„Terminator: Genisys“ a luat cu asalt box office-ul românesc: câţi spectatori au vizionat filmul la debut

„Terminator: Genisys“ a luat cu asalt box office-ul românesc: câţi spectatori au vizionat filmul la debut

Actriţa Emilia Clarke joacă în filmul „Terminator: Genisys“ FOTO cinemagia.ro

Filmul SF „Terminator: Genisys“, cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de 817.821 de lei şi 35.426 de spectatori în primul weekend (3-5 iulie) pe marile ecrane din România, potrivit Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producţia „Terminator: Genisys“ nu s-a bucurat de un succes la fel de mare în SUA, unde a avut încasări de 28,7 milioane de dolari, plasându-se pe locul al treilea, după SF-ul „Jurassic World“ şi animaţia „Inside Out/ Întors pe dos“. 

„Terminator: Genisys“ este cel de-a cincilea film al seriei „Terminator“ şi va servi ca punct de revizie retroactivă pentru întreaga serie. Arnold Schwarzenegger reia rolul personajului omonim, din distribuţie mai făcând parte Jason Clarke (John Connor), Emilia Clarke - „mama dragonilor“ din serialul HBO „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ - (Sarah Connor), Jai Courtney (Kyle Reese), Lee Byung-hun (T-1000) şi J. K. Simmons (O’Brien). 
 
John Connor, liderul rezistenţei oamenilor, îl trimite pe sergentul Kyle Reese înapoi în 1984 ca să o protejeze pe Sarah Connor şi să se asigure că omenirea va avea un viitor paşnic. Însă lucrurile iau o întorsătură neaşteptată şi se creează o fractură în linia temporală. Astfel, Reese se trezeşte într-o versiune nouă a trecutului care îi este necunoscută, unde are aliaţi surprinzători, inclusiv pe Gardian (Arnold Schwarzenegger), inamici periculoşi, dar şi o nouă misiune: să reseteze viitorul.
 
 

Comedia „Ted 2“, de Seth MacFarlane, cu Mark Wahlberg în rolul principal, s-a situat pe locul secund în box office-ul românesc de weekend, înregistrând în a doua săptămână de difuzare încasări de 323.068 de lei şi 17.671 de spectatori, scrie Mediafax. Ted, a cărui voce este asigurată de Seth MacFarlane, revine pe ecrane cu probleme de oameni mari. El vrea să devină tată, dar pentru asta trebuie să demonstreze că este o persoană. Producţia îi are în distribuţie, printre alţii, pe Amanda Seyfried, Jessica Barth şi Morgan Freeman.


Animaţia „Întors pe dos/ Inside Out“, de Pete Docter şi Ronaldo Del Carmen a avut, în al treilea weekend de la debutul pe marile ecrane româneşti, 10.593 de spectatori şi 215.564 de lei, păstrându-şi locul al treilea în clasament. Filmul spune povestea micuţei Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, care este afectată atunci când trebuie să îşi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, complet depăşiţi de situaţia fetiţei.
 

Pentru a patra săptămână de la debut, filmul SF „Jurassic World“ se menţine în top cinci, cu încasări de 205.935 de lei şi 9.397 de spectatori. După ce a devenit în weekendul de debut primul film din istoria cinematografiei care a depăşit pragul încasărilor de 500 de milioane de dolari, „Jurassic World“ continuă să aibă o evoluţie fulminantă şi a ajuns la încasări de 1,303 miliarde de dolari la nivel mondial, mai notează Mediafax. 
 

„Jurassic World“ este un thriller de acţiune cu accente SF regizat de Colin Trevorrow, după un scenariu scris chiar de regizorului filmului în colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver şi Derek Connolly. Din distribuţia filmului fac parte actorii Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, Irrfan Khan şi B. D. Wong, cel din urmă fiind singurul protagonist care a jucat şi în celelalte pelicule din seria „Jurassic Park“.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex.

  

Regizorul Colin Trevorrow a mărturisit că hibirdul Indomius Rex este, de fapt, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative. „Scopul acestui dinozaur este de a întruchipa cele mai rele tendinţe ale omenirii. Suntem înconjuraţi de minuni şi, cu toate acestea, ne dorim mereu mai mult, vrem ca totul să fie mai mare, mai rapid, mai tare, mai bun. Lăcomia şi dorinţa oamenilor pentru profit sunt reprezentate în acest film. Pentru mine, Indominus Rex se asemeană foarte mult cu acea dorinţă care trebuie satisfăcută“, a  completat Trevorrow. Această paralelă realizată de regizorul Colin Trevorrow în „Jurassic World“ a fost observată şi de jurnaliştii de film străini.

Comedia „Spioana/ Spy“, de Paul Feig, a adunat în a cincea săptămână de la debutul în cinematografe 66.577 de lei şi 3.006 spectatori. Filmul prezintă povestea unei analiste CIA, interpretată de temperamentala actriţă Melissa McCarthy, care devine agent de teren şi începe să colaboreze cu personaje interepretate de Jason Statham şi Jude Law.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: