Studioul Universal a stabilit un nou record mondial de box-office

Studioul
Universal a stabilit un nou record mondial de box-office

La începutul anului, studioul Universal a stabilit un alt record, devenind primul studio cinematografic care a obţinut încasări de peste un miliard de dolari la box-office-ul mondial FOTO primetimeshuttle.com

Universal Pictures a stabilit un nou record mondial de box-office după ce a devenit primul studio cinematografic care a depăşit pragul de 5,53 de miliarde de dolari din încasările obţinute într-un an, scrie Mediafax.

După succesul de casă răsunător al unor blockbustere precum „Jurassic World“ sau „Fast & Furious 7/ Furios şi iute 7“, studioul Universal, deţinut de grupul Comcast, a depăşit miercuri, 5 august, pragul de 5,53 de miliarde de dolari din încasări, doborând recordul precedent, de 5,52 miliarde de dolari, stabilit de 20th Century Fox, în 2014, potrivit Mediafax.

„Acest succes formidabil este rezultatul unei strategii continue în domeniul deciziilor, luate de echipele noastre de producţie, marketing şi distribuţie, alături de alegeri excelente în privinţa datelor de lansare a filmelor noastre“, a declarat Jeff Shell, preşedintele Universal Filmed Entertainment Group.

La începutul anului, studioul Universal a stabilit un alt record, devenind primul studio cinematografic care a obţinut încasări de peste un miliard de dolari la box-office-ul mondial. Ulterior, a reuşit să dăpăşească şi pragul de cinci miliarde de dolari, venituri obţinute din lansările filmelor produse.

„Jurassic World“, un film care a relansat franciza de aventuri ştiinţifico-fantastice „Jurassic Park“, creată de Steven Spielberg, a înregistrat cel mai profitabil weekend din istorie, atât în box office-ul nord-american, cât şi în box office-ul mondial, în luna iunie. O continuare a acestui film va fi lansată pe marile ecrane în iunie 2018.

Până la ora difuzării acestei ştiri, studioul Universal a lansat cinci filme care au ajuns pe primul loc în box office-ul nord-american din acest an: thrillerul erotic „Fifty Shades of Grey/ 50 de umbre ale lui Grey“ (lansat în februarie), filmul de acţiune „Fast &Furious 7/ Furios şi iute 7“ (lansat în aprilie), comedia „Pitch Perfect 2/ Tonul perfect 2“ (lansată în mai), SF-ul „Jurassic World“ (lansat în iunie) şi filmul de animaţie „Minions“ (lansat în iulie).

În acest an, studioul Universal va mai lansa filmul horror „The Visit“, regizat de M. Night Shymalan, drama „Everest“, biopicul „Steve Jobs“, în regia lui Danny Boyle pe baza unui scenariu de Aaron Sorkin, şi „Crimson Peak“, un lungmetraj horror cu accente gotice, regizat de Guillermo Del Toro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: