Topul actorilor ale căror filme au avut cele mai mari încasări din istorie: cine este singura şi cea mai tânără femeie din primele zece poziţii

Topul actorilor ale căror filme au avut cele mai mari încasări din istorie: cine este singura şi cea mai tânără femeie din primele zece poziţii

Harrison Ford ocupă locul fruntaş FOTO AP

Scarlett Johansson, în vârstă de 31 de ani, a fost desemnată actriţa ale cărei filme au generat cele mai mari încasări din toate timpurile, fiind singura femeie ce ocupă o poziţie din primele zece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un top dominat de bărbaţi, actriţa americană Scarlett Johansson ocupă locul zece, filmele ce au avut-o protagonistă având încasări de 3,3 miliarde de dolari în box office-ul nord-american, potrivit boxofficemojo.com.
 
Deşi este cea mai tânără din Top 10, Scarlett Johansson este actriţa cel mai bine plasată şi a reuşit să depăşească nume precum Robert De Niro, Matt Damon, Bruce Willis şi Liam Neeson. 
 
Doar în 2016, filmele în care a jucat – „The Jungle Book“ şi „Captain America: Civil War“ – au generat 358,4 milioane de dolari, respectiv 404,3 milioane de dolari. Producţia cu cele mai mari încasări din cariera actriţei americane este „The Avengers“, care ocupă şi locul cinci în topul celor mai de succes filme din SUA, cu 623,4 milioane de dolari.  
 
Într-un interviu pentru revista „Cosmopolitan“, Johansson a declarat: „Sunt foarte norocoasă, am un trai bun şi sunt mândră să fiu o actriţă care, la acest moment, câştigă la fel de mult ca mulţi dintre colegii mei bărbaţi. Cred că fiecare femeie a fost plătită mai puţin decât se cuvenea, dar încerc să atrag atenţia asupra acestei probleme. Totuşi mi se pare insuportabil ca eu să vorbesc din proprie experienţă, cred că face parte dintr-o conversaţie mai mare despre feminism, în general.“
 
Următoarele actriţe din clasamentul general sunt Cameron Diaz (locul 19), Helena Bonham Carter (26), Cate Blanchett (29), Julia Roberts (30), Elizabeth Banks (31), Emma Watson (32) şi Anne Hathaway (50). Locul fruntaş îi revine actorului american Harrison Ford (71 de ani), ale cărui filme au strâns 4,8 miliarde de dolari, odată cu recentul „Star Wars: The Force Awakens“. Podiumul este completat de Samuel L. Jackson şi Morgan Freeman.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările