VIDEO Toate filmele preşedintelui

VIDEO Toate filmele preşedintelui

Pelicula „Life of Pi“ este unul dintre filmele preferate ale preşedintelui Barack obama

Preşedintele Statelor Unite a alcătuit un clasament al filmelor sale preferate din 2012, într-un interviu acordat revistei „People“. Lungmetrajele „Argo“, „Viaţa lui Pi/ Life of Pi“ şi „Beasts of the Southern Wild“ sunt cele mai bune trei filme ale anului 2012.

„«Beasts of the Southern Wild» a fost spectaculos. L-am văzut cu nişte prieteni şi cu nepoatele mele. Toată lumea a fost captivată de acest film“, a declarat Obama, potrivit Mediafax.

Filmul regizat de Benh Zeitlin prezintă povestea unei fetiţe în vârstă de şase ani, Hushpuppy, care trăieşte într-un ghetou, în statul american Louisiana. Dintr-o dată, natura se dezlănţuie, temperaturile cresc foarte mult, gheţarii se topesc, eliberând o armată de creaturi preistorice, denumite „aurochi“. În plus, starea de sănătate a tatălui micuţei se deteriorează, iar Hushpuppy decide să plece singură în căutarea mamei sale.

„Argo“, thrillerul regizat de Ben Affleck, în care acesta interpretează şi rolul principal, l-a impresionat pe Barack Obama. Pelicula prezintă culisele misiunii de salvare a unor cetăţeni americani, rămaşi captivi într-o ambasadă din Teheran, la începutul anilor 1980.

Şi filmul „Life of Pi“, regizat de Ang Lee, face parte din topul alcătuit de preşedintele Statelor Unite. „«Life of Pi» a fost foarte bun. Fără îndoială, pentru că toţi cei din familia mea au citit cartea“, a declarat liderul amrican.

Ang Lee prezintă călătoria unui adolescent indian, Pi, care pluteşte în derivă într-o barcă de salvare alături de un tigru, în mijlocul oceanului. Considerat imposibil de adaptat pentru marele ecran, romanul omonim scris de Yann Martel, a obţinut în 2002 prestigiosul trofeu literar Man Booker Prize şi s-a vândut de atunci în peste 7 milioane de copii pe plan mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: