„Thor: Ragnarok“. Zeul Tunetului revine pe marile ecrane: „Ne place să surprindem şi să schimbăm tonul şi direcţia în care se îndreaptă o franciză“

„Thor: Ragnarok“. Zeul Tunetului revine pe marile ecrane: „Ne place să surprindem şi să schimbăm tonul şi direcţia în care se îndreaptă o franciză“

“Thor: Ragnarok” – noua producţie a Studiourilor Marvel

“Thor: Ragnarok” – noua producţie a Studiourilor Marvel – îl are ca protagonist pe Zeul Tunetelor şi reprezintă un spectacol cinematografic plin de acţiune, umor şi efecte speciale.

În această poveste, Thor (Chris Hemsworth) este ţinut prizonier de cealaltă parte a universului, fără năprasnicul său ciocan. Loki (Tom Hiddleston), vicleanul său frate, a pus stăpânire pe Asgard. Dar atotputernica Hela (Cate Blanchett), stăpâna morţii, vrea tronul pentru ea însăşi.

Thor trebuie să se întoarcă acasă pentru a opri Ragnarok: distrugerea planetei sale şi a întregii civilizaţii asgardiene. Mai întâi, însă, Thor trebuie să supravieţuiască unei lupte de gladiatori, versiunea extraterestră, în care îl are ca adversar pe nimeni altul decât incredibilul Hulk (Mark Ruffalo).

Filmul „Thor: Ragnarok” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră începând din 26 octombrie 2017, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos. Pentru cei curioşi şi nerăbdători să vadă primii prin ce peripeţii şi pericole va trece personajul lor preferat, pe 23 octombrie se vor pune în vânzare biletele în toate cinematografele partenere.

Începe o nouă aventură

În 1962, duetul legendar format din Stan Lee şi Jack Kirby l-a introdus în Universul Marvel pe “Magnificul Thor”, păşind într-o nouă eră cu un nou concept: acela al unui zeu scandinav, care a debutat în antologia sci-fi “Journey Into Mystery”. Deşi numele din filme sunt nordice, povestea lui Thor este una familiară, pornind de la conflicte pe care oamenii le au de la începutul timpurilor, iar a treia parte a francizei continuă seria de aventuri impresionante ale îndrăgitului personaj.

Kevin Feige, producătorul filmului, spune că: „Am vrut să facem ceva foarte diferit de celelalte filme, să aducem noi personaje, noi antagonişti şi locaţii diferite. Ne place să îi surprindem pe oameni şi să schimbăm tonul şi direcţia în care se îndreaptă o franciză.” Tot el subliniază faptul că “multă lume cunoaşte mitologia greacă sau romană, însă nu foarte mulţi oameni cunosc istoria scandinavă. Am numit filmul «Ragnarok» pentru că acest cuvânt înseamnă «sfârşitul lumii» în mitologia scandinavă. Marvel are un mare succes tocmai pentru că personajele şi filmele noastre au o fundaţie atent construită, iar Ragnarok demostrează exact acest lucru”.

Talent şi mult umor

Taika Waititi, regizorul filmului, a venit cu o nouă abordare. El a propus o versiune “heavy metal” a lui Thor, având o viziune neaşteptată şi amuzantă despre cum ar putea fi această franciză, viziune care rezonează foarte bine cu benzile desenate.

Waititi nu a fost inspirat doar pentru că era fanul acestui personaj, ci şi pentru că a văzut filmul ca pe o provocare de a-i aduce publicului ceva nou şi diferit. El mărturiseşte: “Eu vin dintr-un mediu mai modest şi sunt cunoscut în mare parte pentru filmele independente, cu un buget redus. Mi-am lăsat amprenta în acea lume şi am vrut să evoluez, să merg mai departe.” Aşa cum orizontul regizorului se lărgeşte, acelaşi lucru se întâmplă şi cu Universul Marvel. Waititi nu a vrut să-şi pună amprenta doar prin umorul adus poveştii, ci şi printr-un echilibru între amuzament şi sensibilitate, un mix prin care oamenii să rezoneze cu povestea la un nivel mai profund. „Thor: Ragnarok” este a treia parte a poveştii super-eroului scandinav. Filmul este regizat de Taika Waititi, după un scenariu scris de Eric Pearson, Craig Kyle şi Christopher L. Yost. Kevin Geige este producătorul acestui film, alături de ei, ca producători executivi fiind Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Brad Winterbaum, Thomas M. Hammel şi Stan Lee. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările