TIFF 2022: Cine de 5 stele inspirate din poveşti de pe marele ecran, la Film Food

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tiff

Secretele celor mai apreciate bucătării ale lumii şi poveştile oamenilor care îndrăznesc să testeze limitele convenţionalului se întorc în secţiunea Film Food la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (17 – 26 iunie, Cluj-Napoca), dedicată cinefililor pasionaţi de experienţe culinare inedite.

La TIFF 2022, spectatorii vor păşi în culisele restaurantelor premiate cu Stele Michelin şi îi vor cunoaşte pe bucătarii care şi-au propus să schimbe lumea prin intermediul gustului. Proiecţiile organizate anul acesta la Cercul Militar vor fi urmate de cine special pregătite la DaPino de staruri ale bucătăriei, chefi apreciaţi la noi în ţară şi peste hotare, inspiraţi de subiectele filmelor din programul TIFF 2022:

Duminică, 19 iunie

18.30 – Clubul de gătit (r. Annika Appelin) la Cercul Militar

20:00 - Cină by chef Cezar Munteanu prezentată de Nespresso @DaPino 

Duminică seară, spectatorii sunt invitaţi la Clubul de gătit/ Tuesday Club (r. Annika Appelin Karin), o comedie romantică savuroasă în care protagonista descoperă că bărbatul alături de care şi-a petrecut ultimii 40 de ani i-a fost infidel. Lumea în care obişnuia să trăiască se destramă, dar o nouă poveste e pe cale să înceapă. Un vechi prieten o convinge să se alăture unui curs de gătit condus de Henrik, un bucătar renumit. Aici, vechea ei pasiune renaşte, iar pe măsură ce lumea fascinantă a gastronomiei îşi face loc în viaţa ei, totul capătă un nou sens. Pusă în faţa unei decizii dificile, nu trebuie decât să aleagă o cale: va continua să trăiască în vechea realitate, sau îşi va asculta instinctele?

Proiecţia filmului va fi urmată de o cină pregătită de chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai prolifici maeştrii ai artei culinare din România. Şi-a petrecut mai bine de trei decenii în bucătăriile lumii, timp în care a explorat culturile locale şi s-a familiarizat cu specificul gastronomic al fiecărei ţari în care a avut ocazia să lucreze. Este un promotor al alimentaţiei sănătoase şi sustenabile.

Experienţă cu ingrediente LIDL.

Eveniment sprijinit de Ambasada Suediei în România. 

tiff

Luni, 20 iunie

18.30 – Pâinea noastră (r. Beth Elise Hawk) la Cercul Militar

20:00 - Cină prezentată de Ambasada Israelului în România @ DaPino

La A-Sham Arabic Food Festival, graniţele politice şi religioase dispar, iar bucătarii arabi şi evrei se întâlnesc pentru a-şi celebra istoria culinară comună. Organizat de Dr. Nof Atamna-Ismaeel, primul arab musulman premiat la MasterChef Israel, evenimentul gastronomic care sărbătoreşte diversitatea bucătăriilor locale este subiectul documentarului Pâinea noastră/ Breaking Bread, debutul regizoarei Beth Elise Hawk. Un film despre speranţă, sinergie şi mâncare delicioasă, filmul ne arată ce se întâmplă atunci când acordăm mai multă atenţie oamenilor şi ne concentrăm mai puţin pe credinţele lor religioase.

Cina de după proiecţie va fi pregătită de un chef cu origini israeliene şi va include preparate inspirate de aromele bucătăriei evreieşti tradiţionale.

Experienţă cu ingrediente LIDL

Marţi, 21 iunie

19:00 – Spirit nordic (r. Rasmus Dinesen) la Cercul Militar

20:00 - Cină by chef Sergiu Giulean prezentată de LIDL @ DaPino

În insulele Feroe, un loc parcă desprins din basme, se ascunde un adevărat microcosmos, în care legendele nordice continuă să respire prin intermediul naturii şi a climei. Verile se scaldă într-o lumină continuă, iar întunericul domneşte pe tot parcursul iernii. În acest spaţiu izolat şi nu foarte uşor accesibil se află unul dintre cele mai bine cotate restaurante ale lumii. Distins cu două Stele Michelin, Koks a devenit faimos pentru maniera unică în care Chef Poul Andrias Ziska şi echipa sa reinterpretează bucătăria tradiţională locală, într-un spaţiu inspirat din poveştile cu hobbiţi. Experimentele lor culinare îşi au rădăcinile în natura aprigă feroeză, unde vântul şi apa, ceaţa şi frigul au modelat peisajele şi mentalităţile. În documentarul Spirit nordic/ Nordic by Nature, prezentat în premieră mondială la San Sebastián, regizorul Rasmus Dinesen i-a urmărit îndeaproape vreme de 18 luni, observând întreg procesul pe care l-a traversat faimosul restaurant în timpul pandemiei.

Proiecţia filmului va fi urmată de o cină pregătită de talentatul chef Sergiu Giulean, care face magie în bucătăria DaPino de mai mulţi ani. Preparatele lui au impresionat mulţi oaspeţi de seamă ai TIFF-ului, inclusiv pe Nicolas Cage. Anul acesta, Sergiu va găti spectatorilor Film Food un meniu inspirat din reţetele nordice.

Bilete se pot achiziţiona pe tiff.eventbook.ro

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite