilă de pe piaţa chineză, Moore spune că acest lucru s-a datorat colaborării „educative“ pe care Paramount a avut-o cu compania China Film Group. De asemenea, el a punctat faptul că acesta a fost primul lungmetraj care să fi avut premiera la nivel mondial în China.

Un al cincilea film al seriei este programat şi planificat spre lansare pentru anul 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările