„Suge-o, Ramona!“ devine film: cine va regiza adaptarea cinematografică a cărţii comediantului Andrei Ciobanu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Iacob, regizoarea filmelor de succes „#selfie“, anunţă un nou proiect – adaptarea cinematografică a romanului „Suge-o, Ramona!“, semnat de comediantul şi realizatorul de radio Andrei Ciobanu.

Cristina Iacob a dat startul castingului pentru următorul său lungmetraj, „Suge-o, Ramona!“, ale cărui filmări vor începe în vara anului 2017.

„Am pornit în sfârşit castingul, iar la scenariu lucrăm de ceva vreme. Caut cumva acul în carul cu fân, având în vedere că avem nevoie de tineri care să arate de 16 ani, dar să aibă deja 18 ani împliniţi. Se repetă cumva istoria de la «#selfie», acum cu alţi protagonişti. Sper să îi găsim pe cei potriviţi cât mai devreme, pentru a putea intra «în cantonament» împreună“, a declarat regizoarea.

Scenariul filmului este semnat de Alex Coteţ şi de Andrei Ciobanu şi are la bază cartea omonimă scrisă de Andrei şi care s-a bucurat de un succes enorm, având peste un milion de cititori în mediul online. 

„Titlul cărţii m-a respins iniţial“, a recunoscut Cristina. „Neştiind despre ce este vorba, «Suge-o, Ramona!» nu m-a atras să o citesc decât atunci când am văzut-o în librărie: o carte de peste 400 de pagini, citită de mai mult de un milion de tineri; adolescenţi care au ales să citească şi altceva înafara paginii de Facebook. Am fost plăcut surprisă să găsesc o poveste frumoasă de dragoste, prin care am trecut cu toţii în perioada adolescenţei, scrisă cu mult umor, şi care se întâmplă exact în perioada în care am făcut şi eu liceul. M-am regăsit în multe situaţii. Este «Romanul adolescentului miop» al zilelor noastre“, este de părere Cristina.

„Suge-o, Ramona!“ este povestea unei deveniri, o confesiune onestă despre maturizare sexuală şi morală, despre trecerea de la adolescenţă la maturitate. Cu toţii ne amintim de prima iubire adolescentină, care vine la pachet cu suferinţă, trădare, fluturi în stomac, scenarii fanteziste. La prima iubire, lumea se prăbuşeşte şi renaşte la fiecare atingere, la fiecare dialog, în fiecare zi. Prins între pasiunea pentru Ramona şi dorinţa de a se răzbuna pentru indiferenţa ei, Andrei trăieşte câteva aventuri extrem de incitante şi se transformă din timidul îndrăgostit într-un Casanova modern.

Andrei Ciobanu, autorul cărţii şi co-scenaristul viitorului film, se aude în fiecare dimineaţă la matinalul postului Kiss FM, este actor de stand-up comedy în Bucureşti.

Cristina Iacob a regizat comediile cu un succes de casă fenomenal „#selfie“ (2014) şi „#selfie69“, filmul românesc care a adus anul acesta în cinematografe un număr record de peste 126.000 de spectatori.

Castingul pentru „Suge-o, Ramona!“ va fi realizat în perioada următoare în trei oraşe – Iaşi, Bucureşti şi Cluj – şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani.

Cristina Iacob se va întâlni cu participanţii la casting din Iaşi la finalul acestei săptămâni, duminică (27 noiembrie), între orele 10.00 – 16.00, la Facultatea de Teatru Iaşi, din cadrul Universitatii de Arte George Enescu, şi luni (28 noiembrie), la Cinema City din Complexul Iulius Mall Iaşi.

La Bucureşti, castingul va avea loc miercurea viitoare, 30 noiembrie, la Cinema City Parklake, şi luni (5 decembrie), la UNATC.

La Cluj, regizorul se va întâlni cu participanţii la casting duminică (11 decembrie), la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, şi luni (12 decembrie), la Cinema City Cluj Iulius.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite