„Sully: Miracolul de pe râul Hudson“, lider în box office-ul românesc: ce încasări a avut filmul inspirat din fapte reale VIDEO

„Sully: Miracolul de pe râul Hudson“, lider în box office-ul românesc: ce încasări a avut filmul inspirat din fapte reale VIDEO

Actorul Tom Hanks, în rolul lui Chesley „Sully“ Sullenberger FOTO Freeman Entertainment

Filmul regizat de Clint Eastwood, cu Tom Hanks în rol principal, a ocupat primul loc în box office-ul românesc în acest weekend.

Cu încasări în valoare de 383.322 lei şi un număr de 18.394 spectatori, „Sully: Miracolul de pe râul Hudson“ devine liderul box office-ului românesc.
 
Câştigător al Premiului Oscar, Clint Eastwood regizează de această dată filmul „Sully: Miracolul de pe râul Hudson“,  o dramă inspirată din evenimente reale, distribuită de Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow Pictures. Filmul îl plasează în centrul poveştii pe căpitanul Chesley „Sully“ Sullenberger, interpretat de Tom Hanks, un actor laureat al premiilor Oscar. 
 
La data de 15 ianuarie 2009, întreaga lume a asistat la un eveniment ce a devenit cunoscut sub numele de „Miracolul de pe râul Hudson“, după ce căpitanul „Sully“ Sullenberger a reuşit să-şi ghideze aeronava avariată spre apele îngheţate ale râului Hudson, unde a efectuat o aterizare forţată care a dus la salvarea celor 155 de persoane aflate la bord. Totuşi, în ciuda faptului că Sully a fost aclamat de presă şi de public pentru excepţionalele sale abilităţi de navigaţie aeriană, evenimentul a fost urmat de o anchetă care ameninţa să-i distrugă atât reputaţia, cât şi cariera.
 
Din distribuţia filmului mai fac parte Aaron Eckhart în rolul copilotului lui Sully, Jeff Skiles şi Laura Linney, nominalizată la premiile Oscar, în rolul soţiei lui Sully, Lorrie Sullenberger.

Regizorul Clint Eastwood, alături de Tom Hanks FOTO Freeman Entertainment
 
Eastwood s-a ocupat de regie, scenariul fiind scris de Todd Komarnicki, având la bază cartea Highest Duty, scrisă de Chesley „Sully“ Sullenberger şi Jeffrey Zaslow. 
 
Filmul i-a oferit lui Eastwood ocazia de a lucra din nou alături de colaboratori de-ai săi mai vechi, care au contribuit la realizarea celui mai recent proiect al regizorului, populara peliculă ,,Lunetistul american“: directorul de imagine Tom Stern şi scenograful James J. Murakami, ambii nominalizaţi la Oscar pentru contribuţiile aduse peliculei ,,Schimbul“, designerul de costume Deborah Hopper şi noul editor de imagine Blu Murray. Muzica a fost compusă de Christian Jacob şi ,,The Tierney Sutton Band“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările